Zašto ne treba kupovati i ugraditi polovna balkonska vrata?

31.01.2022  |  Komentari: 0

 

 

Balkonska vrata predstavljaju najveću staklenu površinu u prostoru, mogu biti jednokrilna, dvokrilna, harmonika…pa je izuzetno važno da budu dobar izolator, ne kvare se i čine i dekoraciju u prostoru.

Zašto je važno da balkonska vrata budu nova?

Kada menjate vrata za terasu neophodno je da to budu novi modeli, proizvedeni po najnovijim standardima i uz korišćenje najkvalitetnijih materijala. Evo zašto ne treba kupovati polovna balkonska vrata:

 

Loš kvalitet polovnih balkonskih vrata

 

 

Stolarija nove generacije se ne menja puno čak ni nakon višedecenijske upotrebe. Zbog toga nije moguće uočiti probleme, a većinu je teško ili nemoguće sanirati tako da balkonska vrata funkcionišu kao nova.

Najgori kvarovi su kada pukne ram ili je staklo izgubilo vakum, a svakako se javljaju i oni kada su kederi propali, okovi su oštećeni, brava ne funkcioniše. Neke od popravki su jeftine i jednostavne, a neke jednostavno nije moguće izvesti pa polovna stolarija ne treba da bude opcija.

Za razliku od nje, novi modeli ne zahtevaju nikakvo održavanje, najčešće ni nakon višedecenijske upotrebe i pružaju vrhunsko dihtovanje koliko god se puta otvorili.

 

Loše izolacione sposobnosti

 

 

Polovna stolarija je zastarela, a kod PVC ili ALU vrata za terasu to znači da nemaju veliki broj komora koji obezbeđuje bolji učinak (danas se stolarija proizvodi kao 7-komorna i 8-komorna), ali i prostor između stakala nije ispunjen argonom, gasom koji blokira prolazak temperature.

Balkonska vrata imaju veliku staklenu površinu i najveći obim pod ramom pa je jasno da ni jedan faktor ne sme biti slab izolator.

 

Nema proizvodnje po meri

 

 

Da bi se dobilo najviše, stolarija mora da bude proizvedena po meri i savršeno se uklapa u postojeće otvore. Polovna vrata i prozori dolaze u dimenzijama koje se ne mogu menjati što znači da se otvori u zidu moraju prilagođavati.

Najveća otvorena površina je na vratima za terasu pa ako balkonska vrata ne odgovaraju savršeno, tu će najviše hladnog vazduha ulaziti bez obzira na kvalitet nove stolarije.

Firma koja pravi stolariju treba da stručno uzme mere, proizvede elemente i ugradi iz profesionalno čime se dobija gotovo hermetičko zatvaranje.

 

Ne postoji mogućnost odabira boje ili načina otvaranja

 

 

Kada se biraju nova balkonska vrata, mogu se proizvesti u mnogim nijansama ili teksturama tako da može da imitira drvo ili druge materijale. Polovni modeli se teško nalaze u nekoj specifičnoj boji, u glavnom su bela i vrlo često ne izgledaju isto kao ostatak stolarije što ne izgleda lepo u prostoru.

Nova balkonska vrata donose i nove načine otvaranja što polovni modeli nemaju:

  1. Okretno nagibna
  2. Podizno klizna
  3. Klizna balkonska vrata
  4. Klizno nagibna

 

Učinci novih balkonskih vrata donose sve prednosti stolarije nove generacije. Polovni modeli će zahtevati dodatno ulaganje, veće troškove održavanja i lošije energetske uštede.

 

Da bi bili sigurni da ćete dobiti vrhunski kvalitet pozovite firmu „Format Alde“ koja se bavi proizvodnjom i ugradnjom balkonskih vrata. Dobićete vrhunski model, garanciju i povoljne cene!

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv