Kako izabrati roletne za krovne prozore?

26.02.2021  |  Komentari: 0

 

 

Ako imate krovne prozore, razmislite da postavite roletne za krovne prozore, a veliki izbor modela će obezbediti da se ispune svi zahtevi.

Spoljne roletne za krovne prozore


Ako ste stanovali u potkrovlju znate kakvu vrućinu stvara direktna sunčeva svetlost. Ako nemate spoljne roletne za krovne prozore možete se naći u problemu i sigurno je da ćete morati da dokupite ili ovaj model ili unutrašnje roletne za krovne prozore.

Kao što samo ime kaže, ovo su posebni modeli spoljnih roletni posebno dizajniranih za ove prozore. Kutija se montira iznad rama, i ne smeta normalnom otvaranju prozora. Imate i opciju sa električnim pokretanjem što olakšava podizanje i spuštanje.

Spoljne roletne su odlične u redukovanju buke od kiše i štite od grada, bezbedniji ste sa njima od fizičkih provala i odlični su izolataori od vrućine i hladnoće.

Unutrašnje roletne za krovne prozore


Ovo je druga varijanta za zasenčenje krovnih prozora koju imate na raspolaganju. Roletna je sačinjena od gušćeg ili tanjeg platna koji se nalazi sa unutrašnje strane stakla.

Unutrašnje roletne za krovne prozore imaju i lep dekorativni efekat jer se platna prave u raznim bojama i dezenima.

Za dnevne sobe birajte delimično propusna platna koja će zasenčiti prostor, ali ne i potpuno zamračiti. U spavaćim sobama možete da postavite i one koje potpuno blokiraju dotok svetla i pruže vam kvalitetniji odmor.

Skuplji su modeli koji imaju električne podizače, ali razmislite i o ovoj varijanti jer su uvek korisni, a naročito na mestima gde prozori nisu lako dostupni za ručno podizanje i spuštanje.

ALU roletne


roletna za krovni prozor

I krovni prozori i spoljne roletne za krovne prozore se najčešće prave od aluminijuma jer je to najlakši materijal na raspolaganju. ALU roletne su lakše pa ne otežavaju celu konstrukciju krova i mogu da se proizvedu i za najveće dimenzije prozora. Ovo je izdržljiv materijal koji se ne menja, odličan je izolator, a proizvodi se u različitim bojama pa će se uklopiti u svaki dizajn.

PVC roletne


PVC roletne su jeftiniji izbor od svojih ALU varijanti, a nude isti učinak uz vrhunsku izdržljivost od nekoliko decenija. Ako ih postavljate na krovne prozore morate biti sigurni da prozor i konstrukcija krova može da podrži njihovu nešto veću masu u odnosu na aluminijumske modele. Ako se odlučite za PVC roletne bela boja ne mora da bude izbor, i ovde možete birati među desetinama boja koje su na raspolaganju.

Koji god model izabrali za kupovinu odaberite neku od renomiranih firmi koje imaju iskustvo u proizvodnji i ugradnji. Takve firme imaju znanje i pomoćiće vam u odabiru tako što će lično doći i uzeti mere, dati predloge o vrsti roletne za krovne prozore, ugraditi ih i dati garanciju na svoj proizvod. Na kraju svega imaćete puno svetlosti u vašem potkrovlju, ali i zasenčenje onda kada je to potrebno. Samo tako je moguć prijatan boravak tokom celog dana i uživanje u prostoru je zagarantovano.

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv