Drvena sobna vrata sa staklom za rustičan izgled enterijera

28.01.2019  |  Komentari: 0
Uređenje enterijera zahteva posebnu pažnju prilikom odabira i najsitnijeg komada nameštaja, dekorativnog ili osnovnog predmeta. Stilovi opredeljuju obradu nameštaja, izgled prostorija, pa čak i boje. Rustičan, klasičan ili moderan – izbor je na vama. 
Izbor stila u svakom slučaju će zahtevati da posvetite pažnju prilikom odabira svih elemenata u vašem domu – od prozora, vrata, nameštaja, preko rasvete, do slika i ogledala. Vrata su neophodan deo doma, ali i važan stilski momenat u vašem prostoru, pa je odabir pravih vrlo značajan za celokupnu sliku doma. U zavisnosti za koji stil se opredelite, pronaći ćete odgovarajuća vrata, jer je ponuda i više nego obimna. 

 

Kako odabrati vrata prema željenom stilu 

 
Stil predstavlja način života. Uređenje doma prema željenom stilu vrlo je značajno za ukućane, kao i poslovnog prostora za zaposlene. Izbor elemenata kao što su vrata i prozori, prva je stavka koja se primeti ulaskom u prostorije. Pravo je pitanje kako odrediti pretežni stilski momenat. Kada je u pitanju odabir stolarije, tačnije vrata, bitan je materijal izrade i izbor kvake. Drvena stolarija odgovara klasičnom stilu, standarndih boja drveta koje dominiraju kada je u pitanju pored stolarije i kuhinja, nameštaj i predmeti. Drvena vrata sa staklom daju još klasičniji, tradicionalniji i pravi rustični stil, uz adekvatan nameštaj punog drveta kvalitetne obrade, koji i danas nosi naziv „stilski“, iako imamo mnogo stilova. Ukoliko je vaš dom ili drugi prostor urban, moderniji i inovativniji, odabir vrata i prozora bele boje, od aluminijuma ili PVC stolarije,  pravi je izbor za vas. 
 

Karakteristike rustičnog stila

 
Rustičan stil u prostoru karakteriše dominacija drveta, u svetlijim ili tamnijim nijansama, ili drugog srodnog materijala. Osnovna karakteristika ovog stila jeste nepravilan oblik ručki na elementima domaćinstva, stubovi, stolovi i drugi nameštaj sa nogarima nepravilnog oblika, najčešće izvijenog ka unutra ili spolja. Dominantan je bio na dvorovima, elitnim mestima i kućama. I danas odaje luksuz, a ponekad ide i ka „kiču“, s obzirom na veliki broj ukrašenih detalja, raznobojne izvrsne tepihe, ogromne stolice i slično. U pitanju je stil koji i danas mnogo ljudi voli, pa bar neku prostoriju osveži i uredi na ovaj način.

 

Drvena sobna vrata sa staklom za rustični ambijent

 
Rustični enterijer karakteriše, kako je već navedeno, nameštaj zaobljenih ivica od ojačanih materijala ili punog drveta, ručke, osvetljenje i mnogi predmeti nepravilnog, izvijenog oblika. Ukazuje na tradicionalnost, davna vremena i luksuz. Drvena vrata za sobe sa staklom u gornjem delu važni su za dominaciju ovog stila u domu. Može se birati svetlija ili tamnija boja drveta, u zavisnosti od ostalog ambijenta. Staklo se postavlja uglavnom u gornjoj polovini table vrata, jer ipak kada se radi o sobi, važna je privanost. Postavlja se čisto, ali još češće matirano staklo, sa drvenom pregradom na polovini, ili čak više njih. Brave su metalne ili plastične, okruglog ili klasičnog, pravouglog oblika. Gotovo da ne postoji dom koji od davnina nije imao ovakva vrata, bar na nekoj prostoriji. S obzirom da je u pitanju gornji deo staklene površine, nije retkost da se preko postavljaju zavese sa unutrašnje strane, radi dobijanja nekog višeg nivoa privatnosti. 
 
Drvena vrata sa staklom daju rustičan stil svakom prostoru. U kombinaciji sa matiranim ili klasičnim staklom, dodatkom kao što je zavesa, i klasičnim, ravnim ili izvijenim kvakama, daje potpun utisak da je u pitanju „stilski“ prostor. Naravno, za potpuni utisak stila, važno je i da komadi nameštaja, prozori, tepisi, podovi i mnogi drugi detalji budu usklađeni sa željenim rustičnim stilom u domu.
 
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv