Kako se određuje cena pvc stolarije po m2?

25.04.2018  |  Komentari: 0

Kada imamo u planu određeno renoviranje stana, zamenu određenih elemenata i slično, uvek nam je jako važna cena. I to je naravno potpuno logično. I pre samih radova i pre nego što krenemo detaljnije da se raspitujemo o nekom poslu, mi jednostavno želimo da znamo koliko će nas to koštati i želimo u tom trenutku da vidimo da li ćemo finansijski moći da izdržimo ceo taj proces. Kada je pvc stolarija u pitanju onda je tu situacija malo specifična, jer ne možete baš sa sigurnošću da znate koliko ćete platiti, ali naravno možete da pokušate da izračunate na osnovu mera koje imate.

 

Dakle, želimo da kažemo da se cena pvc stolarije razlikuje od slučaja do slučaja i da se ne može odrediti neka univerzalna cena, kada svako živi u apsolutno različitim kućama, različito projektovanim i zato svako treba da se fokusira na svoju. Ipak treba napomenuti da kada se određuje cena PVC stolarije po m2 to može nekada da bude veoma neprecizno, međutim, važno je da znate okvir. 

 

Cene pvc stolarije su uglavnom iskazane bez montaže 

 

Kada pretražujete negde koliko vas može koštati pvc stolarija, treba da znate da su cene uglavnom iskazane bez montaže. To treba napomenuti na početku, jer obično nastane zabuna kasnije. Dakle, uglavnom, sve prikazane cene u vezi sa pvc stolarijom, tiču se isključivo pvc stolarije, bez bilo kakve montaže. Montaža se naknadno plaća i to obično se kreće od 15 evra po prozoru. U principu sve je dogovor, ali ovo je neka prosečna cena. Treba da znate da postoji i mougćnost demontaže starih prozora i odnošenja tih starih prozora. 

 

Fiksni elementi bez mogućnosti otvaranja od 40 do 65 evra 

 

Svi oni fiksni elementi koji su uključeni u pvc stolariju mogu vas koštati od 40, pa sve do 65 evra po metru kvadratnom. To je neka osnova i to je neki prosek. Dakle, kao što smo već napomenuli, da biste bili sigurni, treba da kontakrirate nekog i da mu kažete šta ste vi tačno zamislili, a onda će i cena biti preciznija, ali je vrlo moguće da će biti u ovom rasponu. 

 

Jednokrilni i dvokrilni pvc prozori 

 

Jednokrilni i dvokrilni prozori su ono što je generalno najtraženije. Kada se cena određuje u centimetrima, to može da bude mnogo preciznije, mada ni tada ne mora da znači. U svakom slučaju treba da znate da bi vas jednokrilni prozori po m2 mogli koštati od 90 do 120 evra. Kada je reč o dvokrilnim prozorima, oni su za nijansu skuplji, ali razlika nije značajna. Dakle dvokrilni prozori će vas po metru kvadratnom koštati od 95 do 135 evra. 

 

PVC stolarija Format alde

 

 

Dodatna oprema - roletne, venecijaneri, komarnici i unutrašnje daske

 

Uvek je važno da se dobro opremite, tako da treba biti upoznat i sa cenama kada su ovi propratni elementi u pitanju. Dakle, roletne će vas po metru kvaratnom koštati od 50 evra do 75 evra, zatim, venecijaneri su malo jeftiniji i oni će vas koštati od 10 do 15 evra po metru kvadratnom i komarci će vas po metru kvadratnom koštati od 20 do 30 evra u zavisnosti od toga kakve komarnike želite. Treba spomenuti još i unutrašnje daske koje vas mogu koštati od 15 do 30 evra. 

 

 

 

 

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv