Ručice za prozore su ukras savremene stolarije

30.04.2023  |  Komentari: 0

Ručice za prozore su vidljivi deo okova i koliko god je važno da funkcionišu perfektno, one su i estetski ukras na svakom ramu. Upravo zbog toga se pažljivo biraju i uklapaju jer su mali detalji koji pravi veliku razliku.

rucice za pvc prozore

Kakve kvake postoje? Šta odabrati? Da li postoje modeli koji se bolje uklapaju uz pojedine vrste prozora?

Pronađite sve odgovore u nastavku daljeg teksta

Kakve kvake za prozore možete pronaći u prodaji?

Iznenadiće vas ponuda i raznovrsnost kvaka i koliko se razlikuju tako da vam odluka o kupovini svakako neće lako pasti.

Savremene ručice za prozore mogu imati klasičan izgled koji svi dobro znamo, mogu biti u obliku slova T, rukohvati, a prave se i kao metalne, plastične, kombinacije materijala… tako da za svaki prozor i za svaku zamisao postoji ona savršena ručica koja je detalj koji se izdvaja.

Treba istaći i to da u okviru svake podvrste postoje dodatne vrste, pa tako metalne kvake za prozore mogu da budu bakarne, gvozdene, od aluminujuma…i to je samo deo opcija koje možete da dobijete.

Neretko se traže i ručice za prozore koje imaju bravu što je odličan način dodatne fizičke zaštite koja ima višestruku mogućnost primene.

Jasno je da su mogućnosti brojne, ali kako ih birati prema vrsti stolarije?

Najlepše ručice za PVC prozore

Najtraženija vrsta je PVC stolarija koju odlikuje kvalitet i otpornost. Ona se ne menja decenijama i ne zahteva nikakvo održavanje. Ručice za PVC prozore su svakako pravi primer izdržljivosti koju ovaj model stolarije ima. I one se prave od polivinil-hlorida i imaju jednako dobre osobine.

Najpoznatije su bele, ali PVC kvake se proizvode u svim nijansama, kao mat ili sjajne, a pored klasičnog izgleda, ovaj materijal omogućava i oblikovanje različitih izgleda

Vrlo često se biraju iste boje kao ramovi, a ako su oni u teksturi drveta onda je možda efektniji izbor ako su ručice za PVC prozore napravljene kao imitacija metala.

Kako odabrati odgovarajuće ručice za aluminijumske prozore?

Ručice za aluminijumske prozore se najčešće prave upravo od aluminijuma i u istoj su nijansi kao što su to ramovi na prozorima. Najčešće su klasičnog izgleda, male i svedene pa savršeno odgovaraju uskim profilima po kojima je poznata ALU stolarija.

Materijal kvake za prozore i sistem po kome funkcionišu okovi će obezbediti funkcionisanje bez problema i bezbedno otvaranje nagibno-okretnih prozora. I ona može da ima bravu i tako obezbedi zaključavanje prozora što nije loše iskoristiti kao opciju za veće fizičko obezbeđenje.

Svaki prozor se sastoji od rama i krila, a funkciju mu daju okovi. Kvake su te koje upravljaju okovima i omogućavaju otvaranje prozora na kip ili potpuno otvaranje i to tako da svaki put imaju savršeno dihtovanje i funkcionisanje bez ikakvih problema.

Proizvode se od PVC ili ALU materijala, ali se prave i od kombinacije materijala, klasičnog izgleda ili specijalnog dizajna koji se posebno ističe lepotu prozorskih okvira.

 

Za najbolji odabir ručica će vam pomoći firma Format Alde koja se bavi proizvodnjom i ugradnjom stolarije, predložiti najbolje opcije tako da ćete zasigurno odabrati najlepše i najbolje modele za svaki prozor.

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv