Komarnici sa šarkama

komarnici sa šarkama

Komarnici predstavljaju sisteme čija je glavna uloga da štite vaš dom ili drugi prostor od insekata. Predstavljaju dodatak vašim prozorima i vratima koji se lako montira i zgodan je za rukovanje. Njihova prednost je što mogu da se montiraju na sve vrste prozora i vrata (PVC, drvena, itd.) i postavljaju se s njihove spoljašnje strane tako da ne ometaju njihovo funkcionisanje. Izrađuju se od najkvalitetnijih materijala, od aluminijumskih ramova pa do mreže od staklenih vlakana sa teflonskim slojem koji je otporan na najrazličitije vremenske prilike (od -35°C do +80°C). Lako se održavaju, pri tom ne smanjuju dotok vazduha i svetlosti. Mogu da se izrade u svim veličinama, po želji kupaca. U cilju sprečavanja oštećenja mrežice, njeni krajevi su zaštićeni tako što prolaze kroz vodilice koje imaju posebne wind četkice. Na kraju, komarnici su pouzdani i nisu štetni po životnu sredinu i na prirodan način nas štite od insekata.


U našoj ponudi imamo fiksne komarnike, rolo komarnike, komarnike sa šarkama, komarnike tip vrata i plise komarnike. Komarnici za vrata se proizvode u tri različita modela: komarnici sa šarkama, komarnici tip vrata i plise komarnici. Preostale vrste komarnika su komarnici za prozore.


Osobine komarnika sa šarkama


Komarnici sa šarkama funkcionišu po principu otvaranja vrata i predstavljaju idealno rešenje za balkonska vrata. Oni su slični fiksnim komarnicima, samo što su ramovi deblji i jači zbog potrebe za postavljanjem šarki, koje ih pričvršćuju za vrata. Ovaj komarnik je jako pogodan za postavljanje na balkonskim ili ulaznim vratima i najčešće ima prečku po sredini radi ojačanja. Naravno, po želji kupaca postoji mogućnost da se napravi i sa parapretom ili sa više prečki. Prečka se uglavnom postavlja u visini otvaranja vrata pa se na njoj nalazi ručka za otvaranje komarnika. Tako se ovaj komarnik po potrebi otvara, a tokom zime, kada nema toliko insekata, može da se skine i odloži do naredne sezone.


Izrađuje se od aluminijumskih ili PVC ramova. Aluminijumski ramovi mogu biti u različitim bojama (bela, braon, siva), dok se PVC prave u beloj boji. Gumenim profilom je na ramove pričvršćena mrežica od staklenih vlakana, koja je otporna na različite vremenske prilike i pri tom sadrži UV zaštitu. Ramovi koji povlače mrežicu imaju četkice radi boljeg dihtovanja. Takođe, komarnici sa šarkama mogu da imaju magnete radi lakšeg otvaranja i zatvaranja, što je posebno praktično kod balkonskih vrata.


Dakle, komarnici sa šarkama predstavljaju elegantno i efikasno rešenje problema sa insektima u vašem domu.

 

Za konkretnu ponudu komarnika i detaljnije informacije, možete nam se obratiti preko stranice Kontakt ili direktno na tel 064 875 00 95

poziv