Zašto treba odabrati sobna vrata po meri vašeg stana ili poslovnog prostora?

18.04.2019  |  Komentari: 0
Sobna vrata su neophodan deo svakog doma – bilo kuće ili stambenog prostora. Ugrađuju se kao gotovo rešenje nekog proizvođača, ili se izrađuju po želji i meri kupca. Mogu se proizvesti od različitog materijala, u željenim dimenzijama, nijansama i bojama. 
 
Vrata su bitan element stolarije u domu. Imaju veliku zaštitnu i ulogu uređenja prostora. Sobna vrata je najbolje izraditi po meri, jer će se uklopiti u svaki milimetar slobodnog prostora. 
 

Značaj vrata za svaki prostor

 
Postoji mnogo različitih vrsta vrata: tu su ulazna, balkonska, sobna, od kupatila, kancelarija, u hodnicima i slično. Svaka od njih imaju tačnu namenu i svrhu. Ono što je zajedničko, jeste zaštita prostora, uređenje, osećaj bezbednosti i privatnosti. Vrste vrata koje se ugrađuju razlikuju se prema materijalima izrade. Proizvode se drvena, aluminijumska, PVC i staklena vrata. Svaka sobna vrata, ili neka druga, mogu da budu od navedenih materijala ili njihove kombinacije. 
 
Tako, ulazna vrata za kuće ili stanove izrađuju se od drveta, ili modernije PVC-a i aluminijuma u kombinaciji sa tamnijim, ili matiranim staklom. Sobna vrata su izrađena obično bez staklenog dela, radi intime i privatnosti. Vrata na kancelarijama su prema modernim standardima uglavnom od aluminijuma ili PVC materijala, sa modernim bravama i kvakama i interesantnim dezenima i dizajnovima. 
 
Ulazna vrata na javnim objektima, kao što su kafići, prodavnice i slično, su uglavnom sa većim ramovima i staklom, da bi se videlo da se radi upravo o objektu u kome su svi dobrodošli. Sa druge strane, ako se radi o kladionicama, kockarnicama i klubovima, vrata su uglavnom matirana ili potpuno zatamnjena materijalom izrade ili staklom. Sobna vrata su sa druge strane, deo doma, koji sami uređujemo, biramo i uklapamo sa ostatkom prostora.
 

Sobna vrata po meri i želji korisnika

 
Sobna vrata biraju se u zavisnosti od prioriteta i želja korisnika. Bitno je da li se više vrednuje intima i privatnost, zvučna i toplotna izolacija, ili je najvažniji momenat estetika, odnosno uređenje prostorije. Kao vrlo upadljiv i važan deo uređenja prostora, pored nameštaja i prozora, sobna vrata su značajna za kompletan utisak o prostoru. 
 
Pitanje koje se često postavlja je sledeće: kako odabrati najbolja sobna vrata?

Prvo što je važno jeste, pravilno izmeriti potrebnu dimenziju. Uglavnom se sobna vrata postavljaju kao jednokrilna, bez stakla i pogodan je svaki materijal – drvo, PVC, medijapan ili aluminijum. Drvo je najzastupljenije jer odgovara svakom prostoru, solidno izoluje i cenovno je adekvatan. Alumijum i PVC se češće sreću kod ulaznih vrata, poslovnih i javnih prostora. Oni dosta bolje izoluju prostorije. Medijapan je vrlo moderan i atraktivan materijal, ali u višem cenovnom rangu, pa se češće zameni nekom vrstom iverice.
 
Obrada drveta je danas ipak razvijena dosta, pa mogu biti kreirena sobna vrata u željenom modelu, boji, dimeziji i šarama. Kada govorimo o modelima, sobna vrata mogu biti jednostavna, pravougaona i ravna. Pored takvog modela, mogu biti lučna, reljefna, elipsasta i sa dodatkom manjeg stakla. Mogu imati i više polja, tri dimenzije i različite dezene. Važno je odabrati i pokretanje vrata: da li ka spolja ili ka unutra, u zavisnosti od rasporeda nameštaja i raspoloživog prostora. 
 
Sobna vrata su važan element uređenja i obezbeđenja privatnosti i funkcionalnosti doma. Izrađuju se u različitim materijalima, dimezijama i modelima, pa je vaše samo da zamislite. Razvijenost ponude za izradu sobnih vrata po meri je dostigla taj nivo, da je moguće svaku pojedinačnu zamisao brzo, lako i jednostavno realizovati.
 
Pogledajte ponudu sobnih, ulaznih i balkonskih vrata namenjenih za vaše potrebe.
 
 
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv