PVC balkonska vrata i vrata za terase

Balkonska vrata imaju takodje važnu ulogu u svakom objektu, naročito stambenom Zivot u gradu nas vezuje za stan i zatvaren prostor najblizi spoj stana i spoljne sredine je balkon koji je postao omiljen prostor zivotne sredine. Izlaz na balkon je prolaz kroz balkonska vrata i njima smo posvetili dosta paznje da bi udovoljili svim zahtevima.


Radi prodora sto vise svetlosti PVC balkonska vrata su obicno cela u staklu, a moguce je i staklenu povrsinu podeliti preckom na dva stakla, a i staviti punu ispunu u slucajevima kada je to potrebno.


Ovde bi prikazali razlicita balkonska vrata prema tipu otvaranja. Otvaranje vrata zavisi od tipu okova koji postavljamo na PVC profile. Profili za izradu PVC balkonskih vrata su potpuno isti kao i za PVC prozore.

Kod nas možete naći sledeće tipove PVC vrata za balkone i terase:


  • Okretno nagibna balkonska PVC vrata
  • Klizno nagibna balkonska PVC vrata 
  • Podizno klizna balkonska PVC vrata
  • Klizna vrata balkonska PVC vrata


OKRETNO-NAGIBNA VRATA ZA TERASE I BALKONE


Ovaj tip vrata za balkone i terase se ne razlikuje mnogo od prozora bilo aluminijumskih ili PVC prozora. Sustinski je isti kao prozor s tim da je dimenzija prilagodjena izlazu na balkon. Mogu biti jednokrilna ili dvokrilna a moguce ih I spojiti sa prozorom koji se takodje otvara ili moze biti fiksan. U slucajevima kada dimenzije vrata prelaze dozvoljene mere postoje I ojacani profile kojima je moguce postici vece dimenzije. U zavisnosti od visine vrata preko odredjene mere je nemoguce ugraditi okov sa nagibom vec samo otvaranje balkonskih vrata. Ovaj tip vrata zadovoljava osnovnu funkciju izlaska na balkon i najzastupljeniji je u gradjevinarstvu. Jako je jednostavan za koriscenje I dugotrajan u eksplataciji

pvc balkonska vrata

KLIZNO-NAGIBNA BALKONSKA VRATA  i VRATA ZA TERASE


Poznatiji naziv ovog tipa vrata je “KOMBI” ili PSK portal. Posebnost ovog tipa balkonskih vrata je sto se krilo otvara klizanjem a moguce ga je otvoriti samo na “KIP”. Klizanje krila je jako pogodno za male prostore gde nema mesta za otvaralje krila ili ako zelimo da nam balkonska vrata budu otvorena a da nam krilo ne smeta prilikom komunikacije. Profili za izradu klizno nagibnih balkonskih vrata su standardni profile bilo aluminijumski ili pvc. Okov za ovaj tip vrata je posebno razvijen poseduje donju sinu po kojoj klize kolica I nose krilo vrata i gornja sina koja sluzi za vodjenje. Ovakvim vratima je moguce zastakliti vece otvore krilo moze bit do 1,6m sirine a do 2.4m visine. Klizanjem je moguce otvoriti polovinu zastaklene povrsine. Toplotna I zvocna izolacija su obezbedjene dobrim dihtovanjem profila.

pvc balkonska vrata beograd

PODIZNO-KLIZNA PVC VRATA ZA I BALKONE I TERASE


Ovaj tip vrata za terase i balkone je posebno razvijen zbog zahteva za sto vecim povrsinama koje treba da se zastakliti I otvarati. Profili za ovaj tip balkonskih vrata je posebno konstruisan kao I okov za klizanje krila. Vrata se otvaraju tako sto se okretanjem rucice vrata podizu I tako u podignutom stanju mogu da klizaju. Odlika ovog sistema je da je moguce napraviti velike dimenzije I veoma jednostavno rukovanje. Zvucna I toplotna izolacija zavisi od profila od kojih se prave dali je to aluminijum ili pvc a dihtovanje je odlicno. Pogodan je za ugostiteljske objekte kada je potrebno velike povrsine po lepom vremenu otvoriti I po potrebi zatvoriti.


KLIZNA VRATA ZA TERASE I BALKONE


Klizna ili “SIBER” vrata za terase i balkone izradjena od aluminijuskih ili plasticnih profila posebne konstrukcije za klizanje po sini. U smim profilima su ugradjeni tockici a sam stok je sina po kojoj klizi. Dihtovanje je preko cetkica pa nije idealno I nemogu da se postignu dobre karakteristike termo I zvucne izolacije. Sina za klizanje moze biti sa jednim dva ili tri kanala po kojima krilo klizi tako da je moguce zastakliti velike povrsine. Ovaj system se koristi I za zastakljivanje terasa a sa njim je moguce pregraditi I prostoriju.


HARMONIKA VRATA ZA TERASE I BALKONE


Namenjen je za siroke povrsine koje treba zastakliti I potpuno otvoriti. U zavisnosti od sirine rade se sa 3,4,5,6 ili 7 krila u vise varijanti otvaranja. Obicno se ostavlja jedno krilo koje sluzi za komunikaciju a moguce je kompletnu harmoniku otvoriti I krila sloziti u stranu da nam ne smetaju. Profili za izradu klizno nagibnih balkonskih vrata su standardni profile bilo aluminijumski ili pvc koji se posebno proracunavaju I izradjuju. Okov za ovaj tip vrata je posebno razvijen poseduje donju sinu po kojoj klize tockici sa sarkom I nose krilo vrata i gornja sina koja sluzi za vodjenje. Ovakvim vratima je moguce zastakliti vece sirine moze bit do 6m. Zvucna I toplotna izolacija zavisi od profila od kojih se prave dihtovanje je odlicno. Pogodan je za ugostiteljske objekte kada je potrebno velike povrsine po lepom vremenu otvoriti za izlazak na terasu i po potrebi zatvoriti.


U zavisnosti od zeljene termo izolacije nudimo sledece profile:poziv