Pregradni paneli – najbolje rešenje za pregrađivanje

28.12.2021  |  Komentari: 0

 

Negde paneli imaju čisto dekorativno svojstvo, ali negde moraju pružati i zvučnu i termičku izolaciju, ali u svakom slučaju čini lep dodatak svakoj prostoriji.

Pregradni paneli za sobe

Vrlo često je moguće od jedne velike prostorije napraviti dve, a takvi zahtevi se najčešće dešavaju baš u spavaćim sobama. Porodica se širi, deca rastu, a kvadratura ostaje ista. Pružite svakom članu privatnost brzo i jednostavno, a najbolji za to su pregradni paneli za sobe.

Za sobe se biraju sendvič paneli koji imaju i fizičku i zvučnu izolaciju, mogu da izgledaju kao klasični zid, drveni ili od nekog drugog materijala. Ono što je odlično je i to što se pregradni paneli za sobe mogu da se postave kao mobilni pa da se po potrebi sklanjaju i vraćaju na mesto.

Pregradni paneli za kancelarije

I u radnom prostoru je često potrebno da se veliki prostor izdeli na manje celine pa su i ovde idealni pregradni paneli za kancelarije. Slični su zahtevi kao u sobama, važno je da postoji zvučna i fizička izolacija, ali se često koriste stakleni pregradni paneli, fiksni ili mobilni, jer je često bitno da prostor deluje otvoreno iako je potrebno da bude pregrađen.

I pregradni paneli za kancelarije takođe mogu biti proizvedeni od različite vrste materijala, sa završnom obradom po želi kupca tako da se montažni zid uklopi sa unutrašnjim uređenjem.

Dekorativni pregradni paneli – japanski zid

 

japanski zid

 

Dekorativni i moderni način pregrađivanja prostora je svakako japanski zid koji predstavlja drugačiji način podele prostora.

Za početak, japanski zid je napravljen od platna, zavese koja je fiksirana na vrhu i na dnu i koji se mogu pomerati pa na taj način sakrivati ili otkrivati prostor. Pošto imaju slabe izolacione sposobnosti ovakve pregrade se klasifikuju kao dekorativni pregradni paneli pa su idealni za podelu u dnevnoj sobi, između kuhinje i dnevne sobe…ili i drugih prostora kod kojih je potrebno samo odvojiti pojedine delove.

Multifunkcionalni pregradni paneli

Vrlo često pregradni paneli za sobe, kancelarije ili dnevne sobe mogu biti i multifunkcionalne pregrade pa da na sebi imaju police i fioke za odlaganje. Prave se i kao vinski držači, držači za cveće, ili da to bude kombinacija različitih namena.

Ovakvi pregradni paneli su češće fiksni i svakako su više dekorativni nego što imaju izolaciju među prostorijama.

Sa pregradnim panelima je lako promeniti izgled i namenu postojećem prostoru. Ovo je jedan od čestih građevinskih predloga za brzo rešavanje pitanja prostranih prostorija i njihove bolje iskorišćenosti.

Različite prostorije imaju različite zahteve, pa se u sobama i kancelarijama traži zvučna izolacija, ali ne i ista vizuelna odvojenost. U dnevnoj sobi i hodnicima se češće koriste pregrade poput japanskog zida koje samo vizuelno odvajaju prostor, ali nemaju zvučnu barijeru.

Da bi pregradni paneli bili efikasni potrebno je da ih proizvedu i ugrade renomirane firme sa iskustvom pa će svaki klijent zasigurno imati najbolje iskustvo!

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv