PVC prozori i vrata

pvc prozori i vrata

 

Prozori imaju izuzetno važnu ulogu u svakom objektu, naročito stambenom. Oni obezbeđuju ulazak dnevne svetlosti u prostoriju. Pored toga, značajno je da prozori zadovolje i ostale kriterijume: zaštitu od atmosferskih prilika, energetsku efikasnost, zaštitu od buke, ali i estetiku.

PVC prozori i vrata zadovoljavaju sve ove kriterijume i omogućavaju značajne uštede utroška energije, kako za grejanje zimi, tako i za hlađenje tokom leta.

MI NE ZATVARAMO OTVORE MI UNOSIMO U VAS DOM :

 • SVETLOST
 • TOPLINU
 • SIGURNOST


PVC prozori i vrata - osobine materijala


Glavni material sastava PVC prozora i vrata je polimer polivinil hlorid. Ovaj materijal prema sastavu ima velike prednosti. Sam materijal polivinil hlorit je moguće reciklirati da on ne gubi tehnička svojstva. Ovo je značajan podatak jer se posebno vodi računa o očuvanju životne sredine. U Evropskoj uniji su propisani uslovi po kojima je obavezna reciklaža i to sama unija finansira uz određene subvencije. Profil od koga mi proizvodimo prozore je Profine-TROCAL koji ima serifikat GREEN LINE oznaku koja Vam garantuje propisane uslove kvaliteta i očuvanja prirode. Profile TROCAL proizvodi firma Profine iz Nemačke iz čijh pogona izlaze i profili KBE i KOMMERLING. Svi ovi profili imaju oznaku GREEN LINE. Profili sadrže procenat reciklirane plastike koja je u unutrašnjosti profila. Proces izrade profila od reciklirane plastike je skuplji ali država daje subvencije zbog očuvanja prirode. Oznaka GREEN LINE garantuje da su profili iz Evropske unije i da su proverenog kvaliteta. Materijal PVC zbog svojih osobina ima dosta primena I u ostalim granama industrije automobilska medicinska prehrambena… Odlikuje ga cvrstoca I zilavost trpi spoljnu temperaturu I samogasiv je.

 

trocal pvc prozori i vrata

 

PVC prozora i vrata – odrzavanje


Jos jedna prednost prozora od PVC profila je što mu nije potrebno održavanje. PVC prozori i vrata su najčešće u beloj boji mada PVC profile je moguće i farbati u samoj masi, a i površinski specijalnim bojama. Veoma je popularno i presvlačenje profila folijama sa teksturom drveta iz estetskih razloga. Ovako obojeni profili za PVC prozore i vrata su takođe postojani na sve vremenske prilike. 

dekorativne folije
 

PVC profili su samogasivi što nam daje sigurnost da u slučaju požara, ovaj material ne gori. PVC profil ima visoku koncetraciju hlora i ostalih sastojaka koji dovode da se sam ugasi. Naši profili su napravljeni po visokim standardima i garantuju sigurnost vašem objektu ili prostoru.

Jako je bitno naglasiti da je PVC stolarija postojana na vremenske uslove tj.na niske i visoke temperature, ne gubi boju, ne menja oblik, ne stvara koroziju, lako se održava i postojana je godinama. Sam materijal polivinil hlorit je moguće reciklirati da on ne gubi tehnička svojstva. Ovo je značajan podatak jer se posebno vodi računa o očuvanju životne sredine.

Plastika kao materijal je poznata po svojstvu izolacije i koristi se u industriji. Tako i sam polivinil hlorid je odličan izolator, pa PVC prozori imaju veliku prednost toplotne izolacije u odnosu na druge materijale. Termo izolacija PVC profila zavisi od debljine profila i broja komora termoizolacija mora biti i potvrđena ispitivanjem na nekom od instituta.

 

trocal prozori i vrata
 

 

Profili TROCAL su ispitani i sertifikovani na IFT-institutu Rosenheim u Nemačkoj.

 

PVC prozori i vrata - Profil Profine TROCAL 70


Profil Profine TROCAL 70 služi za izradu prozora i vrata. PVC prozori izrađeni od ovog profila odlikuju se jako elegantnim i uskim linijama. Iako vizuelno deluje usko ovaj profil iz Profine Trocal A4 odlikuje se vrlo dobrom statičkom jačinom. Njime je moguće izraditi kako prozore tako i velike staklene površine u kojima će učešće profila biti minimalno i dobićemo više svetla u svom domu.


Njegove prednosti nisu samo vizualne sa samo 70mm dubine ugradnje ovim profilom dobićemo inzvaredne izolacione vrednosti. Dve gume za dihtovljanje pružaju nam sigurnu zaštitu i obezbeđuju savršeno dihtovanje prozora napravljenih od Profine Trocal 70 profila. Iz estetskih razloga da bi profil bio što elegantniji dihtung gume su u sivoj boji. Sam profil ima pet komora i energetsku vrednost od 1.3W/m2K što zadovoljava propisanu energetsku efikasnost objekata. Profine je za ovaj sistem profila razvio i dodatne profile kojima možemo zadovoljiti i naj izbirljivije zahteve kupaca.

Prednosti serije TROCAL 70 su sledeće: 

trocal 70

 

 • Dubina ugradnje 70mm
 • Zadovoljava propise o štednji energije U-vrednost=1.3 W/m2K
 • Zastakljivanja do 24mm
 • Moderan dizajn.
 • Dihtung-gume sive boje

 

PVC prozori i vrata - Profil Profine TROCAL 88+ 

 

Sa sve strožim zahtevima za štednjom energije u pogonima Profine razvijen je profil TROCAL 88+ za izradu prozora i vrata. PVC prozori izrađeni ovim sistemom profila zadovoljavaju naj strože zahteve energetske efikasnosti. Dubina ugradnje je 88 mm ovako širok profil sa dodatnim čeličnim ojačanjem nam daje statički vrlo stabilan profil kojim možemo da zastaklimo jako velike površine. Ovaj sistem TROCAL 88+ dozvoljava zastakljivanje termopaketom do 44mm (4+16+4+16+4). Ovakim termopaketom sa tri stakla je moguće postići veoma impresivne koeficijente stakla od 0.5 W/m2K.

 


Cene PVC prozora možete pogledati ovde >>

 

Prozor izrađen od TROCAL 88+ profila sa troslojnim termopan staklom može imati koeficijent energetske efikasnost od 0.8 W/m2K . Ovaj koeficijent e.e. nam obezbeđuje da prozor izrađen od ovog sistema profila možemo koristiti za izradu pasivnih kuća. Sam profil je sa elegantnim i uskim linijama njime je moguće izraditi kako prozore tako i velike staklene površine zbog svoje širine i statičke stabilnosti. Pored dve gume za dihtovljanje kod TROCAL 88+ profila imamo i srednji dihtung koji obezbeđuje dodatnu zaštitu i obezbeđuje savršeno dihtovanje prozora napravljenih od Profine Trocal 88+ profila. Iz estetskih razloga da bi profil bio što elegantniji dihtung gume su u sivoj boji. Sam profil ima šest komora i energetsku vrednost od 1.1W/m2K sa čelikom pa sve do 0.8 W/m2K bez ojačanja sa termo umetcima što zadovoljava najstrožije zahteve za energetsku efikasnost objekata. Profine je za ovaj sistem profila razvio i dodatne profile kojima možemo zadovoljiti i naj izbirljive zahteve kupaca.

Prednosti serije TROCAL 88+ su sledeće: 

trocal profili 88

 

 • Dubina 88mm ugradnje
 • U-vrednost 1.0 W/m2K
 • Zastakljivanja do 44mm
 • Moderan dizajn, kose površine i zaobljene unutrašnje i spoljne ivice
 • Tri dihtung-gume sive boje.


PVC prozori i vrata - Profil Profine TROCAL 76


Trend zastakljivana prozora troslojnim staklom primorao je konstruktore Profine da razviju novi profil TROCAL 76. Ovaj profil je sličan profile TROCAL Inonova A5 ali je širi i ta širina mu dozvoljava postavljanje šireg ojačanja koje je potrebno za stabilnost prozora. Dubina ugradnje je 76 mm ovako širok profil je stabilan i možemo da zastaklimo jako velike površine. Ovaj sistem TROCAL 76 dozvoljava zastakljivanje termopaketom do 36mm (4+12+4+12+4). Ovakim termopaketom sa tri stakla je moguće postići veoma impresivne koeficijente stakla od 0.5 W/m2K. Prozor izrađen od TROCAL 76 profila sa troslojnim termopan staklom može imati koeficijent energetske efikasnost od 1.0 W/m2K . Ovaj koeficijent e.e. nam obezbeđuje da ulaganjem u stolariju dugoročno štedimo na grejanju i čuvamo prirodne resurse. Sam profil je sa elegantnim i uskim linijama njime je moguće izraditi kako prozore tako i velike staklene površine zbog svoje širine i statičke stabilnosti. Iz estetskih razloga da bi profil bio što elegantniji dihtung gume su u sivoj boji. Profine je za ovaj sistem profila razvio i dodatne profile kojima možemo zadovoljiti i naj izbirljivije zahteve kupaca. 

trocal profili za prozore i vrata

Prednosti serije TROCAL 76 su sledeće:

 

 • Dubina 76mm ugradnje 
 • U-vrednost 1.0 W/m2K
 • Zastakljivanja do 36mm
 • Moderan dizajn, kose površine i zaobljene unutrašnje i spoljne ivice
 • Dihtung-gume sive boje

 

PVC prozori i vrata - Profil Rollplast 70


Ovaj profil nije poreklom iz Nemacke kao prethodni ali ga drzimo u ponudi za one kojima je cena najbitnija. Profil dolazi iz pogona iz Bugarske I sasvim zadovoljava svojim osobinama zahteve trzista. Dimenzije su mu slicne TROCAL 70 I raadi se sa dvoslojnim staklom. rollplast prozori i vrata

Prednosti serije Rollplast 70 su sledeće:

 • Dubina ugradnje 70mm
 • Povoljna cena
 • Zadovoljava propise o štednji energije U-vrednost=1.3 W/m2K
 • Zastakljivanja do 24mm
 • Moderan dizajn

 

Okovi za PVC prozore


Okov je sastavni deo prozora i neophodan je da bi prozor mogao da funkcioniše. Okov koji koristimo pri izradi PVC prozora je WinkHAUS. Ovaj okov je nastao u porodičnoj firmi u Nemačkoj koja u dugoj tradiciji izrade okova pruža nam kvalitet i sigurnost . Okov za prozere se izrađuje od kvalitetnih materijala i pouzadan je što je dokazano brojnim sertifikatima. Pored okretno nagibnog okova za prozore WinkHAUS proizvodi okove i za druge sisteme otvaranja pokretne, klizne sisteme, vrata.

 

okovi za pvc prozore

Okovi WinkHAUS se stalno unapređuju i prate nove trendove tržišta. Novim sistemom okova za prozore WinkHAUS je unapredio stari sistem PROpilot novim ACTIVE pilot kojim smo dobili viši nivo sigurnosti prozora. Dodavanjem sigurnosnih prihvatnika na štoku prozora možemo dobiti nivo WK3. Ima još noviteta u WinkHAUS kao što je skriveni okov kod koga se šarke ne vide već su tako konstruisane da su sakrivene u krilu prozora time dobijamo vrlo elegantno rešenje. Novitet iz WinkHAUS je i okov za paraleno otvaranje prozora koji pored standardnog otvaranja ima i položaj krila koje se 4-5 mm odmiče paralelno od stoka i tako dozvoljava kontrolisano luftiranje prostorije. Prozor je u zatvorenom polozaju i bezbedan je na obijanje, a vazduh slobodno cirkuliše.


U ponudi stolarije koja se proizvodi u pogonima ROLLPLAST a imamo više modela koji ce zadovoljiti Vase potrebe.

 

pvc prozori

poziv

KONTAKTIRAJTE NAS

 

Tell :(011) 35 12 075

Mob : (064) 8750 097

 

Email

format.alde@gmail.com

Format Alde

Adresa: Borska 1b
11000 Beograd, Srbija