Kako znate da ste izabrali kvalitetna ulazna vrata za kuću?

01.11.2021  |  Komentari: 0

 

Svakome od nas prioritet predstavlja rešeno stambeno pitanje. Ukoliko volite komfor ili imate veliku porodicu, prirodno se nameće pitanje pronalaska ili izgradnje životnog prostora, koji će zadovoljiti sve vaše potrebe.

U prvom redu, kao najidealnija rešenja izdvajaju se kuće. Istina, ukoliko krećete od početka i gradite svoju kuću, naoružajte se strpljenjem i znajte da radovi oko kuće će trajati doživotno, ali isto tako imaćete samo svoj kutak gde ćete moći da uživate, smejete se ili slušate muziku bez bojazni da ste bučni vašim komšijama iznad ili ispod vas. 

Kapiju svakog doma predstavljaju ulazna vrata. Ona ostavljaju poseban utisak na sve ukućane, ali i na posetioce koji vam dolaze. Vrata predstavljaju ulaz u harmonični svet koji delite sa svojim najmilijima. Iz tog razloga, osim što vam ulepšavaju enterijer i eksterijer, ulazna vrata su i glavna zaštita vaše kuće i vaše porodice. Zato se, prilikom izbora ulaznih vrata, posebna pažnja posvećuje: 

 

  • zaštiti – ovaj parametar direktno se vezuje za čvrstoću materijala od kojih se vrata izrađuju
  • kvalitetu – svaka vrata se nabavljaju od proverenih proizvođača koji nude garanciju svojih proizvoda
  • Izolaciji – podrazumeva zaštitu od vremenskih uslova ( vetra, kiše, hladnoće ), ali i od buke i mirisa koji dolaze spolja
  • dizajnu – izgled vrata mora da se uklapa u enterijer vaše kuće

 

U daljem tekstu, saznajte kako da izaberete vrata koja će ispuniti vaša očekivanja po pitanju navedenih parametara.

Tradicionalisti biraju drvena ulazna vrata


Drvo nikada neće izaći iz mode i uvek će biti na ceni. Ovakav tip ulaznih vrata je jedinstven i veoma lepog dizajna. Međutim, kvalitet umnogome zavisi od vrste drveta od koje su vrata napravljena – hrasta, jele, bora itd. 

Da bi ova vrata garantovala sigurnost, nemojte ih sami postavljati, već neka to radi stručno lice. Za dodatnu sigurnost, prateći asortiman (šarke, brave, cilindri) moraju biti jaki i velike nosivosti. Drvena vrata se mogu dizajnirati sa staklenim dodacima u vidu ogledala ili vitraža, a mogu se po želji izraditi u različitoj veličini, boji ili obliku. Da bi vam duže trajala, drvena vrata se moraju premazati voskom koji će ih štititi od klimatskih uticaja, kao i sredstvom za zaštitu od vatre.


Aluminijumska ulazna vrata za kuću


Ova vrata se izrađuju od kvalitetnog materijala, koja predstavljaju odličnu zaštitu od buke. Ovaj tip vrata mogu doprineti i uštedi energije, jer imaju dobru toplotnu izolaciju. Sigurnost vrata se postiže ugradnjom kvalitetnih okova, a dizajn izborom različitih modela po vašoj želji. Širok asortiman aluminijuskih ulaznih vrata različitih oblika, boja i veličine, sa dodacima stakla, doprineće prijatnom izgledu vaše kuće. 


Ako su vaš izbor pvc ulazna vrata za kuću...

 


U današnje vreme izrađuju se estetski veoma zanimljivi i različiti modeli pvc ulaznih vrata za kuću. Prednosti ovih modela su dobra izolaciona sposobnost, niska zapaljivost, kao i ekonomska pristupačnost. 

Konstrukcije se mogu izraditi po želji u bilo kom obliku, a snaga i sigurnost je poboljšana metalnim profilima. U odnosu na vaš enterijer, možete birati između različitih boja, kao i sa staklenim dodacima, koji će uneti više svetlosti u vaš životni prostor. 

 

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv