Aluminijumska stolarija

Aluminijumska stolarija je izuzetno trajna, čvrsta i otporna na spoljne atmosferske uticaje. Savremena tehnologija je uz pomoć raznih tehnika omogućila i to da aluminijumska stolarija bude odlična i po pitanju energentske efikasnosti, kao i zvučne izolacije.

Po pitanju estetike, aluminijumska stolarija je trenutno bez premca. Prilikom projektovanja modernog doma ili poslovnog objekta, po pravilu se predviđa i alumnijumska stolarija, koja bez sumnje oplemenjuje izgled svakog objekta. Za razliku od PVC stolarije, aluminijumska je dostupna u svim bojama i estetski je mnogo lakše uklopiva u bilo koji prostor. Aluminijumski profili daju notu elegancije koji PVC, pa čak ni drvo ne mogu da ponude.
aluminijumska stolarija
Bez obzira na to što je postojana i čvrsta, aluminijumska stolarija je laka, pa je upravo zbog toga idealna za zastakljivanje velikih površina i obavezno se koristi prilikom izrade objekata čija je čitava fasada od stakla.

 

Aluminijumska stolarija je:

  • estetski dopadljiva
  • čvrsta
  • izuzetno trajna
  • dobar energetski izolator
  • pogoddna za velike staklene površine
  • pogodna za nestandardne otvore


U odnosu na drvo, aluminijumska stolarija je mnogo efikasnija u smanjenju utroška energije za grejanje ili hlađenje prostorija, jer čak ni posle više decenija ne gubi svoj oblik pod uticajem vremenskih prilika, a ni pod uticajem umerenih udaraca. Aluminijumska stolarija, s obzirom na to da je reč o metalu, nije otporna na koroziju, pa joj je potrebna posebna zaštita. To se rešava ili metodom plastifikacije ili eloksažom, a i jedno i drugo rešenje je trajnije od zaštite koju farbanje pruža drvenoj stolariji.

 

Aluminijumska stolarija kao izolacija


Poznato je da je aluminijum provodnik, ali se uz pomoć termo mostova omogućava da stolarija od aluminijuma ipak bude odlična izolacija. Ugranjom aluminijumske stolarije neminovno ćete smanjiti rashode tokom zimskih meseci, kada grejete svoj stan, jer se toplotna energija neće raspiati. Takođe, aluminijumska stolarija će vam značajno pomoći da smanjite buku u svom domu i obezbediće vam visok nivo zvučne izolacije.

Karakteristike aluminijuma su da je izuzetno postojan, ali i pogodan za obradu, pa se primenjuje i kod nestandardnih oblika i dimenzija prozora i vrata. 

 

Za sve dodatne informacije možete da nam se obratite putem stranice Kontakt.

poziv