Odgovarajuća vrsta stolarije kao jedan od najznačajnijih detalja na svakom objektu

31.05.2021  |  Komentari: 0

 

Dilema je puno – cena, material, boja, okov, izbor stakla…Ono sto je sigurno jeste da stolarija svakom objektu daje poseban estetski pečat, ali i obezbedjuje potpuni komfor boravka u svakom prostoru. To se pre svega odnosi na toplotnu i zvučnu izolaciju, zaštitu od prašine, sigurnosnu zaštitu, itd.,  budući da je stolarija veza između prostora u kome boravimo i spoljašnje sredine.

Kako izabrati odgovarajuća PVC ulazna i sobna vrata

 

Mnogobrojni su razlozi zasto je PVC jedan od najrasprostranjenijih  mateijala  za izradu  stolarije svuda u svetu, pa i kod nas. Najznačajnije karakteristike ovog materijala su odlična zvučna i toplotna izolacija, iz razloga što je PVC stolarija napravljena od komora,koje i same služe kao izolatori. Odnos cene i kvaliteta sigurno je osnovna prednost PVC stolarije, u odnosu na neke druge materijale. I u pogledu održavanja PVC je veoma zahvalan material koji nije osetljiv na vlagu i kondenzaciju, nema potrebe za zamenom gita na staklima, kao što je to slučaj sa drvenom stolarijom, i takođe nema potrebe za periodičnim lakiranjem. Još jedna od prednosti je i vek trajanja, koji uz pravilno korišćenje i održavanje može iznositi i po nekoliko desetina godina, što svakako predstavlja dugoročnu investiciju u imovinu. Ono što je važno istaći jeste da se PVC stolarija proizvodi od polivinil hlorida, koji je veštački material i koji se u potpunosti može reciklirati, što je sa aspekta zaštite i očuvanja životne sredine veoma važno jer se za proizvodnju PVC stolarije ne eksploatišu prirodni resursi. Kod PVC stolarije postoji i mogućnost ugradnje sigurnosnih okova što je čini i pouzdanom zaštitom protiv provala. Još jedna od prednosti PVC materijala je i to što je nezapaljiv i što poseduje sposobnost samogašenja. 

PVC ulazna vrata 

 

PVC ulazna vrata izrađena su od specijalnih PVC profila veće širine, sa posebnim metalnim ojačanjima. Ulazna vrata kao najznačajniji i najupadljiviji deo stolarje na svakom objektu treba da spreče ulazak „nepoželjnih“gostiju, što ulaznim PVC vratima takođe daje prednost, u odnosu na neke druge materijale, budući da postoji mogućnost ugradnje posebnih sigurnosnih brava i sistema zaključavanja koji predstavljaju svojevrstan vid zaštite kako ljudi tako i imovine. Ulazna vrata za stan mogu biti u kombinaciji fiksnog i pokretnog krila, jednokrilna ili dvokrilna, a za koja ćete se odlučiti zavisi od vaših želja i potreba.Takođe Vam je na raspolaganju i kombinacija PVC panela sa staklenim elementima koji se takođe mogu nalaziti na različitim pozicijama odnosno zonama.

PVC sobna vrata

 

Sobna ili pregradna PVC vrata imaju višestruku namenu pa u tom smislu i njihov izgled može biti prilagođen potrebama korisnika. PVC sobna vrata mogu biti izrađena u različitim bojama, od ukrasnih ili običnih panela koji mogu biti i različite teksture.

Kao i kod ulaznih i kod sobnih PVC vrata paneli se mogu kombinovati sa staklom, manjim ili većim, u različitim zonama, ili mogu biti sa dodatkom staklenog svetlarnika u gornjoj zoni, čime se pojačava vizuelni efekat, i obezbeđuje dodatno osvetljenje prostorija

Lakoća održavanja kao još jedan faktor zbog kog će Vaša odluka biti lakša

 

Kada je u pitanju odžavnje PVC ulaznih i sobnih vrata, kao i PVC stolarije uopšte, održavanje je veoma jednostavno. Dovoljno je da je redovno, a sve sto Vam je potrebno su dve pamučne krpe, jedna suva i jedna mokra, i to je sve. Dakle nema potrebe za skupim hemijskim sredstima i ribanjem.

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv