PVC roletne za terasu kao najbolja zaštita od sunca

30.05.2018  |  Komentari: 0

Roletne čuvaju prozore od atmosferskih i spoljašnjih uticaja, i mogu se prilagoditi svim vrstama prozora. Roletne su bitan deo kao dopuna PVC stolariji. U mnogim savremenim prostorima su koristan element za prostor. Pružaju odličnu zaštitu od sunčeve svetlosti i omogućavaju kako zvučnu tako i toplotnu izolaciju, i tako ujedno doprinose i energetskoj efikasnosti objekta. Sve PVC roletne koje možete naći kod nas u ponudi su napravljene od nerđajućih, obojenih alumnijskih profila, dekorativnog izgleda što im i daje dug vek trajanja. 

Sastav PVC roletni

Osnovni delovi roletni su: kutija, trake i lamele. Unutrašnje kutije roletni su termo izolovane stiroporom. Lamele roletni su urađene od aluminijumske legure, dolaze u raznim bojama kako bi se zadovoljila sva arhitektonska rešenja u pogledu modernog i tradicionalnog izgleda. Dizajnirane su tako osiguravaju maksimalno toplotnu i zvučnu izolaciju, zaštitu prozora od mehaničkog i ostalog oštećenja i imaju postojanost boja. Takođe, povećavju bezbednost od provale lopova. 

 

Izrađuju se u različitim dimenzijama u zavisnosti od toga da li se stavljaju na prozorima ili balkonska ili neka druga vrata. Postavljanje PVC roletni se preporučuje prilikom same ugradnje prozora ili vrata, mada se mogu i naknadno ugraditi. Montaža je brza i jednostavna, ugrađuju se sa kutijom iznad ili sa spoljne strane prozora i vrata, sa ugrađenom komandikom ili bez njega. Mehanizam za otvaranje roletni može biti ručni u vidu standardnog automata preko trake ili automatski uz pomoć motora koji je ugrađen u kutije roletni. Podizanje i spuštanje roletni je moguće izvesti preko prekidača na zidu ili daljinskim upravljanjem. 

Kvalitet i funkcionalnost PVC roletni

Nisu podloženi koroziji tokom vremena, i mogu da se naprave sa sistemom za zaključavanje što će vaš dom ili poslovni prostor zaštiti od provalnika. U kombinaciji sa komarnicima štite prostor od neželjenih insekata. Štite i od pogleda spolja i estetski ulepšavaju spoljašnji izgled fasade. Kontrolišu ulazak svetlosti u prostorije, sprečavaju zagrejavanje prostora u letnjem periodu uz mogućnost delimičnog ili totalnog zamrčenja u toku dana. Na ovaj način se smanjuje temperatura unutar prostora i potreba da se koriste klima uređaji, čime će te uštedeti novac i električnu energiju. 

Tokom zime dodatno greju prostor i čine ga prijatnijim, štite od jakog vetra, kiše, grada i od zavejavanje snegom. Gubici energije se uz pomoć PVC roletni smanjuju i do 30%, gde značjno stvarate uštedu energije. Većina prodavca roletni nudi i dodatnu ugradnju, cena zavisi od toga kojih dimenzija su roletne, od kog proizvođača i koji je mehanizam funkcionisanja.

Terase su uz PVC roletne, dodatno zaštićene od sunca i mnogo prijatnije mesto za odmaranje tokom letnje žege jer vam pružaju mogućnost da slobodno uživate na otvorenom prostoru bez uticaja spolja. Ovako na svojoj terasi imate veću privatnost za sebe, svoju porodicu i prijatelje. Pored korisnosti za vaš prostor, uz PVC roletne imate i dodatnu estetsku potporu za vaš fasadni izgled. Vaš objekat ovako izgleda mnogo lepše i modernije spolja.

Kako održavati PVC stolariju?


Kako biste obezbedili dugotrajnost, lepotu i atraktivnost PVC stolarije morate je adekvatno održavati. Opšte je poznato da se PVC stolarija vrlo zahvalna za održavanje jer se održava vrlo lako. Dovoljna je samo obična krpa za čišćenje i jednostavno sredstvo kojim čistite prozore. 

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv