Zašto su pvc prozori sa roletnama najbolji toplotni izolatori?

27.06.2018  |  Komentari: 0

Pre nego odgovorimo na pitanje zašto su pvc prozori sa roletnama najbolji toplotni izolator, najbolje bi bilo predstaviti na samom početku šta je to najvažnije za jedan dom, te koja je celokupna prednost pvc stolarije koja se ugrađuje u kućama i drugim objektima, kako onim koji su namenjeni za stanovanje, tako i na sve ostale objkete. Za sve vrste PVC stolarije koje su vam potrebne možete nas kontaktirati putem telefona  +381 64 8750 097 ili kontakt forme na našem sajtu.

 

Već nekoliko decenija, pvc stolarija, posebno pvc prozori sa roletnima, postali su najpopularnije promene kada dođe do renoviranja nekog doma, a ujedno nešto što se podrazumeva u trenucima kada se gradi nova kuća ili nova zgrada. Standardna, drvena stolarija, iako veoma dobra, počela je odavno da se izbegava zbog brojnih problema. Najpre, posle nekoliko godina, drvena stolarija počinje da propada, polako iznutra kao da truli, što je čini krhkijom i slabijom. Uz sve to, drvo je veoma podležno propadanju kako zbog spoljašnjih, tako i zbog unutrašnjih faktora, pa se brzo dogodi da je potrebna delimična ili potpuna promena. A na samom kraju, mnogo je lakše održavati i čistiti pvc, nego drvenu stolariju, što i te kako postaje ogroman plus za nju.

 

Pvc prozori kao toplotni izolatori

 

 

 

Jedna od najvažnijih stvari prilikom renoviranja ili gradnje stambenog objekta, jeste da se obezbedi dobra termoizolacija doma, kako bi u toku zimskih dana dom bio topao, a u toku letnjih nepodložan vrelom vazduhu koji je napolju. Osim fasade, termoizolacije, veliku ulogu igraju pvc prozori sa roletnama. Pvc stolarija je najbolji toplotni izolator, jer savršeno dihutju, te ne dopuštaju hladnom ili toplom vazduhu da uđe u unutrašnjost vašeg doma. Međutim, pvc prozori sa roletnama u dosta većoj meri omogućavaju toplotnu izolaciju doma. Oko 20 procenata roletne na pvc prozorima poboljšavaju izolaciju stakla, pa će tako vaš dom sasvim sigurno biti veoma topao u toku zime, ali I prijatan tokom leti.

 

Format Alde nudi i ugradnju pvc prozora zajedno sa roletnama uz posebne pogodnosti.

 

Sama toplotna izolacija kojoj doprinose pvc prozori sa roletnama učiniće da trošite manje ogreva ukoliko ga koristite, a ukoliko za grejanje koristite električnu energiju, računi će u tom period biti dosta manji nego inače, pa ćete na taj način ostvariti vrlo osetnu uštedu. Uz sve to, pvc prozori sa roletnama imaju mogućnost potpune zaštite od spoljašnjih uticaja, kao što su kiša, sneg, sunčevi zraci, budući da roletne ništa ne propuštaju kada su sasvim spuštene.

 

Pvc prozori sa roletnama kao zaštita od sunca

 

Osim kao odlični toplotni izolatori, pvc prozori sa roletnama su odlični i zbog toga što ćete na taj način uspeti da sakrijete svoj dom od znatiželjnih pogleda komšija koji se nalaze preko puta vašeg stana ili kuće, a još bitnije jeste to da ćete tako uticati u velikoj meri na sigurnost svog doma i svojih ukućana. Roletne su veoma jake i izdržljive, čime kada su spuštene, a ukoliko se nalazite na prizemlju ili je moguće doći lako do prozora ili terase, štite dom od obijanja i eventualnih napada.

 

Na samom kraju, pvc prozori sa roletnama su odlični i u estetskom smislu, te su rešenje koje će vam preporučiti svi dekorateri. Ne postoji stil koji neće savršeno biti uklopljen uz njih, a vi sami uvek možete da odaberete da li će roletne biti u kutiji koja se nalazi unutar vašeg doma iznad prozora ili će one biti spolja, što takođe može biti nešto što će vam pomoći u nekom daljem uređenju i dekorisanju doma. 

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv