Koje su najveće prednosti komarnika?

01.06.2020  |  Komentari: 0

Razni su načini tretiranja insekata u prostoru. Hemijski – sprejevima, električnim uređajima koji emituju radiotalase za rasterivanje, priručne mreže postavljene u „kućnoj proizvodnji“, a tu su i komarnici kao mehaničnka blokada za ulazak ali profesionalno napravljena sa interesima kupca na prvom mestu. Zašto bi trebalo izabrati komarnike kao najskuplju odbranu?

 

Komarnici su trajno rešenje

 

Za razliku od ostalih trenutnih rešenja, fizička blokada ulaska insekata je najbolji način odbrane. 

Pravljenje sopstvenih ramova, lepljenje mreže na PVC stolariju se pokazalo ne samo kao kratko rešenje jer mreža puca, već se i ostaci lepka teško skidaju. Komarnici se prave profesionalno i čini ga ALU ili PVC ram koji drži fiberglas mrežu. I ramovi, ali i mreža su izuzetno otporni i ne smetaju im vremenske prilike.

 

 Mogu se zaštiti svi spoljni otvori u domu

 

U ponudi su razne varijante komarnika kako za prozore tako i za vrata. Fiksni komarnici se montiraju na prozor bez mogućnost pomeranja. Za razliku od njih, rolo komarnici se mehanizmom spuštaju ili uvlače u svoje kućište pa prozor može biti sa ili bez mreže. Tako nećete biti uskraćeni za „provirivanje“ kroz prozor, zalivanje saksija sa cvećem, sunčanje posteljine na prozoru...

Za veće površine postoje i komarnici za vrata u vidu kliznih sistema - najpoznatiji plise komarnici i komarnici sa šarkama kao drugi najčešći izbor.

 

Plise komarnici se pomeraju levo desno izvlačenjem iz svoje kutije, a naziv su dobili zbog mrežice koja je nabrana (plisirana) kada se skuplja i vraća u kućište. U zavisnosti od veličine vrata plise komarnici mogu biti jednostruki, dvostruki ili čak dovoljno veliki i za francuski balkon, za sve postoji rešenje.

 

Komarnici na šarkama su takođe jedan od čestih odabira kao komarnici za vrata. Na čvrst PVC ili ALU ram se stavlja fiberglas mreža i cela konstrukcija, poput dodatnih vrata, se šarkama pričvršćuje na ujutrašnju ili spoljašnju stranu štoka.

 

Vazduh nesmetano cirkuliše jer je provetravanje imperativ zdravlja

 

Sprejevi unište svu gamad u domu, ali da li ste se zapitali kako utiču na vaše zdravlje? Električni rasterivači rasteruju ne baš uspešno samo jednu vrstu npr.samo komarce, a šta je sa muvama, paukovima, bubama? A kada otvorite prozor, oni ponovo ulaze.

Mnoge čestice se ne vide, ali je važno izbaciti ih iz prostora i zato je provetravanje jako bitno

 

Komarnici nisu zapravo ni skupi

 

Razmislite koliko koštaju sprejevi protiv insekata, preparati za kožu protiv ujeda komaraca pa se na godišnjem nivou itekako isplati uložiti u zdravo i trajno rešenje da imate svež vazduh svaki dan bez ikakvih ograničenja. Priručne mreže su jeftine, ali su potrebni sati za postavljanje, ne izgledaju lepo i mogu se odlepiti i nakon par sati na suncu...

 

Prozori imaju funkciju propuštanja prirodnog svetla u prostor, ali i cirkulaciju vazduha i zamene ustajalog sa čistim. Ugradnja komarnika jedina zadovoljava ove kriterijume, trajaće godinama i doneti višestruku korist uz nisku cenu.

 

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv