Aluminijumska stolarija sa termo prekidom za dodatnu izolaciju vašeg doma

08.01.2019  |  Komentari: 0
Aluminijumska stolarija sa termo prekidom predstavlja unapređenu vrstu prozora i vrata od aluminijuma. Daje niz prednosti i funkcija u odnosu na tradicionalnu stolariju od ovog i drugih materijala. Unapređivanjem nekih nedostataka prethodnih vrsta, aluminijumska stolarija sa termo prekidom vrlo je popularna na domaćem i inostranim tržištima.
 
Termo prekid je dodatak kojim je aluminijumska stolarija unapređena, tačnije njena izolaciona svojstva, s obzirom da su bila niža u odnosu na neke druge vrste stolarije. U nastavku predstavljamo osnovne karakteristike savremenog oblika ovih prozora i vrata. 
Karakteristike aluminijumske stolarije
 
Aluminijumska stolarija je moderno rešenje za sve vrste prostorija – kancelarija, domova, javnih objekata i drugo. Osnovne karakteristike su metalna konstrukcija i precizna izrada, što daje veliku izdržljivost i trajnost, mnogo veću nego što ima drvo. Funkcionalne su čak 50 i više godina. Pogodna je za obradu i manipulaciju jer je laka, pa se mogu praviti ramovi različitih oblika i dimenzija.
 
Najveće prozore i vrata odličnih karakteristika moguće je izraditi od aluminijuma. Jednostavno je čišćenje i održavanje, bez ulaganja mnogo novca za kupovinu sredstava, a takođe nema potrebe premazivati i farbati tokom vremena. Izrađuje se u velikom broju boja, ekološki je proizvod i prati je kvalitetno staklo, šarke i mehanizam rukovanja. Nedostatak su manja izolaciona svojstva, što je unapređeno upravo dodavanjem termo prekida. Tada je nastala aluminijumska stolarija sa termo prekidom.
 

Šta je termo prekid?

 
Aluminijumska stolarija sa termo prekidom predstavlja jednu od najsavremenijih vrsta, sa mnogo unapređenih karakteristika i funkcija u poređenju sa svim drugim oblicima, pa i svojim pre pojave termo prekida.  Ovaj dodatak predstavlja posebnu vrstu izolatora, koji postavljanjem na unutrašnji i spoljašnji deo okvira prozora, čime se svojstva izolacije zvuka i temperaturnih neprovođenja znatno uvećavaju. U pitanju je materijal manje termičke provodljivosti, napravljen od poliuretanske smole, koji kao most odvaja mogućnost provođenja toplote, hladnoće i buke.
 
Termo prekid ima izuzetno veliku gustinu i ojačan je dodatno fibeglasnom materijom, što daje visok nivo izolacione zaštite prostora. Postavlja se tako što direktno vezuje dva rama prozora, unapređuje izolaciona svojstva i na taj način iščezavaju nedostaci. Aluminijumska stolarija sa termo prekidom ima kompletne karakteristike i funkcionalnosti ugradnjom ovog materijala između metalnih ramova. Cenovna komponenta je značajna, i uvećava cenu u poređenju sa klasičnom aluminijumskom stolarijom, ali svaki dinar je opravdan odličnim termo izolacionim svojstvima. 
 

Prednosti aluminijumske stolarije sa termo prekidom

 
Aluminijumska stolarija sa termo prekidom daje niz prednosti u poređenju na PVC, drvenu i klasičnu stolariju od aluminijuma bez ovog dodatka. Prvo, ima mnogo veću izdržljivost u poređenju sa drvetom, što daje dugotrajnost. Takođe, veliki spektar boja u poređenju sa nijansama isključivo drveta su emormna prednost dizajna. Daje sigurnu i pouzdanu zaštitu u pogledu očuvanja toplote u domovima i drugim prostorijama.
 
U vezi sa tim je i nemogućnost propuštanja hladnoće, kondenzovanja vode i pojave vlage i buđi. Na taj način će se trošiti manje ogrevnog materijala tokom zime, i neće biti potreban uređaj za klimatizaciju tokom letnjeg perioda. Izolacija buke i svih zvukova takođe uz termo prekid je drastično povećana. Pored navedenog, sprečavanje UV zrakova, ojačana stakla, ili više njihovih slojeva takođe su važna prednost koju ima aluminijumska stolarija sa termo prekidom. 
 
Izbor adekvatne stolarije za vaš dom ili poslovni prostor značajna je odluka, a ujedno i veća investicija. Aluminijumska stolarija sa termo prekidom ima sjajne karakteristike i vrlo je unapređena, funkcionalna i pouzdana tokom vremenom. Izbor ove stolarije sigurno će biti veći finansijski izdatak, ali dugoročno, štedi novac koji bi bilo potrebno izdvojiti za zamenu, održavanje, lakiranje i farbanje prozora i vrata napravljenih od drugih vrsta materijala. 
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv