Za kakve objekte je najbolja ALU, a za kakve PVC stolarija

19.05.2016  |  Komentari: 0

ALU i PVC stolarija najpopularniji su i najtraženiji vidovi stolarije, koji su već odavno zamenili klasičnu drvenu stolariju kako na svetskom, tako i našem tržištu. Razlog tome treba tražiti pre svega u njihovim performansama, velikoj moći izolacije i praktičnosti, a zatim mogućnosti estetskog prilagođavanja.

 

Ipak, ALU i PVC stolarija se u mnogom čemu razlikuju. Pored toga što je različit materijal od kog se prave – ALU od aluminijuma, a PVC stolarija od recikliranih PVC materijala – i njihova namena je, kao po pravilu, drugačija, te se ALU stolarija ispostavlja kao podesnija za lokale i poslovne prostore, dok se PVC stolarija uglavnom nalazi u kućama i stanovima.

 

ALU stolarija za poslovne prostore i lokale

 

ALU stolarija, sačinjena od aluminijuma, ima određena svojstva koja PVC stolarija ne poseduje. To su, pre svega, veća savitljivost materijala od kog je napravljena i manja specifična težina.

 

ALU stolarija uglavnom se preporučuje svim lokalima poput frizerskih i kozmetičkih salona, manjih i većih radnji, kao i kafića i restorana. Zašto? Pre svega, zato što je PVC stolarija veća od aluminijumske, te poslednja ostavlja veću preglednost stakla – izloga u radnjama, na primer. Ako se, pak, dvoumite da li bi PVC stolarija ili ALU varijanta trebalo da bude Vaš izbor, imajte na umu da je i ALU stolarija podjednako dobar izolator kao i PVC, te da je moguće oksidirati ovu stolariju tako da promeni boju do tamno-braon.

 

pvc stolarija

 

PVC stolarija za domove – kuće i stanove

 

Poznata po svojim velikim mogućnostima izolacije, PVC stolarija se mahom bira za stanove već dugi niz godina. Kako se pravi od lako prilagodljivog materijala, ona samim tim ima i takva svojstva da se lako prilagođava svim dimenzijama prozora i terasnih vrata. PVC stolarija je posebno dobro rešenje za sve stanove ili kuće koje imaju problema sa vlagom ili sa dogrevanjem zimi, odnosno hlađenjem leti, jer ne propušta spoljašnji vazduh i ne dozvoljava da spoljašnje temperature narušavaju optimalnu temperaturu enterijera.

 

Dalje, PVC stolarija se posebno preporučuje i u onim stanovima ili kućama koje se nalaze blizu prometnih ulica i velikih saobraćajnica, zato što veoma lako blokira buku i svaki izvor zvuka. Samim tim, PVC stolarija se ispostavlja kao najbolji izolator koji štiti unutrašnji prostor od svih vrsta štetnih uticaja. Veoma jednostavna i za estetsko prilagođavanje, PVC stolarija ima i mogućnost postavljanja folija u različitim nijansama, koje variraju od klasične bele do raznih tonova boje drveta.

 

PVC stolarija u poslovnom prostoru

 

Poput kuća i stanova, PVC stolarija je izuzetno povoljna i za sve one poslovne prostore koji se mogu podvesti pod manje kuće, zgrade ili stanove. Imajući tu prednost da je odličan izolator, PVC stolarija na različite načine štedi i novac, te su samim tim troš'kovi održavanja poslovnog prostora manji.

 

Sa druge strane, PVC stolarija dolazi u, kao što smo već pomenuli, različitim bojama, te se veoma lako može uklopiti u svaki poslovni enterijer. Primera radi, za klasične poslovne prostore najtraženija i najuklopljivija je bela boja, dok je sve više poslovnih enterijera, opet, okrenuto i nešto toplijim elementima, te sve popularnija postaje i PVC stolarija u bojama drveta.

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv