Roletne

roletne

Roletne su veoma bitan deo kao dopuna ALU i PVC stolariji. Imaju važnu ulogu prvenstveno u zaštiti od sunca kao i za zvučnu izolaciju. Zahvaljujući roletnama regulišemo ulazak svetlosne energije u prostoriju, tačnije u zimskim mesecima nam zadržava toplotu u prostoru dok leti spuštanjem roletne zaštiti će mo se visokih temperatura i ulaska vrućine unutra. Štite nas od vremenskih uslova : vetra, kiše, sunca....

Roletne

 

Roletne nas takođe štitie od neželjenih pogleda i buke spolja, estetski ulepšava spoljašnji izgled fasade kao zaštita i dodatna sigurnost prostora. Pored zavesa i roletnama je moguće kontrolisati ulazak svetlosti u prostoriji. Roletne nisu obavezne ali su jako koristan element prozora. Spoljašnje roletne delimo na nadgradne koje su sastavni deo stolarije, pričvršćene za stolariju sa gogrnje strane i ugradne koje je moguće postaviti na već ugrađene prozore.

 

Spoljašnje roletne

 

Spoljašnjim roletnama možemo upravljati na dva načina: povlačenjem trake (kanapa, gurtne) ili pomoću el.motora. Kod upravljanja el.motorom imamo olakšavajuće mogućnosti tj.pritiskom na dugme regulišemo daljinsko upravljenje kao i podešavanje sistema za programiranje. Spoljašnje kutije roletne se mogu raditi kao odvojeni deo na fasadi ili nadgradna direktno u ravni prozora i ona je sastavni deo prozora. Nadgradna kutija pričvršćena je za stolariju sa gornje strane i montira se kada i prozor. Pogodnost ove roletne je što je kutija u ravni prozora i moguće je iz estetskih razloga sakriti fasadom. Spoljašnja ugradna kutija je odvojeni deo koji se radi kod postojeće stolarije i može se montirati iznad prozorskog otvora ili u prozorskom otvoru na štok prozora. Ovaj tip roletne je pogodna za ugradnju na prozorima gde nema roletne. Kutije za roletne se proizvode u različitim Ral-bojama kako bi zadovoljili sva arhitektonska rešenja tačnije primenu modernog i tradicionalnog izgleda. Otporne su na koroziju lako se održavaju i imaju dug vek trajanja.

 

 

Razlikujemo aluminijumske roletne i PVC roletne, kao i roletne koje su kombinacija ova dva materijala. Osnovni delovi roletne su kutija vođice i lamele ili ispuna. Aluminijumska kutija je urađena od al. lima, termo kutija koja se ugrđuje na prozorima radi se od dva lima koji su spojeni termo izolacijom. PVC kutija za roletnu je plastična i samim tim ima odličnu termo izolaciju. Na unutrašnjem poklopcu još se dodatno postavlja stiropor za izolaciju. Vođice od oba materijala u sebi imaju kanale sa četkicama radi manjeg otpora pri kretanju lamela i zbog buke. Al lamele su punjene poluuretanom radi bolje termo izolacije . PVC lamele se ne koriste za velike širine roletni.

 

Pvc roletne

 

pvc roletne

 

Modeli spoljašnjih PVC roletni koje možemo da Vam ponudimo su:

 

PVC roletne PRIMA

 

PVC roletne Prima se Montiraju čeono spolja, lamele su PVC širine 43mm, rade se samo u beloj boji, al.kutija (45 stepeni), kutija se može poručiti u RAL-boji (bela, braon, zlatni hrast, orah..), dimenzije kutije 137\150\165\180\205, vođice su aluminijumske, mogućnost ugrađenog komarnika. Upravljanje roletnom može biti na tri načina: automatski, ručno i el.motorom.

 

PVC roletne RELAX

 

Montira kao nadgradna direktno u ravni prozora, lamele su aluminijumske širine 43mm, rade se u beloj boji, PVC kutija (90 stepeni), kutija se može poručiti u RAL-boji: bela, zlatni hrast,orah, mahagoni i antracit, dimenzije kutije 160\200, vođice su PVC. Upravljanje roletnom može biti na tri načina: automatski, ručno i el.motorom.

 

Aluminijumske roletne

 

aluminijumske roletne

 

Modeli spoljašnjih ALU roletni koje možemo da Vam ponudimo su:

 

Aluminijumske roletne MINI

 

Montira se čeono spolja, lamele su aluminijumske širine 39mm, veliki izbor RAL-boja (bela, slonova kost, siva, braon, tamno braon, bordo, zelena. zlatni hrast, tamni hrast, orah, mahagoni), al.kutija iskošena (45 stepeni), kutija se može poručiti u RAL-boji kao i lamele, dimenzije kutije 137\150\165\180\205, vođice su aluminijumske, mogućnost ugrađenog komarnika. Upravljanje roletnom može biti na tri načina: automatski, ručno i el.motorom.

 

Aluminijumske roletne MINI OVAL

 

Montira se čeono spolja, lamele su aluminijumske širine 39mm, veliki izbor RAL-boja (bela, slonova kost, siva, braon, tamno braon, bordo, zelena. zlatni hrast, tamni hrast, orah, mahagoni), al.kutija ovalna, kutija se može poručiti u RAL-boji kao i lamele, dimenzije kutije 150\180, vođice su aluminijumske, mogućnost ugrađenog komarnika. Upravljanje roletnom može biti na tri načina: automatski, ručno i el.motorom.

 

Aluminijumske roletne MAXI

 

Montira se čeono spolja, lamele su aluminijumske širine 52mm, veliki izbor RAL-boja (bela, slonova kost, siva, braon, tamno braon, bordo, zelena. zlatni hrast, tamni hrast, orah, mahagoni), al.kutija iskošena (45 stepeni), kutija se može poručiti u RAL-boji kao i lamele, dimenzije kutije 150\165\180\205\250, vođice su aluminijumske. Upravljanje roletnom može biti na tri načina: automatski, ručno i el.motorom.

 

Aluminijumske roletne MINI INTEGRO

 

Montira se čeono spolja, lamele su aluminijumske širine 39mm, veliki izbor RAL-boja (bela, slonova kost, siva, braon, tamno braon, bordo, zelena. zlatni hrast, tamni hrast, orah, mahagoni), al.kutija (90 stepeni), dimenzije kutije 137\165\180\205, vođice su aluminijumske, mogućnost ugrađenog komarnika. Upravljanje roletnom može biti na tri načina: automatski, ručno i el.motorom.Pogodna je za ugradnju u spuštenom plafonu.

 

Aluminijumske roletne MAXI INTEGRO

 

Montira se čeono spolja, lamele su aluminijumske širine 52mm, veliki izbor RAL-boja (bela, slonova kost, siva, braon, tamno braon, bordo, zelena. zlatni hrast, tamni hrast, orah, mahagoni), al.kutija (90 stepeni), dimenzije kutije 137\165\180\205, vođice su aluminijumske. Upravljanje roletnom može biti na tri načina: automatski, ručno i el.motorom.

 

Aluminijumske roletne RELAX

 

Montira kao nadgradna direktno u ravni prozora, lamele su aluminijumske širine 39mm, veliki izbor RAL-boja (bela, slonova kost, siva, braon, tamno braon, bordo, zelena. zlatni hrast, tamni hrast, orah, mahagoni), PVC kutija (90 stepeni), kutija se može poručiti u RAL-boji: bela, zlatni hrast,orah, mahagoni i antracit, dimenzije kutije 160\200, vođice su PVC. Upravljanje roletnom može biti na tri načina: automatski, ručno i el.motorom.

 

Aluminijumske roletne TERMOLUX

 

Montira kao nadgradna direktno u ravni prozora, lamele su aluminijumske širine 39mm, veliki izbor RAL-boja (bela, slonova kost, siva, braon, tamno braon, bordo, zelena. zlatni hrast, tamni hrast, orah, mahagoni), PVC kutija (90 stepeni), kutija se može poručiti u RAL-boji: bela, zlatni hrast,orah, mahagoni i antracit, dimenzije kutije 160\200, vođice su PVC. Upravljanje roletnom može biti na tri načina: automatski, ručno i el.motorom.

 

Aluminijumske roletne TERMOPRESTIGE

 

Montira kao nadgradna direktno u ravni prozora, lamele su aluminijumske širine 39mm, veliki izbor RAL-boja (bela, slonova kost, siva, braon, tamno braon, bordo, zelena. zlatni hrast, tamni hrast, orah, mahagoni), PVC kutija (90 stepeni), kutija se može poručiti u RAL-boji: bela, zlatni hrast,orah, mahagoni i antracit, dimenzije kutije 160\220, vođice su PVC, mogućnost ugrađenog komarnika. Upravljanje roletnom može biti na tri načina: automatski, ručno i el.motorom.

 

Aluminijumske roletne TERMO

 

Montira kao nadgradna direktno u ravni prozora, lamele su aluminijumske širine 39mm, veliki izbor RAL-boja (bela, slonova kost, siva, braon, tamno braon, bordo, zelena. zlatni hrast, tamni hrast, orah, mahagoni), aluminijumska kutija (90 stepeni), dimenzije kutije 160\200, vođice su aluminijumske. Upravljanje roletnom može biti na tri načina: automatski, ručno i el.motorom.

 

Roletne cena

 

Za sve dodatne informacije o ceni roletna  možete nam se obratiti preko naše kontakt stranice. 

 

Pogledajte naše:

 

Sigurnosne roletne

 

Najčešća pitanja - Roletne

 

Koji su glavni tipovi roletni dostupni na tržištu?

Postoje različiti tipovi roletni, uključujući vanjske roletne, unutrašnje roletne, rolo roletne, segmentne roletne i motorizovane roletne. Izbor zavisi od potreba, estetike i budžeta.

 

Da li roletne pružaju dodatnu izolaciju?

Da, roletne mogu poboljšati termičku i zvučnu izolaciju vašeg doma, pomažući u očuvanju toplote zimi i hlađenju tokom leta, što može doprineti smanjenju troškova za energiju.

 

Kako se meri prozor za postavljanje roletni?

Za precizno merenje, izmerite širinu i visinu okvira prozora iznutra. Za vanjske roletne, merenja bi trebalo da uključuju i dodatni prostor oko prozora.

 

Da li roletne mogu povećati bezbednost doma?

Da, roletne mogu pružiti dodatni sloj sigurnosti, sprečavajući neželjene poglede i otežavajući neovlašćeni pristup kroz prozore.

 

Koliko koštaju roletne za prozore?

Cena roletni varira u zavisnosti od materijala, veličine i tipa mehanizma. Standardne roletne su obično povoljnije, dok motorizovane i prilagođene roletne mogu biti skuplje.

 

Da li je moguće samostalno instalirati roletne?

Iako neki tipovi roletni mogu biti dizajnirani za samostalnu instalaciju, često se preporučuje da instalaciju obavi profesionalac, posebno za složenije sisteme ili roletne velikih dimenzija.

 

Kako se održavaju roletne?

Roletne se obično čiste mekom krpom i blagim deterdžentom. Važno je redovno čistiti kako bi se osigurala njihova dugotrajnost i efikasnost.

 

Kako odabrati pravu vrstu spoljnih roletni?

Prilikom izbora spoljnih roletni, važno je uzeti u obzir materijal, izdržljivost, izolacione sposobnosti i estetiku. Aluminijumske roletne su popularan izbor zbog svoje izdržljivosti i dobrih izolacionih svojstava, dok PVC roletne mogu biti ekonomičnije i pružaju dobru funkcionalnost.

 

Koja je bolja opcija, ALU ili PVC roletne, i u čemu se razlikuju?

Izbor između ALU (aluminijumskih) i PVC roletni zavisi od vaših specifičnih potreba. Aluminijumske roletne su čvršće, izdržljivije i pružaju bolju sigurnost i izolaciju, ali su obično skuplje. PVC roletne su ekonomičnija opcija, lagane za instalaciju i održavanje, ali možda neće biti tako dugotrajne kao aluminijumske.

 

Koja je bolja opcija za podizanje PVC roletni: gurtna ili kanap?

Gurtna je često bolji izbor za podizanje PVC roletni jer je obično izdržljivija i dugotrajnija od kanapa, što osigurava stabilnije i pouzdanije korišćenje. Kanap može biti prikladan za lakše roletne, ali ima tendenciju da se brže istroši i zahteva češću zamenu.

 

Kakve su prednosti zatvaranja terasa upotrebom PVC stolarije i aluminijumskih roletni?

Zatvaranje terasa sa PVC stolarijom i aluminijumskim roletnama predstavlja efikasno rešenje koje nudi dobru izolaciju i sigurnost. PVC stolarija pruža odličnu energetsku efikasnost i dugotrajnost, dok aluminijumske roletne dodaju dodatnu zaštitu od vremenskih uslova i neovlašćenog pristupa, kao i mogućnost regulisanja svetlosti.

Komentari(1)
Napiši komentar
Novica
26.04.2016 11:45
Trebaju mi roletna pa me zanima sledece po sistemu kljuc u ruke:
1. Cena za alu roletne sa makazama / bez makaza po m2
2. Cena za pvc roletne sa makazama / bez makaza po m2
3. Cena za rolo komarnike
4. Cena za 1 i 2 sa daljinskim sistemom
5. Cena za 1 i 2 sa senzoromSrdacan pozdrav

Novica Odgovori
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv