Zavese za kuhinju – mala, ali važna promena u prostoru

29.09.2022  |  Komentari: 0

 

Zbog svega toga celokupno uređenje, a naročito zavese za kuhinju treba izabrati tako da su i estetski i praktičan dodatak prostoru koji svi koriste.

Rolo zavese za kuhinju – savršenstvo bez mane

Prva dobra verzija koju možete postaviti su rolo zavese za kuhinju koje regulišu prodor svetla, a ujedno se prostor ukrašava prelepom dekoracijom.

 

rolo zavese zakuhinju

 

Kod nas su kuhinje prostori koji su često skučeni, malih dimenzija, a prozori su samo mali deo na zidu između kuhinjske opreme pa ni nema puno mesta za kuhinjske zavese zbog čega su prozori najčešće goli.

Rolo zavese za kuhinju se postavljaju direktno ispred prozora, po meri i zauzimaju prostora tačno koliko zauzima i otvor pa zavesa apsolutno ne smeta.

Osim toga, materijal je antibakterijski pa će rolo zavese za kuhinju uvek biti sterilno čiste što je u prostoru za pripremu hrane izuzetno važno.

Savremene trakaste zavese za kuhinju

 

trakaste zavese za kuhinju

 

Nekada su trakaste zavese bile jedine zavese sa mehanizmom i korišćene su pretežno u kancelarijama.

Savremene trakaste zavese odgovaraju i prostorima u kuću i mogu biti odlične zavese za kuhinju i trpezariju bez ikakvih problema. 

Novi modeli su takođe od platna koje je uvek čisto, ali je sada u raznim bojama pa se prilagođava svakom uređenju. To nije jedina novina pa se trake proizvode u različitim oblicima, mogu služiti samo za zamračivanje, zavese koje imaju platno poput zebra zavesa…

Mehanizam je standardno dobar i omogućava da se trake sklanjaju sa prozora, ali i okreću za 180 stepeni. Možete imati i elektromotor koji daljinski pomera zavesu…

Jedna od prednosti je i pomeranje levo-desno, ali je korisno i to što ove kuhinjske zavese koriguju nivo svetla pomeranjem traka pa su korisne na svim prozorima, i onima koje su stalno u svetlu, ali i tamo gde postoje periodi kada je u prostoru mračno pa zavese ne smeju blokirati svetlo.

Trakaste zavese za kuhinju su fenomenalan način dekoracije i odlično će izgledati svuda, a naročito u većim prostorijama, doneti notu elegancije, ali i onog prirodnog osećaja da je kuhinja jedno prijatno, „toplo“ mesto za sve.

Kada su dobre male zavese za kuhinju?

Zavese za kuhinju i trpezariju najčešće pokrivaju veće prozore tako da je i izbor širi, ali kada su u pitanju kuhinje koje nemaju puno kvadrata, najbolje je kupiti male zavese za kuhinju koje se montiraju na okvir krila prozora i tako vizuelno proširiti prozor.

Umesto da se montiraju fiksne pokrivke, bolje bi bilo da se kao male zavese za kuhinju odaberu posebne vrste koje su rolo zavese sa tankom kutijom koja se postavlja na krilo. Na ovaj način možete prekriti ceo okvir, delimično pokriti staklo ili zavesu potpuno podignuti u kutiju, sve može u okviru jednog modela.

Savremene zavese za kuhinju su one koje se prilagođavaju potrebama prostorije i dekorišu je. Uz to imaju i dodatne koristi kao što je to što se ne moraju skidati i prati da bi ostale čiste i blistave, sa odličnim sistemom za regulaciju svetla.

Ovako će svaka kuhinja izgledati kompletno.

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv