Aluminijumski i PVC prozori

alu i pvc prozori - beograd, rakovica

Prozori su tokom istorije imali važnu ulogu, a pojavili su se kada je i počelo građenje u istoriji i kulturi naroda. Razvojem arhitekture i građevinarstva kao i upoznavanjem različitih materijala prozori vremenom dobijaju bitno mesto ne samo kao zaštita od vremenski neprilika već i estetski izgled objekta i prostora. Takođe modernizacijom prozora išlo se ka cilju poboljšanja kvaliteta života i kroz energetsku efikasnost, smanjenje troškova održavanja i veću dostupnost. Njihova upotreba u arhitekturi nije samo ograničena na klasičan prozor već i na razne oblike prozora. Danas možemo videti fasade zgrada obložene prozorima (zid-zavesama), okrugli prozori, zakrivljene staklene površine…

 

alu i pvc prozoriProzori su bitni da nas štite od spoljašnih vremenskih uslova i neželjenih pogleda spolja da propuste sunčane zrake u prostoriju ali i da prošire vidike kao I za toplotnu i zvučnu izolaciju.

 

Alu i pvc prozori i toplotna izolacija

Za svaki prostor ili objekat je jako bitna toplotna izolacija kao i energetska efikasnost, a važnu ulogu imaju prozori jer kroz njih se gubi i do 40% toplote. Evropske norme od 2014 g. zahtevaju termičku propustljivost do 1.4W/m2K.

 

Alu i pvc prozori i zvučna izolacija

Većina prostora ili objekata takođe zahteva i zvučnu izolaciju za šta su idealni PVC stolarija i ALU stolarija. Gradski saobraćaj i buka od koje zavisi naša udobnost, opuštenost i zdravlje u prostoriji zavisi od faktora buke. Na prvom mestu je bitna dobra izolacija fasade koja takođe zavisi i od vrste zastakljivanja. Standardno staklo debljine 24mm postiže 31dB, a mi posebno izdvajamo prozor ”Rollplast guard” sa staklom koje postiže 34 do 41dB.

 

Zaštita od sunca

Sunčeva svetlost pogotovo u letnjim mesecima može biti veoma nepodnošljiva. Prostoru u kome boravimo neophodno je staviti zaštitu na prozore. Nudimo više proizvoda kao zaštitu od sunca, a to su: roletne, žaluzine, zavese i staklo sa energetskim premazom pogodno kao zaštita od sunca za južne i zapadne prostorije sa prozorima.

 

Cene PVC prozora možete pogledati ovde >>

 

Alu i PVC prozori sa stanovišta sigurnosti

Najčešći pokušaji za provalu i obijanje objekta statistika pokazuje da su upravo preko provale na prozorima. Za prozore je veoma bitan okov. Rollplast pravi prozore sa osnovnim okovom WK1 koji ima 2 ili 3 tačke bezbednosti (ručice hoppe secustik), kao i za veću bezbednost okovom WK2 (ručice hoppe secustik) staklo paket sa jednim laminiranim staklom 4.4.2.

 

Enterijer i eksterijer

Prozori nam takođe ulepšavaju prostor kako unutra tako i spolja. Estetski izgled prostorije ili objekta ima važnu ulogu kao i izbor prozora. Sve više se javljaju razliciti zahtevi za prozore. Da bi izsli u susret estetskom izgledu prozora pored standardnih rade sa neobičnim oblicima, okovom, bojom i raznim dodacima za prozor kao i kvalitetnim staklima. U staklu ali I na njemu je moguce postaviti lajsne koje ce dati poseban izgled prozorima. 

 

U našoj ponudi su:

 

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv