Zašto je PVC stolarija u skladu sa svim Vašim potrebama?

18.11.2015  |  Komentari: 0

Izbor stolarije spada u one glavne odluke kada je renoviranje i kupovina stana u pitanju, a još više prilikom izgradnje kuće. Pošto je PVC stolarija i inače poznata po kvalitetnim materijalima od kojih se pravi, ali i kao odličan izolator, dobro je znati i zašto je ona lako prilagodljiva baš svakoj Vašoj zamisli i – još važnije – potrebi.

pvc stolarija format alde beograd
Upravo se po ovim svojim svojstvima PVC stolarija i posebno izdvaja od ostalih vrsta stolarije.


Izolacija kao garant zdravlja


Da, PVC stolarija jeste dobar izolator, ali da li zapravo znate u kojoj meri odlična izolacija povoljno utiče na Vaše zdravlje? Loša stolarija, prozori i vrata od terase koji ne dihtuju dobro, propale ručke, sve to utiče na prodor temperature vazduha spolja, ali i kiše, snega i vlage.


Poznati su mnogi slučajevi stanova i kuća u kojima se, pre nego što je uvedena PVC stolarija, stvarala buđ i vlaga, te bilo hladnije, odnosno toplije, nego što bi u zatvorenom prostoru trebalo da bude u zavisnosti od vremenskih prilika. Sve ovo posebno utiče na respiratorne organe, a još više na najmlađe članove porodice, te vodite računa da je PVC stolarija = dobra izolacija = dobro zdravlje.


PVC stolarija kao uslov za smanjenje troškova


Naravno, dobra izolacija nužno znači i uštedu na računima za struju i grejanje. Kada PVC stolarija zaštiti prostor od vremenskih uticaja spolja, onda nema posebnog izdvajanja za struju koju klima potroši leti, odnosno za sve one uređaje kojima se dogreva zimi. Stoga razmišljajte dugoročno, jer će Vam PVC stolarija baš tako i štedeti – pametno i dugoročno.

 

Načini održavanja i trajnost


U skladu sa malopre pomenutom uštedom, PVC stolarija se i ovim svojim karakteristikama usklađuje sa svim Vašim potrebama. Jedna od njih je svakako i ušteda vremena, koje se posebno svake godine mora izdvajati za održavanje, odnosno farbanje, šmirglanje i slične radnje drvene stolarije. PVC stolarija ne zahteva ovakav tretman, već je dovoljno prebrisati je vlažnom krpom kada perete prozore.


Poznato je da na drvo utiču mnogi spoljašnji faktori i iskrivljuju ga, jer vlaga prodire u šupljine i skida površinski sloj farbe. PVC stolarija nije podložna ovakvim uticajima, jer se postavljanjem zaštitnih folija ona na taj način brani od svake kiše, snega, vetra i naglih temperaturnih razlika.


Upravo iz tog razloga PVC stolarija je i dugotrajna, a istraživanja pokazuju da ona u proseku traje čak pet decenija (i više, ako nije konstatno izložena velikim promenama vremena).

 

PVC stolarija i estetski dojam


Potreba za lepotom prisutna je prilikom svakog uređenja doma, te PVC stolarija odnedavno i ovim povodom izlazi u susret svim zamislima i željama onih koji s pažnjom i ljubavlju uređuju svoj dom ili poslovni prostor. Naime, ukoliko Vam se ne dopada PVC stolarija u klasičnoj beloj boji ili Vam se čini kao nemoguće uklopljiva u Vaš enterijer, moguće je aplicirati na njenu površinu i razne folije u boji, ali i teksturi drveta, kao i njene mat verzije u drugim bojama.


Tako će PVC stolarija biti u potpunosti detalj Vašeg prostora, postavljen u skladu sa baš svim Vašim potrebama, od zdravih, prirodnih uslova u ambijentu, preko uštede i pametnog investiranja, pa sve do ispunjavanja estetskih zahteva.

 

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv