Kako opremiti stan za izdavanje

14.01.2020  |  Komentari: 0

Ponuda i tražnja stanova u našoj zemlji prilično je neujednačena u svim regionima i gradovima. Posebno je to izraženo u većim centrima kao što su Beograd, Novi Sad i Niš. 

Koliko god da se obogaćuje ponuda i ulažu napori da se ostvare što više cene rentiranja, toliko se paralelno menjaju i povećavaju želje i očekivanja lica koji traže stanove.

Koji stanovi za izdavanje odu najbrže?

 

Za razliku od vrlo često ograničenog budžeta kao primarnog kriterijuma kada su u pitanju stanovi za izdavanje, danas mogu dominirati i drugi faktori koji će opredeliti popularnost jednog stambenog prostora u odnosu na drugi. Na primer, istraživanja su pokazala da se brže izdaju stanovi koji poseduju kvaltetnu stolariju i koji su nešto udaljeni od grada za razliku od stanova na popularnim lokacijama u gradovima. Takođe, brže se izdaju luksuznije opremljeni stanovi, koji poseduju PVC ili aluminijumsku stolariju pre nego prosečni i ispod prosečni stanovi sa drvenom i dotrajalom stolarijom i nameštajem. Tu se misli na kompletnu opremljenost u pogledu nameštaja, tehnike, pa čak i uređenosti same zgrade, stolarije i slično.

Zašto se brže izdaju stanovi koji imaju pvc stolariju?

 

Stanovi koji imaju PVC stolariju brže se izdaju nego oni sa drvenom ili starijom stolarijom, čak i po cenu većih mesečnih kirija. Razloga za to je više. Prvo, PVC stolarija je vrlo moderna, odlikuje je luksuzan izgled i boje, kvalitetna je i ima odlična izolaciona svojstva tokom svih godišnjih doba.

Takođe, prozori su često većih dimenzija, daju dosta svetlosti i omogućavaju odmarajući pogled iz stanova na ostatak grada. Postojanje većih balkona sa čvrstim staklom daje užitak u svakom pogledu. PVC balkonska vrata mogu biti spojena sa prozorima, ili podeljena većim brojem ramova. Pored toga, uz pvc stolariju često se ugrađuju komarnici za prozore i vrata, što je odlično rešenje u pogledu zaštite od insekata i spoljnih uticaja, a bez potrebe da prozori stoje zatvoreni.

To daje mogućnost da se vrata i prozori drže širom otvorena, a da sem vetra i vazduha nijedan insekat ne poseti prostor. Vrata i prozori od pvc materijala imaju moderan dizajn i mehanizme otvaranja. Vrata mogu biti harmonika, okretno i klizno nagibna, podizno ili klasično klizna vrata i druga. 

Posebna prednost stambenih zgrada danas jeste postojanje parking mesta. Odišu luksuzom i prestižom upravo ona koja su od pvc-a, jer najčešće imaju i moderan sistem podizanja. Mogu biti rolo vrata, segmentna ili u vidu tipa „leteće krilo“. Stolarija od pvc-a daje maksimum korisnosti, a da nije skupo rešenje za ugradnju. Zato se i mnogi vlasnici odluče za ugradnju pvc ulaznih vrata, sobnih, balkonskih i garažnih vrata i prozora, a dobiju mogućnost za luksuznije rentiranje stanova i zarade znatno više. 

Moderna i luksuzna nota stanova za izdavanje danas je velika prednost prilikom kreiranja ponude. Bez obzira na to što su mnogima ograničeni budžeti, stanari su pre zainteresovani za ovakve stambene prostore, pre nego za ispodprosečna rešena, koja često nude nehumane uslove za život, a da cena ipak bude i nerealna. Što više vlasnici ulažu u prostor za izdavanje, privlače više potencijalnih stanara i stvaraju mogućnost za veću zaradu. 


Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv