Postoji li efikasno rešenje protiv dosadnih komaraca i insekata?!

29.06.2021  |  Komentari: 0

Da, postoji! Komarnici su najsavršenije rešenje za zaštitu doma od svih letećih insekata, pa čak i onih najmanjih poput komaraca!

Sa prvim toplim danima kreću problemi sa insektima koje nadiru kroz otvorene prozore i vrata. Mnogi su bezazleni i samo smetaju, ali komarci i muve mogu biti i prenosioci opasnih bolesti.

Komarnici prave razliku!

Postavljanje nove generacije spoljašnje stolarije je donelo unapređenje osnovnih modela putem ugradnje komarnika. Prozori i vrata nisu samo odlični termički i zvučni izolatori već sa komarnicima donose mogućnost provetravanja, a da u dom ne ulete insekti. Zašto su komarnici najbolje rešenje?

1. Komarnici su trajno rešenje u borbi sa insektima! 

Jednom postavljeni decenijama će uspešno obezbeđivati prostor jer imaju mrežu od posebnih staklenih vlakana i otporan aluminijumski ram.

Uređaji za rasterivanje insekata imaju rok trajanja, a ako saberete iznose koje potrošite tokom višegodišnje kupovine videćete da su komarnici daleko jeftiniji nego svi drugi sistemi odbrane.

2. Komarnici su i zdravstveno najbolji izbor!

Da li želite da u svom domu imate ultrazvučne uređaje koji tvrde da nisu štetni po čoveka, biljke i kućne ljubimce? 

Da li želite da eteričnim uljima bezuspešno rasterujete komarce? 

Da li hoćete da trujete svoj organizam preparatima koji ubijaju insekte?

Komarnici ne zrače, ne ispuštaju toksine, ne mirišu i oni su fizička barijera za ulazak u unutrašnji prostor. Blokiraju i krupne čestice prašine i polena pa je vazduh boljeg kvaliteta nego kad su prozori bez njih.

3. Uštede i na računima za struju

Ako ne posedujete komarnike prozore ćete kraće držati otvorenima zbog čega se klima češće uključuje i računi za struju su viši i tokom leta.

Vrste komarnika

Fiksni komarnici


Najjeftinija verzija su fiksni komarnici. Oni nemaju nikakva mehanizam za uvlačenje već se fiksno montiraju na prozor i skidaju se samo u slučaju potpune demontaže.

Odlični su za male prozore, prozore koji služe samo za provetravanje i nemaju drugu funkciju.

Rolo komarnici

Modeli koji su najprodavaniji za prozore svih vrsta i dimenzija su definitivno rolo komarnici. Oni su nešto skuplja varijanta jer imaju mehanizam za automatsko namotavanje kada komarnik nije zakačen za držače. 

Pošto se pomera gore-dole, idealni su za zaštitu od insekata, ali i korišćenje spoljnih delova prozora jer se lako podižu u usku kutiju na vrhu. Prave se po meri, a ram može biti proizveden u bezbroj boja što će obezbediti uklapanje sa svim vrstama stolarije.

Plise komarnici

Plise komarnici su ime dobili po mrežici koja kao da je plisirana kada je spakovana u kutiju. Idealni su za balkonska vrata jer se pomeraju levo – desno pa je prolazak lak i bez smetnje.

Komarnici sa šarkama

Komarnici tip vrata su slični fiksnim komarnicima jer je mreža prevučena preko aluminijumskog rama i nema mehanizam uvlačenja. Ipak, ova vrsta ima šarke pa je idealna za ulazna vrata jer olakšavaju potpuno otvaranje i prolazak kroz njih.

Umesto ručki postoji magnetna brava što obezbeđuje da će nakon prolaska komarnik sigurno ostati zatvoren i na svom mestu.

 

Ulaganjem u postavljanje komarnika, naročito ako kombinujete jeftinije sa skupljim vrstama, svoj dom ćete osloboditi od svih insekata. Kada jednom postavite 100% zaštitu koja ne propušta ni najmanju bubu shvatićete koliki je značaj fizičke zaštite uz pomoć komarnika.


Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv