5 razloga zašto treba ugraditi rolo zavese za krovne prozore umesto običnih zavesa?

25.03.2019  |  Komentari: 0
Prostor u domovima se ispunjava stavljanjem različitih zavesa. Cilj njihovog postavljanja je unošenje privatnosti u dom, sprečavanje prodiranja svetlosti, ulepšavanje prostorija, a nekada i zakljanjanje nekada starijih prozora. Ključna karakteristika je da omogućavaju regulisanje nivoa svetlosti. 
 
Rolo zavese čine da regulacija svetlosti u domu bude na odličnom nivou. Kada vam je potrebno da sunčevi zraci prodiru – jednim potezom je to omogućeno, a kada vam treba zatamnjivanje, isto tako. Mnogo je prednosti ovih zavesa u poređenju sa običnim, pa vam u nastavku teksta izlistavamo osnovnih 5 razloga zašto treba ugraditi rolo zavese za krovne prozore umesto običnih zavesa. 
 

Rolo zavese omogućavaju bolje regulisanje nivoa svetlosti

 
Rolo zavese pružaju mogućnost da sami odredite koji nivo svetlosti će biti u vašem prostoru. Ako govorimo o krovnim PVC prozorima, prodiranje svetlosti u podne je direktno u prostor ako je prozor na vrhu krova. Zato je važno da možete da zavesom utičete na prodiranje sunčevih zraka. Moderne rolo zavese su od jednobojnog platna, ili dvobojnih prugastih šara – takozvane „zebra“ zavese. Ručnim ili daljinskim pokretom možete podesiti da se zavese pomere sa krovnog prozora, da dozvolite delimičan prolaz svetlosti, ili potpuno zatamnite sobu, dnevni boravak ili drugu prostoriju. Klasične zavese međutim, mogu samo da se navlače na prozore, ili pomeraju sa njega, što je posebno komplikovano ako govormo o krovnim prozorima, koji su pod uglovima. 
 

Rolo zavese su modernije i dopadljivije

 
Klasične, odnosno obične zavese su poznate odavno, pa važe za tradicionalne i manje savremene. Za razliku od njih, rolo zavese su vrlo moderne, inovativne i estetski lepše izgledaju u svakoj prostoriji. Posebno kada se radi o krovnim prozorima, rolo zavese se bolje uklapaju u njihove dimenzije, boje i zauzimaju manje prostora. Možete izabrati niz boja, posebnih nijansi, tražiti dodatak dekorativnih detalja kao što su šljokice, kristali, neravne završnice zavesa. Takođe, dostupni su deblji i tanji materijali, jednostruke i dvostruke varijante. Na vama je samo da zamislite i izaberete pravi model. Vaš prostor će biti opremljen po najmodernijim standardima. 
 

Rolo zavese su funkcionalnije

 
Rolo zavese sastoje se od platna, kutije koja ima funkciju držača i mehanizma za pokretanje. Njihova funkcionalnost proizilazi iz činjenice da možete izabrati čak i kakav mehanizam pokretanja želite: ručni, daljinski ili neki kombinovani. Ručni pokreti se omogućavaju ručkama ili držačima koji se postavljaju sa strane. Ukoliko je krovni prozor niži, to je jednostavna varijanta. Međutim, ukoliko se radi o velikom rasponu između poda i plafona, daljinsko upravljanje je odlično rešenje. Jednostavnim pritiskom na dugme upravljača možete iz bilo kog položaja promeniti nivo svetlosti: podizati ili spuštati rolo zavese, preklapati boje i slično. Kod klasičnih zavesa, morate se napregnuti da pomerite zavese, bez velikih promena nivoa svetlosti.
 

Rolo zavese su jednostavnije za održavanje

 
Za razliku od klasičnih zavesa kod kojih imate niz aktivnosti kako bi bile čiste, sveže i uredne, rolo zavese su jednostavne za održavanje. Obične zavese morate da kačite na garnišne, skidate, perete ručno i neke i u veš mašini, zatim da sušite, peglate i tako u krug u nedogled. Ukoliko neki korak i ne uradite kako treba, mogu izgledati prilično neuredno. Sa druge strane, rolo zavese se održavaju tako što se čiste suvom ili vlažnom krpom, briše se prašina i slično. Generalno, ne skupljaju materije kao obične zavese. Takođe, periodično se mogu skinuti i oprati ukoliko se za to ukaže potreba. 
 

Rolo zavese su kvalitetnije i dugotrajnije

 
Rolo zavese su dugoročno rešenje za vaše prozore, klasične i krovne. Čini ih mehanizam platna, aluminijumskim i plastičnih elemenata ugradnje. Kutija se postavlja u ram prozora, na zid ili plafon, jednostavnim pričvršćivanjem šafova. Retko dolazi do kvarova, jer se brine i o najsitnijem detalju. Kutija iznad zavese ima više funkcija: štiti zavesu kada se namotava ili povlači, estetski se uklapa u svaki prostor i jednostavna je za čišćenje. Platna se izrađuju od kvalitetnih materijala, čiji stepen svojstava biraju korisnici. Antialergijske su, antistatičke, ne blede tokom vremena i daju svakom prostoru odličan izgled. Ove zavese mogu da traju više godina, nekad i duže od decenije. To zavisi od vaših želja i sklonosti ka promenama. Svakako, radi se i o cenovno pristupačnom rešenju, tako da možete i prema preferencijama napraviti periodičnu promenu rolo zavese za neku drugu iste vrste, a da budu kvalitetne, trajne i moderne.
 
Ako želite da i vaš dom bude oličenje modernog i funkcionalnog dizajna onda su rolo zavese pravi izbor za vas. Za besplatnu procenu troškova izrade i ugradnje rolo zavesa kontaktirajte nas putem KONTAKT FORME na sajtu ili pozvivom na broj (064) 8750 097 .
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv