Kako uklopiti zavese u enterijeru?

29.09.2021  |  Komentari: 0

 

Kako uklopiti zavese u dnevnoj sobi?

zavese za dnevnu sobu

 

Centralno mesto svakog doma je dnevna soba. Najčešće ima više od jednog prozora ili prozor i balkonska vrata koja takođe treba da budu pokrivena, pa je dobro da se sve uklopi i bude uređeno sa ukusom.

Na prvom mestu je važno kakav se efekat želi postići. Ako je čitava prostorija uređena u pastelnim nijansama imate mogućnost ili da i zavese budu neutralne ili da one budu sa detaljima jakih boja, bogatim vezom ili čipkom pa da privlače pogled. Zidovi koji su pokriveni tapetama, okrečeni u tamne nijanse mnogo bolje pristaju uz zavese umirujućih boja sa malo ili bez ikakvih detalja.

Postoji rešenje koje će olakšati dilemu kako uklopiti zavese u dnevnoj sobi – odaberite moderne vrste zavesa sa sistemima za pomeranje i podizanje: zebra zavese, plise zavese i paketo – rimske zavese su jedne od takvih koje su idealne za ove prostoriju.

Imaju mogućnost delimičnog ili potpunog zamračenja, a platna se izrađuju u bezbroj dezena i boja. Ogromna promena je kada se sa klasičnih zavesa pređe na ovakve zastore, prostor deluje veće, a da pri tome ne treba brinuti kako uklopiti zavese jer se ovakvi sistemi savršeno stapaju sa svakom dekoracijom u prostoru.

Zavese za sobe

I kada su u pitanju spavaće sobe postoji dilema oko najboljeg izbora zavesa i drapera. Rolo zavese, black-out i japanske zavese su odličan odabir jer se prave od gušćeg ili tanjeg platna i mogu da zamrače prostoriju vrlo jednostavno što omogućava miran san i prijatan odmor.

Trakaste zavese modernog dizajna imaju potpuno re-dizajniran izgled traka i predstavljaju zanimljiv spoj lepog i korisnog, onog koji se uklapa i uz nameštaj i uz posteljinu i uz tepihe.

Boje se biraju prema dekoru soba, u dečijoj su poželjene vedre boje, a u ostalim mogu da budu ili u nijansi nameštaja ili nijansi zidova, ali i da imaju zanimljive detalje. Nema greške!

Kako uklopiti zavese u kuhinji sa ostalim prostorijama?

zavese za kuhinju

Najbolje od svega je to da uklapanje nije neophodno ako je kuhinja odvojena od prostorije za dnevni boravak. Čak i da su prostorije povezane fizički, zavesa u kuhinji može da bude od istog materijala, ali da se pomera  uz pomoć drugačijeg sistema. Pa tako, kada postoji dilema kako uklopiti za zavese u dnevnoj sobi i kuhinji samo promenite sistem podizanja. U kuhinji koristite klasične rolo zavese sa tanjim platnom istog dezena i promena će biti odlična, a i lepo uklopljena.

Uklapanje zavesa je igra. Postoje opšte smernice za odlično kombinovanje - ako u prostoru ima dovoljno jakih boja i detalja zavese treba da smiruju efekat, a ako je prostor jednoličan da one budu u jakim bojama ili sa izraženijim detaljima.

Moderne zavese zauzimaju manje prostora, lako se podižu i spuštaju, a platno se izrađuje od preko stotinu uzoraka. Zbog svega toga su apsolutno idealne za svaki prozor!

 

Ukoliko i vi želite da vaš dom ukrasite modernim zavesama, firma Format Alde iz Beograda vam može pomoći u izboru istih. Pozovite na broj 011 35 12 075 i 064 8750 097 ili posetite naš sajt- https://www.formatalde.co.rs/

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv