Zašto izabrati roletne za uređenje doma ili poslovnog prostora

13.05.2015  |  Komentari: 0

roletne

Dom u kom ne postoje roletne gotovo je nemoguće zamisliti, jer bismo inače bili primorani da se zapitamo da li ti ukućani ikada spavaju ako nemaju nikakvu zaštitu od spoljašnje svetlosti. Roletne su bitan činilac uređenja svakog enterijera, bilo da su u pitanju kuća, stan ili poslovni prostor. Bitnija od estetike jeste njihova funkcionalnost, kao neophodna stavka zdravlja ljudi koji u određenom enterijeru obitavaju. Spavanje u tišini i mraku koje nam obezbeđuju roletne presudno je za stanje čitavog organizma. Sa druge strane, one mogu osiguravati i bilo koji vid poslovnog prostora, te je uvek dobro razmotriti ih kao odličnu bezbednosnu opciju.

 

Zvučna i toplotna izolacija

Spoljašnje roletne su najbolji izolatori Vaših prozora, koji Vas štite od spoljašnje buke, svetlosti, toplote i hladnoće, i koji se postavljaju sa spoljašnje strane prozora. To može biti veoma značajno za kuće i zgrade u prometnim gradskim ulicama, kada bez roletni zvuci visoke jačine ometaju miran san i svakodnevno funkcionisanje. Trebalo bi da roletne budu pogodne i za izolaciju od svetlosti, te da nakon njihovog spuštanja u prostorijama nastane mrak, čak i ako je napolju izrazito sunčan dan. Takođe, one montirane sa spoljašnje strane moraju biti od PVC-a ili aluminijuma, kako bi u potpunosti štitile enterijer i stakla od svih promena temperatura, vetra i vremenskih nepogoda, istovremeno ne menjajući svoju formu i strukturu. Roletne od ovih materijala ne trpe spoljašnje uticaje i jednostavne su za održavanje, te predstavljaju odličnu pogodnost za sve one koji teže komforu i u svom domu, ali i poslovnom prostoru. Roletne

 

Roletne štite od provalnika

Sigurno niste razmatrali činjenicu da roletne mogu, pored izolatorske, obavljati i bezbednosnu funkciju, te štititi od svih „neželjenih gostiju“ naše kuće i poslovne prostore. Međutim, sasvim je izvesno da se roletne, jednom spuštene, nikako ne mogu podići sa spoljašnje strane, dok istovremeno šalju jasan signal o zaštićenom i gotovo hermetički zatvorenom prostoru u koji nije moguće jednostavno ući. Uostalom, roletne na ovaj način štite i od mogućeg razbijanja prozorskog stakla, čestog načina provale. Sigurnosne roletne, specijalno namenjene bezbednosti poslovnih prostora, izrađuju se od čelika i predstavljaju odličnu zaštitu od lopova, pošto je nemoguće uništiti ih ili podići sa spoljašnje strane. Radi potpune sigurnosti trgovinskih radnji, uslužnih mesta i uopšte firmi bilo kog tipa, pogotovo onih do ulice, trebalo bi posedovati i ovakav vid zaštite. 

 

Čuvari intime 

Prenaseljenost mnogih mesta dovela je do masovne izgradnje novih stambenih jedinica koje se često nalaze u velikoj blizini, gotovo jedna do druge, te je očuvanje intime u sopstvenom domu postalo pravi izazov. Zato se roletne pokazuju i kao svojevrsni branioci naše privatnosti i zaštita od radoznalnih ili slučajnih pogleda. Jednaka je priča i sa roletnama koje štite poslovne i stambene enterijere u prizemlju, čija prozorska stakla neretko postaju izvor zainteresovanosti prolaznika, čak i kada oni nisu toga potpuno svesni. Stoga je važno roletne smatrati i jednim vidom odbrane od nepoželjnih pogleda, jer one, spuštene do pola, u kombinaciji sa zavesama, mogu učiniti da se osećamo prijatno u prostoru u kom boravimo čak i kada taj prostor nije idealno pozicioniran. 

 

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv