Drvena stolarija

drvena stolarija format alde beograd

Format alde Beograd u saradnji sa nemačkim Rollplastom nudi drvenu stolariju vrhunskog kvaliteta. U našoj ponudi možete naći bogatu ponudu drvenih prozora i vrata, kao i kombinaciju drvo - aluminijum. Drvena stolarija je pravi izbor za sve one koji insistiraju na vrhunskoj estetici i plemenitim materijalima koji odišu toplinom.

 

Drvena stolarija u novom svetlu

 

Velike inovacije u obradi i zaštiti drveta omogućili su nam da stolarija od ovog materijala više nema problem sa toplotnom i zvučnom izolacijom, kao što je to nekada bio slučaj. Zato vam nudimo proizvod vrhunskog kvaliteta, u potpunosti urađen po nemačkoj tehnologiji.

drvena stolarija

Kod drvenih prozora u mogućnosti smo da vam ponudimo sledeće sisteme:


Drveni profi (stok\krilo) 78\78mm
Toplotna izolacija: Uw = 1,2-0,8 W\m2K; Zvučna izolacija 32-44 dB; Okov WinkHouse Aktiv pilot sa osnovnim stepenom sigurnosti +RC2; boja: po RAL karti, dena imitacija I transparentni lakovi; zaptivna guma na krilu u beloj, bež, braon i crnoj boji; troslojni termopaket 32mm, 36mm I 40mm.

Drvo-alumijum profi (stok\krilo) 68\78mm

Toplotna izolacija: Uw = 1,2-0,8 W\m2K; Zvučna izolacija 32-44 dB; Okov WinkHouse Aktiv pilot sa osnovnim stepenom sigurnosti +RC2; boja: po RAL karti, dena imitacija I transparentni lakovi; zaptivna guma na krilu u beloj, bež, braon i crnoj boji; aluminijumska obloga; troslojni termopaket 32mm, 36mm, 40mm i 50mm.
*Uw – koeficijent toplotne izolacije

drvo-aluminijum stolarija

 

VRSTE DRVETA ZA PROGRAM DRVENE STOLARIJE

 

Drvo kao prirodni materijal vekovima kroz istoriju je imalo široku primenu. Razvojem ljudskog društva, unapređenjem alata i mašina drvo je počelo da se koristi za složenije konstrukcije, pa je i danas nezamenjiv građevinski material. Pored topline i prijatnog osećaja u ambiijentu, vizuelne privlačnosti, drvo kao prirodni material ima široku primenu u svetu. Njegova dobra svojstva, mogućnost lake obrade i oblikovanja navodi proizvođače da se sve više bave drvetom i proizvodima od njega. Drvo je topao material, a takođe ima svojstvo da održava ravnotežu između spoljnih temperaturnih promena tokom dana i zadržava unutrašnju temperaturu. To znači da je leti prostorija prijatno hladna dok zimi održava toplotu što nam ujedno smanjuje trošak za dodatnom klimatizacijom i grejanjem. Postoje mnogi razlozi za odabir drvene stolarije, kao recimo zdraviji ambijent, želja za estetikom, toplina doma, bliskost prirodi…

 

U cilju da ispratimo trendove i novine u svojoj oblasti, mi ćemo se zadržati na vrsti drveta u proizvodnji drvene stolarije.

 

Izrada drvene stolarije i njen početak vezuje se za izbor osnovnog materijala tj. drveta. U našem proizvodnom programu nudimo četiri vrste drveta:

 

  • smreka ili čamovina
  • meranti
  • jasen
  • hrast


U našem programu takođe možete naći pet osnovnih boja drvenih imitacija po Ral-u, koristeći savremene preparate kompanije Teknos namenski za zaštitu dreveta.

 

  • Smreka (Camovina) (Uf-0.99 W\m2K)
  • Meranti (Uf-1.1 W\m2K)
  • Jasen (Uf-1.4 W\m2K)
  • Hrast (Uf-1.4 W\m2K)

     *Uf - koeficijent toplotne izolacije

Smreka ili čamovina - u proizvodnom pogonu se lako obrađuje i lepi iz više slojeva. Drvo žućkasto-bele boje.
Karkteristike: meko drvo i elastično, izraženih godova, ponekad čvornovato sa pojavom smole. Najjeftiniji material za drvene prozore i najčešće se koristi za stolariju koja se boji ili tonira.
smreka
Meranti - u proizvodnom pogonu grede ovog drveta stižu iscela i idu na dalju obradu.
Karakteristike: Drvo velike čvrstoće, lepe crvenkaste (mahagoni) boje, ujednačenog dezena, dobra mehanička svojstva i lako se obrađuje.

 

Jasen – u proizvodnom pogonu grede ovog drveta stižu iscela i idu na dalju obradu.
Karakteristike: vrlo elastično drvo, svetla boja koja varira od bele do svetlo braon sa prirodnim sjajem, struktura drveta je dosta gruba i vrlo je sličan hrastu, osim što nema vek trajanja i postojanja na vremenske uslove kao hrast.

Hrast - u proizvodnom pogonu grede ovog drveta stizu iscela i idu na dalju obradu.
Drvo koje ima srednju elastičnost, otporan na mehanička i druga oštećenja, žućkasto-braon boje, tvrdo drvo tako da je i obrada teža. Struktura i boja godova zavise od dela trupača koji se koriste za granju (od izuzetno malih do veoma velikih naglašenih šara) sa paralelnim linijicama karakterističnim samo za hrast. Hrastovina je po kvalitetu, postojanosti i lepom izgledu najbolje drvo, ali zato i najskuplje pa je njegova upotreba ograničena na luksuzne objekte.

 

Pravilnom konstrukcijom, ugradnjom i negom drvo može imati životni vek preko 100 godina.


Svako drvo zahteva negu i zaštitu (integrisanim preparatima) od atmosferskih uticaja (vrućina, hladnoća, mrazovi, kiša), insekata koji napadaju drvo, truljenja... Mi koristimo savremene preparate kompanije Teknos iz Finske namenski za zaštitu dreveta. Zaštitna sredstva mogu biti tonirana kao i transparentne boje koje zadržavaju ili naglašavaju strukturu građe drveta.
Drvena stolarija je danas često odabir mnogih, upravo zbog topline drveta i vizuelnog efekta koji daje prostoru.

 

Za sve dodatne informacije o drvenoj stolariji i cenama, pozovite nas na 011/35 12 075 ili na 064/87 50 097 nam pišite preko kontakt strane.

poziv