3 boje za zidove koje se slažu sa stolarijom

28.02.2022  |  Komentari: 0

 

boje za zidove

U zavisnosti od toga da li je u pitanju drvena, aluminijumska ili PVC stolarija i boje za zidove će različito izgledati, pa ako želite da napravite balans pročitajte naše preporuke.

Kako odabrati boje za zidove koje se slažu sa PVC stolarijom?

 

PVC stolarija se najčešće ugrađuje kao bela što ne znači da će zbog toga i svaka boja za zidove biti dobar izbor! Naime, baš zato što je stolarija bela, zidovi ne bi trebali da to budu, makar ne čisto beli jer ne postoji kontrast. Niti će zidovi biti istaknuti niti lepota koju poseduje nova PVC stolarija pa je bela možda izbor koji nije adekvatan.

Bež nijansa je odličan izbor boje za zidove koje se slažu sa svim vrstama pa i PVC stolarijom, a odgovaraće i u malim prostorijama i u velikim prostorima, a naročito tamo gde su omiljene svetle boje.

U slučaju da volite jake boje ili tamne nijanse i one su odgovarajuće uz belu stolariju, ali će sve izgledati skladnije ako to bude samo sporadični detalj, a bež boja dominantna boja na zidu.

Aluminijumska stolarija i idealna boja zid

 

ALU stolarija je originalno tamno sive boje i kao takva uklapa se sa drugačijim bojama zidova da bi sve izgledalo skladno i lepo.

Siva boja zidova lepo izgleda u prostoru, ali ako posedujete ALU stolariju birajte najsvetlije sivu kao osnovnu boju, a uz nju i plave nijanse kao komplementarne boje koje će dodatno istaći lepotu aluminijumske stolarije.

Baš kao i bež, i svetlo siva je jedna od onih nijansi koje odgovaraju gotovo svim prostorijama, nameštaju i postojećem uređenju. Na nenametljiv način se uklapaju i ističu druge detalje.

Drvena stolarija traži tople tonove

 

Drvo daje posebnu toplinu prostoru pa i zidovi treba da odaju isti utisak. Tople nijanse zemljanih tonova su boje za zidove se idealno slažu uz svako drvo i svaki put izgledaju odlično.

Preporučujemo da probate najsvetliju kajsija boju kao kompromis koji će odgovarati i uz nameštaj i uz dekor, a svakako će istaći lepotu drvene stolarije.

Drvena stolarija izgleda lepo i uz belu boju zidova, ali i uz prethodno predloženu svetlo sivu i svetlo bež. Zapravo, drvo, njegova boja i tekstura će se možda i najlakše uklopiti sa bojom zidova koju ste odabrali kao adekvatan izbor.

Generalan savet je da je najbolje da su svi zidovi u svetlim tonovima, a detalji i manje površine pod jačim bojama ili detaljima koje želite.

Stolarija najnovije generacije zaslužuje pažljivo odabranu boju zidova koja će istaći lepotu novih prozora i vrata. PVC stolarija je bela, ALU stolarija siva, a drvena stolarija različitih nijansi braon pa su i preporučene boje zidova različite.

Prateći naše savete i uz svoju kreativnost sigurno je da će svaka prostorija izgledati savršeno, a stolarija još bolje istaknuta nego što ste to mogli da očekujete. 

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv