Najbolja vrata za ulaz u vaš stan

31.08.2021  |  Komentari: 0

 

Često stanari zgrade zadržavaju vrata koja su u stanu već ugrađena, naročito ako je reč o novogradnji, gde se neretko nalaze ulazna vrata zadovoljavajućeg kvaliteta. Mnogima i estetski lepše deluje ako se na spratu, odnosno u celoj zgradi nalaze ista vrata. S druge strane, ljudi se, zbog sigurnosti pre svega, a zatim i zbog spoljašnjeg izgleda, odlučuju da zamene ulazna vrata, posebno kada su starije zgrade u pitanju.  

Koji je pravi izbor ulaznih vrata

Postoje različite vrste ulaznih vrata, kao i neka pravila koja vrata se montiraju u zavisnosti od toga gde se nalaze. Naime, nije isto postavljati ulazna vrata na kući i u stanu, nije isto ako su vrata izložena suncu ili su u hladu. Kada je u pitanju izbor ulaznih vrata za stan, treba uzeti u obzir i određene kriterijume. Dakle, treba se odlučiti za materijal od koga su napravljene, što može biti klasično drvo, neprevaziđeni metal ili sve popularnija plastika, a može biti i kombinacija tih materijala.

Ulazna vrata za stan uglavnom nisu izložena direktnom uticaju sunca, vetra i vremenskih neprilika, te izbor može pasti i na materijal na koji sve ovo inače izuzetno utiče, odnosno čini da brže propadnu. Drugim rečima, drvena ili PVC vrata bi se na jakom suncu ili prilikom padavina gotovo sigurno posle izvesnog vremena deformisali, ali ako ih postavite kao ulazna vrata za stan, to se neće desiti. Takođe, ono što ne pogoduje vratima jeste temperaturna razlika, te ne mogu da naprave isti izbor oni koji žive u prizemlju zgrade, gde je u toku zimskog perioda, naravno, hladnije i oni koji žive na višim spratovima. 

PVC ulazna vrata

Prednosti koje imaju PVC ulazna vrata jesu to što su na tržištu najpovoljnija. Zatim, odličan su izbor ako nam je važna toplotna izolacija. Štede energiju, i leti i zimi, te utiču na to da računi za električnu energiju budu i znatno niži, a stanarima donose uštedu u novcu. Postoje različiti nivoi kvaliteta, ali u svakom slučaju po tom pitanju zaostaju u odnosu na aluminijumska vrata. Nešto je manji i izbor boja nego što je to slučaj kod aluminijumskih vrata, ali sasvim dovoljan da možete da ih uklopite u postojeći ambijent. 

Aluminijumska ulazna vrata

Kao što je rečeno, aluminijumska ulazna vrata se ističu kao najizdržljivija, a samim tim je i cena viša. Međutim, aluminijum je materijal koji je dobar provodnik toplote, te aluminijumskim vratima toplotna izolacija nije jača strana. 

Za koju god od ove dve vrste vrata se odlučite, pružiće vam veću sigurnost i bezbednost, prostor će biti lepši i prijatniji, a što se tiče održavanja, ne zahtevaju uopšte mnogo truda. Buku koja dolazi sa zajedničkog hodnika izbeći ćete ako se odlučite za ova vrata.

Ukoliko imate nedoumice u vezi sa izborom ulaznih vrata za stan, firma koja se bavi nabavkom i ugradnjom kvalitetnih ulaznih vrata Format Alde može vam pomoći da napravite sigurnu i pravu odluku. Obratite se stručnjacima ove firme i ne brinite za sigurnost svog doma. Više o izboru, ceni i drugim detaljima pogledajte na sledećem linku.

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv