Kako se biraju komarnici za krovne prozore?

28.02.2023  |  Komentari: 0

 

rolo komarnici za krovne prozore

Komarnici za krovne prozore su neizostavni dodaci koji su specijalno napravljeni za ovaj model prozora i efikasno blokiraju ulazak insekata dok istovremeno vazduh nesmetano prolazi. Neophodni su tokom gotovo čitave godine.

Firma Format Alde ima višegodišnje iskustvo u proizvodnji stolarije i dodataka za sve prozore i vrata u jednom prostoru. Zadovoljni klijenti i proizvodi koji i danas funkcionišu su dokaz kvaliteta i kako iskustvo, znanje i vrhunski materijali uvek daju najbolji proizvod.

Komarnik za krovni prozor omogućava da prozor bude otvoren i danju i noću, a da pri tome čak ni najmanji insekti ne ulete. Ogromna prednost ako znamo koliko su prostorija pod krovom tople i treba ima svežeg vazduha, pa ako imate ovakve otvore, obezbedite se na vreme jer će insekti uskoro početi da nadiru.

Rolo komarnici za krovne prozore – jedini model koji odgovara prozorima na krovu

Rolo komarnici za krovne prozore su idealan model za ovu namenu jer se mogu skloniti onda kada je to potrebno. To znači da se efikasno koristi i prostor iza komarnika, on se po potrebi uvlači u kutiju i ne smeta mu direktno sunčevo zračenje.

Krovni prozori imaju drugačiji sistem otvaranja pa i rolo komarnici za krovne prozore se upravo zbog toga postavljaju sa unutrašnje strane da bi se lakše podizali i spuštati, a da pri tome ne smetaju otvorenom prozoru.

Najkvalitetniji komarnici imaju najkvalitetnije mrežice za krovne prozore

Krovni prozori su na takvim pozicijama da su izloženi direktnim sunčevim zracima, vetru i kiši. Baš kao i što oni moraju biti otporni, tako i svi dodaci moraju izdržati  ekstremne vremenske uslove.

Od mrežice za krovne prozore zavisi koliko će komarnik za krovni prozor trajati i svake sezone omogućiti najbolju zaštitu. Pokazalo se kao najkvalitetnija fiberglass mreža koja je presvučena teflonom i iako je tanka, ostaće čvrsta i blokirati ulazak i najsitnijih insekata.

Opet, koliko god da je gusto tkana, ona je gotovo neprimetna na prozoru, a pored blokiranja buba filtriraće i krupne čestice nečistoća i polen pa će vazduh svakako biti dosta čistiji.

Komarnici za krovne prozore – cena

Kada su u pitanju komarnici za krovne prozore cena se definiše po m2 i u principu nije mnogo različita od klasičnih rolo komarnika koji se postavljaju na ostale prozore.

Važno je da se precizno uzmu mere otvora prozora, odabere mesto ugradnje i komarnik za krovni prozor postavi efikasno tako da ne smeta funkcionisanju prozora niti da otežava čitavu konstrukciju krova.

Klima se menja, a sa njom i naše potrebe. Poslednjih godina se briše granica između godišnjih doba, a hladno vreme ne traje dugo. Nekoliko toplih dana već od februara budi pčele, mušice i druge leteće bube.

Krovovi su posebno izloženi visokim temperaturama, a potkrovlja moraju da imaju dobru ventilaciju u svakom slučaju. Ne dozvolite da vam prostor okupiraju insekti, postavite komarnike na svaki krovni prozor.

Oni se specijalno konstruišu za ovu namenu, postavljaju tako da se sa njima lako rukuje, i laki su, napravljeni od mikrofibera i aluminijuma pa ne smetaju krovnoj konstrukciji.

Pozovite Format Alde i zakažite konsultacije. Stručni majstori će uzeti mere, osmisliti najbolji koncept postavljanja i proizvesti najkvalitetniji komarnik za kosi prozor. I ugradnja i besplatna, a ceo proces gotov za samo nekoliko dana. Neka najbolji tim brine o vašim prozorima.

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv