Zastakljivanje terase – kako do dodatnog prostora?

29.07.2021  |  Komentari: 0

 

zastakljivanje terase

Pitam vas – koliko vremena zaista možete da iskoriste terasu onako kako bi to želeli? Da li biste voleli da pijete kafu na njoj i gledate prve pahulje snega? Slušate jesenju kišu? Da vam ne smeta vetar?

Zastakljivanje terase je idealno rešenje za 12 meseci uživanja u spoljašnjem, otvorenom prostoru stana.

Kada je zastakljivanje terase odlično rešenje?

U slučaju da je vaša terasa izložena vetru, kiši, da je u blizini prometnih puteva pa je stalno prašnjava, ako je leti vrućina za sedenje, a zimi se ne koristi uopšte… spadate u grupu onih kojima će zastakljivanje terase znatno unaprediti životni prostor.

U stanu će biti manje buke, a biće i niži troškovi grejanja u zimskim mesecima, a terasa se može pretvoriti i u funkcionalan životni prostor.

Najsavremeniji sistemi za zatvaranje nude nekoliko varijanti koje će u zavisnosti od tipa terase dozvoliti najbolji sistem za zastakljivanje, a da se pri tome ne izgubi osnovna funkcija tog spoljnog prostora. Svi paneli se mogu otvarati i tako se za čas dobiti zatvorena bašta ili potpuno otvoren prostor.

Načini zastakljivanja terasa

Zastakljivanja terase se radi na nekoliko načina, a izbor će zavisiti od vrste terase, vaših želja i potreba.

U slučaju da je donji deo terase zazidan, odličan izbor su PVC prozori posebno konstruisani za ovo mesto ugradnje. Ovakvo rešenje se pokazalo kao najekonomičnije i uz najveće energetske uštede. Ipak, ako želite velike staklene površine i tanke ramove onda su ALU modeli bolji izbor jer aluminijum sa malom masom nosi veliki stakleni panel. Iako su cene više, estetika je na njihovoj strani pa ako vam je to važno izaberite ovakav model.

Ako su terase bile ograđene metalnom ogradom onda će biti neophodno zatvaranje od poda do plafona, a za to postoje posebni sistemi među kojima su klizni i harmonika model oni sa najboljim performansama.

Harmonika model ima nekoliko panela koji se nadovezuju jedan na drugi pa se pri skupljanju oni pomeraju poput harmonike. Moguće je zastakliti do 6 m širine i odličan su izbor tamo gde ima dovoljno prostora za pomeranje vrata i slaganje u stranu.

Klizni sistemi zauzimaju daleko manje prostora pri otvaranju i zato su najtraženiji model za zastakljivanje terase. Staklena krila se kreću po tankim podnim šinama, a na ramovima se nalaze točkići koji obezbeđuju normalno kretanje. Može se zastakliti ogromna površina jer je svaki panel napravljen za sebe, a broj šina dovoljan za pomeranje velikog broja vrata.

PVC stolarija – vrhunske performanse

Iako se sistemi za zatvaranje terasa proizvode u raznim varijantama najtraženija je PVC stolarija i to ne samo kod zastakljivanja terase putem prozora nego i kada su u pitanju paneli od poda do plafona.

Iako su okviri nešto deblji svojim korisnicima pružaju bolju izolaciju uz manje energetske gubitke. Uz sve to ovo je najjeftinija varijanta koji ima najduže trajanje uz gotovo nikakva ulaganja pa je jasno zašto je izbor broj 1 pri zastakljivanju terase.

Pozovite Format Alde, firmu sa dugogodišnjim iskustvom u postavljanju svih vrsta stolarije i raspitajte se o mogućnostima za zastakljivanje svoje terase. Njihovi radnici će izaći na teren, besplatno uzeti mere i besplatno postaviti panele. Uz to, imaćete i period garancije i najpovoljnije cene. Ne čekajte više, napravite od klasične terase svoju oazu uvek prijatnu za boravak!


Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv