PVC stolarija Beograd

Zahvaljujući pre svega izuzetnim izolacionim svojstvima i pristupačnoj ceni PVC stolarija je danas najzastupljeniji i najtraženiji tip stolarije. Kada je u pitanju toplotna izolacija, PVC stolarija je daleko efikasnija od drvene i od aluminijumske stolarije. Iz tog razloga, na ovaj način je moguće osvtariti veliku uštedu energije tokom zimskih meseci. Sa mnogo manje utrošene energije vaš dom će biti topao. Isto važi i za letnju vrelinu. Zahvaljujući svojim osobinama, PVC stolarija značajno ublažava zagrevanje prostorija.
profili pvc stolarija
Izolaciona svojstva su ono po čemu je PVC stolarija prepoznatljiva, ali je daleko od toga da je to njena jedina prednost u odnosu na druge tipove stolarije. Još neke prednosti su:


 •  dobra zvučna izolacija
 •  lako i jeftino održavanje
 •  trajnost
 •  cena


Buka koja dolazi sa ulice iz godine u godinu postaje sve veća i sve veći je broj vozila, naročito u velikim gradovima i blizu prometnih saobraćajnica. PVC stolarija omogućava izuzetnu zvučnu izolaciju i mnogo smanjuje nivo buke koji dopire u vaš dom, što vam omogućava da se odmorite na pravi način.


Trajnost PVC stolarije


PVC stolarija je otporna i trajna, a uz adekvatno održavanje može da štiti vaš dom i više od 50 godina. Ona se ne deformiše tako lako i pod uticajem vremenskih uslova neće izgubiti svoj oblik kao drvena stolarija, pa samim tim neće izgubiti ni izolacionu moć. Za razliku od aluminijumske i drvene stolarije, koju neizostavno morate redovno da farbate i premazujete zaštitinim sredstvima, održavanje PVC stolarije nije ni nalik tome. Ona se čisti blagim sredstvima i mlakom vodom i nije vam neophodno ništa više od toga. Nema potrebe za farbanjem. Sa PVC stolarijom nema dodatnih ulaganja za održavanje, a sve vreme dobijate istu zvučnu i toplotnu izolaciju.

I kada su u pitanju cene, PVC stolarija je u prednosti nad drvenom i ALU stolarijom. Polivinil-hlorid, koji je glavni materijal u izradi ove stolarije, koristi se danas u skoro svim oblastima, ali njegova proizvodnja nije previše skupa.


PVC stolarija i energetska efikasnost


PVC profili se spajaju zavarivanjem, a ne šrafljenjem, tako da oni praktičo predstavljaju jednu celinu, što ih čini još kompaktnijim i onemogućava ni to minimalno rasipanje energije. Profili u sebi sadrže komore ispunjene vazduhom i što je veći broj tih komora, to je niivo izolacije bolji. Za stepen energetske efikasnosti bitan je i tip stakla, kvalitet okvira, ali i kvalitet same ugradnje. Uz dobru stolariju i troslojno staklo garantovana je velika ušteda energije, ali je neophodno da i ugranja bude obavljena profesionalno. Između slojeva stakla je i neki od plemenitih gasova, koji dodatno doprinosi da se smanji emisija energije. Stakla mogu biti takva da smanjuju i prodor UV zraka.
urgadnja prv stolarije primer
Najčešće je PVC stolarija u beloj boji, ali moguće je dobiti i drugu boju uz pomoć odgovarajućih folija. Zanimljivo je da PVC stolarija može stoprocentno da se reciklira.

Profili koje Format Alde koristi za PVC stolariju proizvode se u Nemačkoj po strogim evropskim standardima. Kontaktirajte Format alde Beograd za sva dodatna pitanja putem Kontakt strane.

 

Cene PVC stolarije

 

Na određivanje cena PVC prozora i vrata utiče nekoliko faktora od kojih je najbitiniji tip PVC profila. Zatim na cene PVC stolarije utiči i dimenizje vrata i/ili prozora ali i mesto ugradnje. Format Alde izrađuje PVC vrata i prozore od sledećih PVC profila:

 • ROLLPLAST 70 (Bugarska)
 • TROCAL 70 (Nemačka)
 • TROCAL 76 (Nemačka)
 • TROCAL 76 (Nemačka)
 • TROCAL 88+ (Nemačka)
   

Pogledajte i stranicu PVC prozori - Cena


Format alde Beograd se bavi proizvodnjom i montažom PVC stolarije, prozora i vrata od PVC profila Trocal, proverenog nemačkog proizvođača Profine, čije ime garantuje kvalitet. Sve se može raditi po meri i po specifičnim potrebama kupca.

 

Česta pitanja o PVC stolariji

 

Koliko komora ima pvc stolarija?

 

PVC stolarija može imati od 2 do 8 komora. Broj komora na PVC ramovima za prozore i vrata utiče na koeficijent prolaska toplote. Što je više komora to je manji koeficijent rasipanja toplotne energije.

 

Kako se montira PVC stolarija?

 

Proces monitranja PVC stolarije započine pripremom mesta gde će biti montirana. Zatim se na podupirače postavljaju PVC profili, da bi se na kraju prostor između štokova i profila popunio pur penom.

 

Kako se steluje pvc stolarija?

 

Okretanjem navoja koji se nalazi ispod plastične zaštite u donjem ili gornjem uglu PVC profila reguliše se na koju stranu želite da nakrivitie prozor i pod kojim uglom.

 

PVC stolarija cena po m2?

 

U zavisnosti od dimenzija PVC profila koji su potrebni za izradu prozora ili vrata kao i broja komora PVC stolarije zavisi i cena PVC stolarije po m2. 

poziv

KONTAKTIRAJTE NAS

 

Tell :(011) 35 12 075

Mob : (064) 8750 097

 

Email

format.alde@gmail.com

Format Alde

Adresa: Borska 1b
11000 Beograd, Srbija