Koje su prednosti pvc-a u odnosu na drvenariju

12.03.2018  |  Komentari: 0

Ukoliko se dvomite i pitate šta je bolje da izaberete, kada morate da se odlučite između pvc stolarije i drvenarije, onda treba dobro da razmislite. Jasno je da i tradicionalna stolarija, odnosno drvenarija ima svojih prednosti, ali se postavlja pitanje da li vama sve karakteristike drvenarije odgovaraju. Morate da imate u vidu i sopstvene uslove kada birate stolariju.

U nastavku će biti predstavljene osnovne i najbitnije karakteristike pvc stolarije i one prednosti koje je i te kako izdvajaju od ostalih vrsta:

 

Vid plastike koji ima široku upotrebu i nisku cenu

 

Odmah smo na početku spomenuli cenu, iako je jasno da cena ne može biti glavni kriterijum da odaberete bilo šta, ali svakako je nekada i presudna. Naime, pcv stolarija proizvodi se od posebne vste plastike, koja ima zaista široku upotrebu.pvc stolarija

Zatim, ta vrsta plastike je prilično jeftina što se odražava i na konačni proizvod. I to je jedna od glavnijih prednosti, jer je poznato da je drvena stolarija skuplja, što je potpuno opravdano s obzirom na materijale koji se koriste prilikom izrade. Važno je dodati da u ovom slučaju niska cena ne ukazuje na loš kvalitet. Naime, plastika koja se koristi za pvc stolariju i te kako je kvalitetna i prilagodljiva.

 

Izuzetna toplotna i zvucna izolacija

 

Pvc stolarija obezbeđuje izuzetnu toplotnu izolaciju i to sve zahvaljujući materijalima od kojih se pravi. Zašto je to važno? Pa zato što se u toku zime toplota duže i bolje zadržava, jer zbog izuzetnih prozora, nema mesta za ulazak hladnog vazduha.

Potpuno je jasno da se ovim smanjuju i troškovi. Naravno u toku leta, zadržava seoptimalna i prijatna temperatura. Zatim, pvc stolarija je jako dobra i kao zvučni izolator. Naime, ovo je posebno važno za poslovne objekte ili javne službe, gde buka izuzetno zna da ometa, a gde to ne bi smelo da se dopusti.

Naravno, pvc stolarija je zbog ove svoje prednosti i te kako tražena i među privatnim domovima, jer obezbeđuje potreban mir i izolovanost od spoljne buke, koja nekada zaista zna da bude neverovatno glasna u zzavisnosti od pozicije vašeg stana ili kuće.

 

Dugotrajna i otporna

 

Kada je u pitanju pvc stolarija, nema trljunja, ne postoji mogućnost da nastane rđa, zatim nema mehaničkih kvarova. Jasno je da to nije slučaj sa drvenarijom, koja nije baš tako otporna na sve ove stvari, a pre svega nije otporna na trljunje i na primer žižak i ostale vrste buba koje su redovna pojava u stvarima od drveta. Ne postoji mogućnost da pvc stolarija bude uništena iznutra.

 

Vrlo lako održavanje

 

Pvc stolatija se jako lako održava. Potrebna vam je samo obična krpa i malo mlake vode. Nema komplikovanih procedura, niti posebno jakih sredstava, hemijskih sredstava. Ono što je jako važno napomenuti jeste I činjenica da se pvc stolarija može reciklirati. Dakle, ekološki je apsolutno prihvatljiva. I zbog toga je koriste I oni koji su ekološki osvešćeni. 

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv