Roletne

roletne

Roletne su veoma bitan deo kao dopuna ALU i PVC stolariji. Imaju važnu ulogu prvenstveno u zaštiti od sunca kao i za zvučnu izolaciju. Zahvaljujući roletnama regulišemo ulazak svetlosne energije u prostoriju, tačnije u zimskim mesecima nam zadržava toplotu u prostoru dok leti spuštanjem roletne zaštiti će mo se visokih temperatura i ulaska vrućine unutra. Štite nas od vremenskih uslova : vetra, kiše, sunca....

Roletne

 

Roletne nas takođe štitie od neželjenih pogleda i buke spolja, estetski ulepšava spoljašnji izgled fasade kao zaštita i dodatna sigurnost prostora. Pored zavesa i roletnama je moguće kontrolisati ulazak svetlosti u prostoriji. Roletne nisu obavezne ali su jako koristan element prozora. Spoljašnje roletne delimo na nadgradne koje su sastavni deo stolarije, pričvršćene za stolariju sa gogrnje strane i ugradne koje je moguće postaviti na već ugrađene prozore.

 

Spoljašnje roletne

Razlikujemo aluminijumske roletne i PVC roletne, kao i roletne koje su kombinacija ova dva materijala. Osnovni delovi roletne su kutija vođice i lamele ili ispuna. Aluminijumska kutija je urađena od al. lima, termo kutija koja se ugrđuje na prozorima radi se od dva lima koji su spojeni termo izolacijom. PVC kutija za roletnu je plastična i samim tim ima odličnu termo izolaciju. Na unutrašnjem poklopcu još se dodatno postavlja stiropor za izolaciju. Vođice od oba materijala u sebi imaju kanale sa četkicama radi manjeg otpora pri kretanju lamela i zbog buke. Al lamele su punjene poluuretanom radi bolje termo izolacije . PVC lamele se ne koriste za velike širine roletni.


Spoljašnjim roletnama možemo upravljati na dva načina: povlačenjem trake (kanapa, gurtne) ili pomoću el.motora. Kod upravljanja el.motorom imamo olakšavajuće mogućnosti tj.pritiskom na dugme regulišemo daljinsko upravljenje kao i podešavanje sistema za programiranje.Spoljašnje kutije roletne se mogu raditi kao odvojeni deo na fasadi ili nadgradna direktno u ravni prozora i ona je sastavni deo prozora. Nadgradna kutija pričvršćena je za stolariju sa gornje strane i montira se kada i prozor. Pogodnost ove roletne je što je kutija u ravni prozora i moguće je iz estetskih razloga sakriti fasadom. Spoljašnja ugradna kutija je odvojeni deo koji se radi kod postojeće stolarije i može se montirati iznad prozorskog otvora ili u prozorskom otvoru na štok prozora. Ovaj tip roletne je pogodna za ugradnju na prozorima gde nema roletne. Kutije za roletne se proizvode u različitim Ral-bojama kako bi zadovoljili sva arhitektonska rešenja tačnije primenu modernog i tradicionalnog izgleda. Otporne su na koroziju lako se održavaju i imaju dug vek trajanja.

 

Pogledajte naše

 

 

Komentari(1)
Napiši komentar
Novica
26.04.2016 11:45
Trebaju mi roletna pa me zanima sledece po sistemu kljuc u ruke:
1. Cena za alu roletne sa makazama / bez makaza po m2
2. Cena za pvc roletne sa makazama / bez makaza po m2
3. Cena za rolo komarnike
4. Cena za 1 i 2 sa daljinskim sistemom
5. Cena za 1 i 2 sa senzoromSrdacan pozdrav

Novica Odgovori
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv

KONTAKTIRAJTE NAS

 

Tell :(011) 35 12 075

Mob : (064) 8750 097

 

Email

format.alde@gmail.com

Format Alde

Adresa: Borska 1b
11000 Beograd, Srbija