Sve prednosti sigurnosnih vrata

12.08.2015  |  Komentari: 0

Sigurnosna vrata sigurno su jedan od najjeftinijih vidova zaštite svakog prostora, bio on stan ili kuća u kojoj živimo ili pak poslovni prostor. Uvek je bolje uložiti u bezbednost i biti sasvim siguran od eventulanih provala, nego konstantno razmišljati o sigurnosti. Sigurnosna vrata predstavljaju, uz alarmni sistem, i jeftiniju opciju za firme od obezbeđenja i noćnih čuvara, te su mnogo isplativiji vid zaštite. Kada su pitanju stanovi ili kuće, dobro je znati da je ova vrata nemoguće obiti bez bušilica i bučnih sredstava, na šta se sasvim sigurno neće usuditi nijedan lopov.

 

Zaštita

 

Prva u nizu prednost kada su u pitanju sigurnosna vrata jeste zaštita i bezbednost koju ona pružaju. Materijal od kog su izrađena i slojevi u kojima se prave omogućavaju njihovu masivnost, te već na prvi pogled odbijaju eventualne kradljivce. Sigurnosna vrata ojačana su okovima i specijalno dizajniranim bravama, koja onemogućavaju obijanje sigurnosnim tačkama na koje postavljaju i elementima koji zalaze duboko u zid oko vrata, te nema mogućnosti za njihovo jednostavno odvajanje pajserom ili nekim drugim alatom kao što je to slučaj sa običnim, tankim vratima od šper – ploče i jednostavnim bravama. Moguće je postaviti i dve brave radi veće sigurnosti, a uz njih se dobijaju posebni ključevi.

 

sigurnosna vrata

 

Mogućnost izbora dizajna

 

Za sigurnosna vrata sami možete birati dizajn, boju i ukrase, jer se reljefno mogu napraviti gotovo sve šare koje zamislite. Zbog toga su ova vrata lako uklopiva u svaki enterijer ili u spoljašnje zidove kuće ili stana, te ih je moguće kombinovati sa bojom zidova ili nameštaja. Jednu od najčešćih varijanti predstavljaju bela sigurnosna vrata sa duborezom u vidu pravih linija sa strane ili kružnih na gornjoj polovini vrata, ali i sami možete nacrtati ono što ste zamislili jer se ova vrata rade i po porudžbini.

 

Sigurnosna vrata su odličan izolator

 

Kao odličan toplotni izolator, sigurnosna vrata sprečavaju uticaj vremenskih prilika na unutrašnji prostor. Obložena su PVC folijom, te su otporna na sve padavine i temperaturne razlike. Sigurnosna vrata pružaju i odličnu izolaciju od buke, što je posebno pogodno za sve koji žive u zgradama ili kućama blizu bučnih ulica ili trgova. Ova vrata tako zaokružuju zaštitu od svih mogućih spoljašnjih uslova, ostavljajući prostor čistim i zdravim, i ujedno sigurnim od krađe i provala.

 

Garancija

 

Pored ostalih prednosti koje poseduju sigurnosna vrata, gotovo sve firme koje ih proizvode i prodaju daju uz njih i garanciju na nekoliko godina, koja uključuje i godišnji servis. Trebalo bi voditi računa o tome da odabrana firma pruža mogućnost servisiranja i 24 časa dnevno, kako biste bili potpuno sigurni od svih eventualnih kvarova i poteškoća. Sigurnosna vrata trebalo bi da isporuče i montiraju stručnjaci, kako bi njihovo postavljanje bilo u potpunosti prilagođeno svim uslovima. Ujedno, majstori bi trebalo i da demontiraju već postojeća vrata, kao i da eventualne prazne prostore koje ostaju pri postavljanju ispune pur – penom ili nekim drugim sredstvom i prekreče, postavljajući i okvir vrata pri montaži. Kada kupujete sigurnosna vrata, raspitajte se i o ovim uslovima dostave i montaže, kako biste bili potpuno sigurni da svoje poverenje poklanjate stručnjacima sa iskustvom.

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv