Kako iskoristiti kaljeno staklo u svom domu?

29.11.2021  |  Komentari: 0

 

Kombinacije pod staklom prostor čini većim, svetlijim i prostranijim.

Pa ipak mnogi ga ređe biraju jer je krto i sklono pucanju. Zbog toga je kaljeno staklo idealna vrsta za svaki element: sobna vrata sa kaljenim staklom, kuhinjski ormarići od kaljenog stakla, tuš kabine od kaljenog stakla, kaljeno staklo u poslovnim prostorima…i tu nije kraj njegove dobre primene.

Šta je kaljeno staklo?

Kaljeno staklo je klasično staklo koje je čvršće, nastalo zagrevanjem i hlađenjem klasičnog stakla. Na ovaj način ono postaje 5 puta čvršće, otpornije na udarce, visoku toplotu i može da izdrži veći pritisak.

Ako i pukne, delovi nisu oštri i najčešće ni ne ispadaju iz rama što kaljeno staklo čini idealno za kombinaciju u nameštaju ili uređenju domaćinstva.

Može se proizvesti u različitim oblicima, debljinama i boji pa će odgovarati uređenju svakog prostora i svakoj nameni.

Kada se koristi kaljeno staklo u boji?

Za sobna vrata i staklene, pregradne zidove se najčešće koristi kao transparentno kaljeno staklo koje nije obojeno, a za sva druga mesta se najčešće kombinuje ono sa bojama.

Često se postavlja na zidove umesto keramičkih pločica i daje neverovatno dobar izgled u kuhinjama ili kupatilu koje se zahvaljujući staklu mnogo lakše održavaju.

Mere za postavljanje treba da budu precizne, a kaljeno staklo u boji ima lice i naličje pa se treba voditi računa pri postavljanju. Mat strana se lepi za zid, a sjajna strana je lice kaljenog stakla.

Kaljeno staklo za kuhinju – odličan izbor za vrhunski izgled

Kuhinja je mesto gde se rade poslovi na visokim temperaturama i u pri velikoj vlažnosti vazduha pa se na zidove mora staviti otporna obloga. Kaljeno staklo za kuhinju odlično oblaže zidove, koristi za vrata, dekoriše, lako se čisti i izgleda perfektno bez obzira na uslove korišćenja.

Svakako najpoznatija namena je da kaljeno staklo za kuhinju bude deo sobnih vrata jer su ona napravljena sa više ili manje staklenih otvora. Kaljeno staklo će propuštati svetlost, izgledati savršeno i biti čvrsto koliko god snažno zatvorili vrata. Bolje od toga ne može!

Firma Format Alde je firma koju treba kontaktirati ako se traže najkvalitetnija unutrašnja sobna vrata od stakla. Precizno uzimanje mera, briga o detaljima, kvalitetno drvo i kaljeno staklo stvaraju vrhunski koncept unutrašnjih pregradnih vrata.

Kaljeno staklo za kuhinje sa motivima – savršeno rešenje!

Kaljeno staklo može biti prozirno, jednobojno, u kombinaciji boja ili kaljeno staklo za kuhinje sa motivima koji se štampaju za personalizovani efekat. Efekat je odličan, a dezen se bira o strane kupaca. 

Ovakvo kaljeno staklo sa motivima se najčešće postavlja ispod gornjih kuhinjskih elemenata, ali će izgledati fenomenalno gde god da se postave.

Kaljeno staklo po meri - idealno za svaku dimenziju

Da bi se dobilo kaljeno staklo ono se ne seče kada je završeno kaljenje, već se prvo iseče po meri pa se tek onda greje i hladi.

To što se kaljeno staklo seče po meri kupcima daje mogućnost da imaju dekorativniji izgled u odnosu na klasične pločice koje su ispresecane fugnama.

 

Sa kaljenim staklom i firmom koja je u mogućnosti da ga profesionalno proizvede i ugradi imaćete fantastične elemente sa staklenim delovima koji su i čvrsti i estetski lepi.

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv