Ulazna vrata – topla dobrodošlica i garant bezbednosti

13.05.2015  |  Komentari: 0

Ulazna vrata Beograd Rakovica

Ulazna vrata još od građenja prvih kuća predstavljaju jedan od dominantnih detalja u svakoj kulturi. Za ovaj deo kuće vezivali su se različiti običaji i verovanja, a neki od njih su sačuvani i dan danas. Tako i u savremenom dobu mladoženja nosi mladu u naručju kada prvi put posle sklapanja braka prolaze kroz ulazna vrata svoje kuće, tako se i danas veruje da je dobro ući desnom nogom i zamisliti želju kada prvi put ulazimo u nečiji stan... Ulazna vrata su tu da nas čuvaju, ali i da nam, svaki put kada se vratimo kući, požele dobrodošlicu. Kao i našim gostima, naravno.

 

Dizajn kao prvi utisak

Dizajn je ono što će neminovno zaokupiti pažnju gostiju dok čekaju da se nakon zvona ili kucanja ulazna vrata našeg doma širom otvore. Ona predstavljaju i svojevrsan prvi signal o ukućanima, odnosno njihovom ukusu i afinitetima. Zato je važno znati da ulazna vrata neće izgubiti na bezbednosti ukoliko se pažnja pokloni i njihovom dizajnu, jer je moguće ugraditi čak i očajana stakla u njihovu strukturu kako bi se dobila dinamika njihove površine i vitraž istakao kao posebno lep detalj. Takođe, bez obzira birate li aluminijumska ili PVC ulazna vrata, moguće je stilizovati ih na način koji ste zamislili, bilo da je u pitanju tekstura drveta ili diskretni ukrasi. Folija kojom se ona oblažu otporna je na sve vremenske prilike, te nećete ni primetiti razliku.

 

alu ulazna vrata

 

Zvučna i toplotna izolacija

Ulazna vrata tu su da nas štite i od spoljašnjih zvukova i od temperaturnih razlika, što posebno važi za one koji žive u kućama. Međutim, ni u zgradama zbog visokog nivoa vlage i buke više nije mnogo drugačije, te je dobro imati u vidu i ovu karakteristiku ulaznih vrata pri njihovoj kupovini. Materijal od kog su izrađena mora biti odličan izolator, koji neće menjati svoj oblik i strukturu u zavisnosti od vremenskih prilika i, ujedno, koji će biti pogodan za zaštitu od spoljašnje buke, koja može znatno uticati na boravak u sopstvenom domu, pogotovo ako se živi u zgradi sa velikim brojem spratova ili kući okrenutoj ka prometnoj ulici. 

 

Ulazna vrata koja štite od provalnika

Najznačajniju karakteristiku, svakako, predstavlja bezbednost koju ulazna vrata moraju garantovati, kako bi i ukućani i vredni predmeti bili sigurni od upada provalnika. Istraživanja su pokazala da su lopovi u više od polovine slučajeva krađa u stanovima ili kućama ulazili upravo kroz ulazna vrata, što je dodatni motiv za brigu o nivou bezbednosti koji nam ona obezbeđuju. Vrata od šper – ploče koja su sastavni deo mnogih stanova ne predstavljaju nikakav problem za iskusne provalnike, i ona mogu biti, čak i bez mnogo buke, veoma lako provaljena, a da niko od komšija sa sprata i ne nasluti šta se dešava u tom trenutku. Zato je veoma važno da ulazna vrata već na prvi pogled odaju utisak tvrdog i neprobojnog „bedema“, kako bi odvratili eventualne lopove čak i od ideje da mogu uspeti u svojim namerama. To se postiže kako sigurnosnim, specijalno izrađenim bravama, tako i postavljanjem bezbednosnog okova, koji su sigurni čuvari ulaznih vrata svakog doma.

 

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv