Rolo komarnici

rolo komarnici

 

Da li ste se nekad zapitali kako da komarce, muve, ose, pčele i noćne leptire zadržite sa spoljašnje strane svog doma?

 

Zaštita od insekata se nameće kao nužnost tokom letnjih toplih večeri, kada se sa paljenjem svetla u domovima sjuri veliki broj ovih dosadnih napasti. Pored hemijskih sredstava koje možete naći u cilju zaštite, mnogo bezbednije za vašu porodicu jesu komarnici koji ujedno obezbeđuju potpunu zaštitu od insekata.


Na našem tržištu postoji nekoliko tipova komarnika i koriste se kako za vrata tako i za prozore. U današnje vreme su mnogo dostupniji za razliku od prošlih godina. Poslednjih godina su veoma popularni rolo komarnici.


Rolo komarnici - osobine


Rolo komarnici su, može se slobodno reći, najzastupljeniji na našem tržištu. S razlogom, jer je ovaj komarnik najčešće upotrebljavano sredstvo za zaštitu od insekata. Pogodan je za prozore kroz koje se često pristupa spoljašnjim prozorskim policama, kao na primer prilikom polivanja cveća, jer nakon njihovog postavljanja, vrata ili prozori mogu nesmetano da funkcionišu. Podizanje i spuštanje ovih komarnika je jako jednostavno uz pomoć ručice sa kanapom, pri čemu se mrežica namotava u aluminijumskom kućištu, kroz vodilice sa četkicama i sve funkcioniše po sistemu opruge. Takođe, rolo komarnici se jednostavno montiraju i nije potrebno puno prostora. Postoji mogućnost da se postave sa spoljašnje strane prozora ili ispod roletne, koji se često naziva skrivenim komarnikom. Ovi komarnici se najčešće ugrađuju u spavaćim i dnevnim sobama, kao i u kuhinjama.

 


Takođe, rolo komarnici se mogu montirati i na vratima, i tom prilikom se ugrađuje vertikalni sistem vođenja kao kod prozora, ili horizontalni koji je mnogo praktičniji kod onih vrata koja se često koriste. Kod horizontalnog, kućište u kome se rola mrežica se postavlja vertikalno, dok se kod balkonskih vrata stavljaju dva kućišta, sa obe strane, a mrežica se tada spaja na sredini pomoću magneta.


Mrežica koja štiti vaš dom od insekata je napravljena od kvalitetnog materijala - fiberglass-a, koji je otporan na sve vremenske prilike i ne predstavlja značajnu prepreku za protok vazduha i svetlosti. Reč je o materijalu koji je dugotrajan i otporan na eventualna oštećenja, nezapaljiv je i ne deformiše se na suncu. Krajevi mrežice prolaze kroz vodilice koje sadrže takve četkice koje sprečavaju oštećenje i kidanje mrežice. Okvir rolo komarnika može da se izradi u različitim bojama, pa vam se pruža prilika da dodatno ulepšate svoj dom.


Rolo komarnici, ukoliko se pravilno postave i koriste na odgovarajući način, predstavljaju sredstvo koje će vas u potpunosti štititi od komaraca i ostalih insekata dugi niz godina. Zaštitom unutrašnjosti vašeg doma, omogućićete kvalitetniji i udobniji život u njemu.

 

Za konkretnu ponudu komarnika i detaljnije informacije, možete nam se obratiti preko stranice Kontakt ili direktno na tel 064 875 00 95

poziv