PVC stolarija Beograd

Zahvaljujući pre svega izuzetnim izolacionim svojstvima i pristupačnoj ceni PVC stolarija je danas najzastupljeniji i najtraženiji tip stolarije. Kada je u pitanju toplotna izolacija, PVC stolarija je daleko efikasnija od drvene i od aluminijumske stolarije. Iz tog razloga, na ovaj način je moguće osvtariti veliku uštedu energije tokom zimskih meseci. Sa mnogo manje utrošene energije vaš dom će biti topao. Isto važi i za letnju vrelinu. Zahvaljujući svojim osobinama, PVC stolarija značajno ublažava zagrevanje prostorija.
profili pvc stolarija
Izolaciona svojstva su ono po čemu je PVC stolarija prepoznatljiva, ali je daleko od toga da je to njena jedina prednost u odnosu na druge tipove stolarije. Još neke prednosti su:


 •  dobra zvučna izolacija
 •  lako i jeftino održavanje
 •  trajnost
 •  cena


Buka koja dolazi sa ulice iz godine u godinu postaje sve veća i sve veći je broj vozila, naročito u velikim gradovima i blizu prometnih saobraćajnica. PVC stolarija omogućava izuzetnu zvučnu izolaciju i mnogo smanjuje nivo buke koji dopire u vaš dom, što vam omogućava da se odmorite na pravi način.


Trajnost PVC stolarije


PVC stolarija je otporna i trajna, a uz adekvatno održavanje može da štiti vaš dom i više od 50 godina. Ona se ne deformiše tako lako i pod uticajem vremenskih uslova neće izgubiti svoj oblik kao drvena stolarija, pa samim tim neće izgubiti ni izolacionu moć. Za razliku od aluminijumske i drvene stolarije, koju neizostavno morate redovno da farbate i premazujete zaštitinim sredstvima, održavanje PVC stolarije nije ni nalik tome. Ona se čisti blagim sredstvima i mlakom vodom i nije vam neophodno ništa više od toga. Nema potrebe za farbanjem. Sa PVC stolarijom nema dodatnih ulaganja za održavanje, a sve vreme dobijate istu zvučnu i toplotnu izolaciju.

I kada su u pitanju cene, PVC stolarija je u prednosti nad drvenom i ALU stolarijom. Polivinil-hlorid, koji je glavni materijal u izradi ove stolarije, koristi se danas u skoro svim oblastima, ali njegova proizvodnja nije previše skupa.


PVC stolarija i energetska efikasnost 


PVC profili se spajaju zavarivanjem, a ne šrafljenjem, tako da oni praktičo predstavljaju jednu celinu, što ih čini još kompaktnijim i onemogućava ni to minimalno rasipanje energije. Profili u sebi sadrže komore ispunjene vazduhom i što je veći broj tih komora, to je niivo izolacije bolji. Za stepen energetske efikasnosti bitan je i tip stakla, kvalitet okvira, ali i kvalitet same ugradnje. Uz dobru stolariju i troslojno staklo garantovana je velika ušteda energije, ali je neophodno da i ugranja bude obavljena profesionalno. Između slojeva stakla je i neki od plemenitih gasova, koji dodatno doprinosi da se smanji emisija energije. Stakla mogu biti takva da smanjuju i prodor UV zraka.
urgadnja prv stolarije primer
Najčešće je PVC stolarija u beloj boji, ali moguće je dobiti i drugu boju uz pomoć odgovarajućih folija. Zanimljivo je da PVC stolarija može stoprocentno da se reciklira.

Profili koje Format Alde koristi za PVC stolariju proizvode se u Nemačkoj po strogim evropskim standardima. Kontaktirajte Format alde Beograd za sva dodatna pitanja putem Kontakt strane.

 

Okovi za PVC STOLARIJU

 

okovi za pvc stolariju

Okov je sastavni deo prozora i neophodan je da bi prozor mogao da funkcioniše. Okov koji koristimo pri izradi PVC prozora je WinkHAUS. Ovaj okov je nastao u porodičnoj firmi u Nemačkoj koja u dugoj tradiciji izrade okova pruža nam kvalitet i sigurnost . Okov za prozere se izrađuje od kvalitetnih materijala i pouzadan je što je dokazano brojnim sertifikatima. Pored okretno nagibnog okova za prozore WinkHAUS proizvodi okove i za druge sisteme otvaranja pokretne, klizne sisteme, vrata.
Okovi WinkHAUS se stalno unapređuju i prate nove trendove tržišta. Novim sistemom okova za prozore WinkHAUS je unapredio stari sistem PROpilot novim ACTIVE pilot kojim smo dobili viši nivo sigurnosti prozora. Dodavanjem sigurnosnih prihvatnika na štoku prozora možemo dobiti nivo WK3. Ima još noviteta u WinkHAUS kao što je skriveni okov kod koga se šarke ne vide već su tako konstruisane da su sakrivene u krilu prozora time dobijamo vrlo elegantno rešenje. Novitet iz WinkHAUS je i okov za paraleno otvaranje prozora koji pored standardnog otvaranja ima i položaj krila koje se 4-5 mm odmiče paralelno od stoka i tako dozvoljava kontrolisano luftiranje prostorije. Prozor je u zatvorenom polozaju i bezbedan je na obijanje, a vazduh slobodno cirkuliše.

 


U ponudi stolarije koja se proizvodi u pogonima ROLLPLAST-a imamo više modela koji ce zadovoljiti Vase potrebe.

 

PVC stolarija cena sa ugradnjom

 

Na određivanje cena PVC prozora i vrata utiče nekoliko faktora od kojih je najbitiniji tip PVC profila. Zatim na cene PVC stolarije utiči i dimenizje vrata i/ili prozora ali i mesto ugradnje. Format Alde izrađuje PVC vrata i prozore od sledećih PVC profila:

 • ROLLPLAST 70 (Bugarska)
 • TROCAL 70 (Nemačka)
 • TROCAL 76 (Nemačka)
 • TROCAL 76 (Nemačka)
 • TROCAL 88+ (Nemačka)
   

 

 

Pvc prozori 

 

Prozori imaju izuzetno važnu ulogu u svakom objektu, naročito stambenom. Oni obezbeđuju ulazak dnevne svetlosti u prostoriju. Pored toga, značajno je da prozori zadovolje i ostale kriterijume: zaštitu od atmosferskih prilika, energetsku efikasnost, zaštitu od buke, ali i estetiku.

 

PVC prozori  zadovoljavaju sve ove kriterijume i omogućavaju značajne uštede utroška energije, kako za grejanje zimi, tako i za hlađenje tokom leta.

 MI NE ZATVARAMO OTVORE MI UNOSIMO U VAS DOM :

 

 • SVETLOST
 • TOPLINU
 • SIGURNOST

 

U zavisnosti od zeljene termo izolacije nudimo sledece profile:

 

 

 

PVC prozori cena sa ugradnjom-pogledajte ovde ovde >>

 

Profil od koga mi proizvodimo prozore je Profine-TROCAL koji ima serifikat GREEN LINE oznaku koja Vam garantuje propisane uslove kvaliteta i očuvanja prirode. Profile TROCAL proizvodi firma Profine iz Nemačke iz čijh pogona izlaze i profili KBE i KOMMERLING. Svi ovi profili imaju oznaku GREEN LINE. 

 

 

Pvc prozori i vrata - Održavanje

 

Jos jedna prednost prozora od PVC profila je što mu nije potrebno održavanje. PVC prozori i vrata su najčešće u beloj boji mada PVC profile je moguće i farbati u samoj masi, a i površinski specijalnim bojama. Veoma je popularno i presvlačenje profila folijama sa teksturom drveta iz estetskih razloga. Ovako obojeni profili za PVC prozore i vrata su takođe postojani na sve vremenske prilike. PVC profili su samogasivi što nam daje sigurnost da u slučaju požara, ovaj material ne gori. Jako je bitno naglasiti da je PVC stolarija postojana na vremenske uslove tj.na niske i visoke temperature, ne gubi boju, ne menja oblik, ne stvara koroziju, lako se održava i postojana je godinama. 

 

Pvc vrata za stan, kuću ili poslovni prostor

 

Pored izbora prozora, velika pažnja se posvećuje izboru vrata. Ona se mogu izraditi od pvc materijala, pa tako u ponudi možete pronaći pvc vrata za stan, kuću ili poslovni prostor. Ono što je bitno prilikom izbora pvc vrata jeste materijal od kojih se izrađuju. Format Alde za izradu pvc vrata koristi profile proverenog kvaliteta i porekla- Rollplast i Trocal, koji zadovoljavaju sve kriterijume u pogledu termičke i zvučne izolacije. Naravno vodili smo računa i o estetici, pa tako našim kupcima možemo ponuditi da mogu da biraju boju po želji uz pomoć odgovarajućih folija.

 

 

U našoj ponudi možete pronaći sledeće proizvode:

 

 

 

Česta pitanja o PVC stolariji

 

Koliko komora ima pvc stolarija?

 

PVC stolarija može imati od 2 do 8 komora. Broj komora na PVC ramovima za prozore i vrata utiče na koeficijent prolaska toplote. Što je više komora to je manji koeficijent rasipanja toplotne energije.

 

Kako se montira PVC stolarija?

 

Proces monitranja PVC stolarije započine pripremom mesta gde će biti montirana. Zatim se na podupirače postavljaju PVC profili, da bi se na kraju prostor između štokova i profila popunio pur penom.

 

Kako se steluje pvc stolarija?

 

Okretanjem navoja koji se nalazi ispod plastične zaštite u donjem ili gornjem uglu PVC profila reguliše se na koju stranu želite da nakrivitie prozor i pod kojim uglom.

 

PVC stolarija cena po m2?

 

U zavisnosti od dimenzija PVC profila koji su potrebni za izradu prozora ili vrata kao i broja komora PVC stolarije zavisi i cena PVC stolarije po m2. Najpoviljnija PVC stolarija- samo u salonu Format Alde.

poziv