Nekoliko saveta za kupovinu garažnih vrata

28.04.2022  |  Komentari: 0

Nova vrata za garažu su, za neke od Vas, velika investicija, opravdano je što onda razmišljate o polovnim garažnim vratima, međutim, onda treba da znate neke pojedinosti i razlike izmedju polovnih i novih.

Kvalitet garažnih vrata

garažna vrata

Znate da sve što je kvalitetnije duže služi i da je veoma važno voditi računa o kvalitetu, posebno vrata koja  zatvaraju veliku površinu i važan su izolator, zato je bitno da se ne kvare, ali i da budu bitan dekorativni element u prostoru. Ako želite sve prethodno navedeno, onda birajte nove modele, proizvedene po najnovijim standardima, od najkvalitetnijih materijala. Garažna vrata novije generacije neće se promeniti ni nakon višedecenijske upotrebe, zato je svakako prednost novih u odnosu na polovna koja su već korišćena, pohabana, istrošena i sigurno su od materijala koji nisu tako postojani, a ni kvalitetni kao materijali koji se koriste u trenutnoj proizvodnji. Možda je suvišno  govoriti o tome da su nova kvalitetnija od polovnih, ali nije na odmet znati da u ovom slučaju  - skup manje plaća. Ovo znači da nova vrata jesu skuplja, ali njihovo održavanje manje košta i garantovano će za svoj vek otplatiti svaki uloženi dinar, zaboravićete i kada ste ih kupili i koliko ste ih platili.

Važna je funkcionalnost

Kad kupujete polovna garažna vrata, nemate mogućnost izbora boje i načina otvaranja, dobijate gotov proizvod, po principu – to je što je. Možete ih prefarbati, ali sve druge prepravke, na tolikoj površini, samo će dodatno koštati i ući u cenu koja može premašiti i cenu novih. Današnji modeli su po funkcionalnosti daleko ispred nekadašnjih, do pre nekoliko godina nije bilo moguće garažna vrata otvoriti iz auta, a svi znamo koliki je spas kada po vetru, kiši i snegu imamo mogućnost da ne izlazimo iz auta, već je dovoljan daljinski upravljač da otvorimo vrata i nadjemo se na bezbednom, u toploj i suvoj garaži. Medju polovnim vratima se najčešće mogu naći modeli podiznih vrata ili na klip, jeste da se ona mogu naći u širokoj ponudi boja i  od čvršćih materijala, ali za otvaranje takvih vrata potrebna je snaga, što ženama ne ide na ruku, a i muškarci bi pre  sebi olakšali,  no otežali.

Izolacione sposobnosti su na strani novog

 

Energetska efikasnost je važan element u uštedi kućnog budžeta, pa ono što ste potrošili na kupovinu dobre stolarije, uštedećete na grejanju. Garažna vrata zatvraju veliku površinu i ukoliko dobro ne dihtuju, tu se rasipa mnogo energije, a i novca. Teško je polovna uklopiti u dimenzije otvora vaše garaže, svakako da su energetski efikasnija pravljena po meri, koja će zatvoriti svaki milimetar. Mnoge firme su Vam na usluzi, jedna od poznatih je Format alde gde na usluzi imate osoblje koje se bavi izradom i ugradnjom garažnih vrata. Pogledajte njihovu ponudu rolo  i segmentnih garažnih vrata. Rolo vrata se izradjuju od aluminijuma, njihova prednost je što se podižu po vertikali i ne zauzimaju prostor plafona, a podizanje je automatizovano, na dugme ili daljinskim upravljačem. Ista automatika se koristi i za segmentna vrata, razlika je jedino što su ona čelična i kad se otvore, ostaju u horizontali. 

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv