Kako da odaberete savršena vrata za svoju garažu?

22.01.2021  |  Komentari: 0

Sa druge strane, garaža vam pruža savršenu zaštitu od krađe automobila, pa nećete morati da brinete kada ga noću ostavljate napolju. 

 

Većina onih koji žive u kući ima tu mogućnost posedovanja sopstvene garaže, što se ne može reći i za stambene zgrade. Neke od njih su tako projektovane da svaki stan ima svoje garažno mesto. Ipak, gro njih nema ovu opciju. 

 

Kada su u pitanju garažna vrata, danas možete pronaći najrazličitije modele i vrste koje odlikuje visoki stepen zvučne i termoizolacije. 

Rolo garažna vrata su sve traženiji model


Rolo garažna vrata ili jednostavnije garažna vrata sa roletnama mogu biti vaš izbor kako za garažu tako i za objekat koji vam služi kao ostava. Predstavljaju odličnu zaštitu, dok sa druge strane utiču na estetski izgled kuće koja će vam sa ovom vrstom garažnih vrata izgledati moderno i otmeno sa određenom notom elegancije. Rukovanje ovim modelom garažnih vrata je jednostavno i lako. Daljinskim upravljačem možete ih otvarati i zatvarati što znači da je reč o savremenom modelu. 

Što se tiče materijala, garažna rolo vrata su napravljena od čvrstog aluminijuma punjena poliuretanom. Najčešće se izbor svodi na belu ili braon boju (boja oraha). 

Cena vrata zavisi od kvadrature, pa tako za različite modele definisane su različite cene po kvadratu. Ukoliko niste sigurni kako tačno da odredite potrebne mere, majstor to može uraditi umesto vas. Većina firmi koje se bave izradom i montažom rolo garažnih vrata nudi i ovu vrstu usluge. 

Segmentna garažna vrata daju više prostora


Nešto po čemu se segmentna garažna vrata izdvajaju je to da štede prostor, s obzirom da se otvaraju vertikalno. Ona se izrađuju po tačnim dimenzijama otvora, za razliku od ostalih modela koji mogu „ukrasti“ i do desetak centimetara i na taj način vam suziti prostor za ulazak automobila u garažu.

Široka upotreba je nešto što ih karakteriše, pa ih danas možete uočiti kako na privatnim garažama, tako i na mnogim industrijskim objektima. Segmentna garažna vrata su napravljena od pocinkovanog čeličnog lima dok poliuretanska pena omogućava odličnu termoizolaciju koja utiče da vam zimi troškovi grejanja budu niži, bez stvaranja kondenzacije. 

Što se tiče sistema upravljanja, vrata mogu biti sa motorom koji ih pokreće ili se pomoću bravica mogu otključavati i zaključavati. Za svakodnevnu upotrebu, praktičnija su ona vrata koja se otvaraju i zatvaraju pomoću motora.

Cena se baš kao i kod rolo garažnih vrata određuje po kvadratu. Na formiranje cene, pored dimenzija utiče i sama ugradnja motora.

 

Takođe, segmentna garažna vrata se rade po standardima EU kada je sigurnost u pitanju. Za razliku od klasičnih garažnih vrata, ova vrsta vrata vam može trajati duži vremenski period, a ukoliko dođe do bilo kakvog kvara, samo se popravlja panel. Više informacija i o ceni garznih vrata posetite sajt firme Format Alde, koja se bavi vrhunskom i kvalitetnom izradom svih tipova garznih vrata -https://www.formatalde.co.rs/garazna-vrata ili kontakt stranicu.


Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv