Promenite izgled vašeg stana i ukrasite prozore novim i elegantnim venecijanerima

27.10.2020  |  Komentari: 0

 

Dosadio vam je izgled vašeg stana i želite nekakvu stilsku promenu. Niste sigurni odakle da počnete sa ukrašavanjem. Ako ste neko ko prati modne trendove onda možete početi od prozora koji imaju veliki uticaj na atraktivnost prostorije. Zamenivši fokus sa klasičnih zavesa na elegantne venecijanere daćete vašem stanu pravi atribut modernosti. 

Venecijaneri u enterijeru za neobičan i inspirativan dekor

 

Iako se venecijaneri više smatraju pogodnijima za kancelarijski prostor, oni stambenim jedinicama mogu dati romantični izražaj i prozore učiniti gracioznima. Venecijaneri se pričvršćuju za krilo prozora i mogu osvežiti posebnom atmosferom unutrašnjost stana. Raznolikost u boji i nivou osvetljenosti ono je što ih čini specifičnima. Popularno su rešenje jer omogućavaju da se intenzitet svetlosti koja prodire u prostoriju reguliše po ličnoj želji. Venecijaneri su prilagodljivi za gotovo svaki stil jer daju jedinstvenu eleganciju. Više ne morate kupovati skupe zavese već uz malo inspiracije i neobične dekoracije bojama možete stvoriti pravi umetnički enterijer. Najčešće se u prodaji mogu kupiti venecijaneri od aluminijuma ali i od drveta kao nešto specifičnijeg i prijatnijeg materijala, ali možete da poručite da vam naprave venecijanere po meri. Ekonomski su pristupačni i jednostavni za čišćenje. Dovoljna je samo vlažna krpa. 

Drvo ili aluminijum – koji materijal odabrati

Drveni venecijaneri najčešće se preporučuju za kuhinju i dnevni boravak, i to oni izrađeni od bukve, mahagonija, hrasta ali i bambusa koji je pouzdaniji materijal. Odlično odbijaju svetlost i uklapaju se u ekološki dizajn. Nasuprot drvetu, venecijaneri od aluminijuma pogodniji su za prostor u kojem je izraženija vlažnost i temperaturna razlika, na primer za kupatilo i kuhinju. Aluminijumski venecijaneri stanu daju nekakav moderan i visokotehnološki dizajn. Obe varijante se mogu naći u širokom opsegu boja i tekstura pa ih je lako kombinovati sa nameštajem i očuvati jedinstveni koncept. 

Šema boja venecijanera za moderan enterijer

Većina ljudi bira neutralnije bež, krem ili sivkaste venecijanere kako bi izbegli oštre kontraste sa zidovima. Nasuprot neutralnim tonovima, crni i tamni venecijaneri privlače pažnju svojom elegancijom i predstavljaju visoku estetiku, međutim, potrebno ih je pažljivo uklapati u opšti koncept stana.  Zatim, jarke boje i upadljiv akcenat venecijanera može odgovarati nameštaju i upotpuniti enterijer. Zeleni venecijaneri su pravi trend. Stanu daju prepoznatljiv izgled. Plave nijanse venecijanera kreiraju osvežavajuću, a ipak mekanu i modernu unutrašnjost. Žuti venecijaneri svojom sunčevom bistrinom daju posebnu toplinu, a zlatne i bronzano-narandžaste nijanse šire prostor i unose dinamičnost, senzualnost i veselost. 

Venecijaneri – idealno rešenje za perfekcioniste

Venecijaneri su tokom svakodnevice multifunkcionalno rešenje za više ključnih polja života. Sunčeva svetlost neretko može ometati dnevni odmor, a previše osvetljena soba u toku noći može umanjiti stvaranje melatonina što dovodi do anksioznosti. Venecijaneri ne samo da poboljšavaju san već i raspoloženje jer su praktični i prijatno zamračuju prostor. Kvalitet vazduha nije ugrožen jer prozor možete bez ikakvih problema otvarati na više željenih načina. Pored toga, za introvertne osobe, venecijaneri predstvaljaju spas jer štite intimu i lični život od suseda. A, kada su u pitanju hobiji poput gledanja filmova, možete prirediti sebi pravu bioskopsku atmosferu. Zavalite se u omiljenu sofu i uroniti u zaplet, a da vam ništa ne odvlači pažnju.  


Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv