Ugraditi polovna ulazna vrata – ili ipak ne

31.12.2022  |  Komentari: 0

 

Manje-više je i poznat zaključak – novo je novo i nema premca, ali nismo uvek u mogućnosti da sebi priuštimo to novo.

 

 

Naročito kada je reč o većim investicijama. I kada moramo da se odlučimo za polovno, nekada se kupovina stvarno svede na kupovinu mačke u džaku. S druge strane, za neke stvari možemo da unapred znamo na šta treba obratiti pažnju i da znamo koliko je ta stvar izrabljivana pre nego što je došla u naše ruke.

Zašto su naročito važna ulazna vrata od sve stolarije

Ulazna vrata možda pre bilo koje druge funkcije najbitniju ulogu ima u bezbednosti doma. Dakle, moraju biti od kvalitetnog materijala, sa dobrom bravom i cilindrima uz nju, koje će sprečiti nezvane goste da provale u vaš dom. Zato je važno da kod njih sve savršeno funkcioniše, da meganizam brave bude perfektan, da sve lepo dihtuje i da je podmazano. Nema mnogo smisla da se uloži u bravu i sigurnosni sistem ako vrata nisu od odgovarajućeg materijala. S druge strane, ulazna vrata, natročito kada živite u zgradi, imaju i ulogu zvučnog izolatora, pa je dobro izabrati materijal koji je u tom pogledu najbolji. U kući, to moraju biti vrata od izdržljivijih materijala i što se tiče uticaja spoljašnje prirode (toplota, padavine, hladnoća).

Na šta obratiti pažnju ako se kupuju polovna ulazna vrata za kuću

 

Polovna ulazna vrata definitivno mogu imati neke mane. Ako planiramo da ugradimo polovna ulazna vrata za kuću, svakako treba na umu da imamo neke stvari koje ne treba da prihvatimo ili koje su signal da odmah odustanemo od njihove kupovine. Stavki, naravno, ima više nego kada su u pitanju bilo koja druga vrata. Sam izgled i provera mehanizma dosta govore, ali pre bi se kupovina polovne stolarije mogla opisati stvarno kao džak sa mačkom. Zbog plagijata i na ovom tržištu često se ne može na prvi pogled ustanoviti da li je materijal onog kvaliteta kog bi trebalo da bude, te se često prodaje kineska stolarija lošijeg kvaliteta predstavljajući je kao onu vrhunskog kvaliteta (nemačka).  

Za polovna ulazna vrata za stan ili kuću nema garancije

 

Niko nam ne može garantovati da su, recimo, ulazna vrata za stan pravilno demontirana i da tom prilikom nije došlo ni do kakvih oštećenja. Pravilo je jasno – ako dođe do oštećenja, to nikada neće biti stolarija koja kvalitetom može da parira novoj. Neka oštećenja se mogu videti, a neka su nevidljiva i dobro zakamuflirana. Isto tako, često se ne može ni naslutiti koliko je pre toga služila nekog drugog. Prednost novih polovnih ulaznih vrata je nenadmašiva – garancija je tu da i ako se ispostavi da nešto nije kako treba, možete reklamirati i zameniti proizvod. Naravno, izbor firme u kojoj se kupuje i dogovara ugradnja treba da se svede na kvalitet i pouzdanost, a takva firma je Format Alde, koja se dugo godina bavi upravo ugradnjom pvc ulaznih vrata i aluminijumskim ulaznim vratima. Kada izaberete firmu sa renomeom i dugogodišnjim iskustvom, nema nepredviđenih situacija.

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv