PVC stolarija - Ostalo

Okovi za PVC STOLARIJU

okovi za pvc stolariju

Okov je sastavni deo prozora i neophodan je da bi prozor mogao da funkcioniše. Okov koji koristimo pri izradi PVC prozora je WinkHAUS. Ovaj okov je nastao u porodičnoj firmi u Nemačkoj koja u dugoj tradiciji izrade okova pruža nam kvalitet i sigurnost . Okov za prozere se izrađuje od kvalitetnih materijala i pouzadan je što je dokazano brojnim sertifikatima. Pored okretno nagibnog okova za prozore WinkHAUS proizvodi okove i za druge sisteme otvaranja pokretne, klizne sisteme, vrata.
Okovi WinkHAUS se stalno unapređuju i prate nove trendove tržišta. Novim sistemom okova za prozore WinkHAUS je unapredio stari sistem PROpilot novim ACTIVE pilot kojim smo dobili viši nivo sigurnosti prozora. Dodavanjem sigurnosnih prihvatnika na štoku prozora možemo dobiti nivo WK3. Ima još noviteta u WinkHAUS kao što je skriveni okov kod koga se šarke ne vide već su tako konstruisane da su sakrivene u krilu prozora time dobijamo vrlo elegantno rešenje. Novitet iz WinkHAUS je i okov za paraleno otvaranje prozora koji pored standardnog otvaranja ima i položaj krila koje se 4-5 mm odmiče paralelno od stoka i tako dozvoljava kontrolisano luftiranje prostorije. Prozor je u zatvorenom polozaju i bezbedan je na obijanje, a vazduh slobodno cirkuliše.


U ponudi stolarije koja se proizvodi u pogonima ROLLPLAST-a imamo više modela koji ce zadovoljiti Vase potrebe.


ODRZAVANJE PVC stolarije


Jos jedna prednost prozora od PVC profila je što mu nije potrebno održavanje. PVC prozori i vrata su najčešće u beloj boji mada PVC profile je moguće i farbati u samoj masi, a i površinski specijalnim bojama. Veoma je popularno i presvlačenje profila folijama sa teksturom drveta iz estetskih razloga. Ovako obojeni profili za PVC prozore i vrata su takođe postojani na sve vremenske prilike.

dekorativne folije za pvc
PVC profili su samogasivi što nam daje sigurnost da u slučaju požara, ovaj material ne gori. PVC profil ima visoku koncetraciju hlora i ostalih sastojaka koji dovode da se sam ugasi. Naši profili su napravljeni po visokim standardima i garantuju sigurnost vašem objektu ili prostoru.


Jako je bitno naglasiti da je PVC stolarija postojana na vremenske uslove tj.na niske i visoke temperature, ne gubi boju, ne menja oblik, ne stvara koroziju, lako se održava i postojana je godinama. Sam materijal polivinil hlorit je moguće reciklirati da on ne gubi tehnička svojstva. Ovo je značajan podatak jer se posebno vodi računa o očuvanju životne sredine.
Plastika kao materijal je poznata po svojstvu izolacije i koristi se u industriji. Tako i sam polivinil hlorid je odličan izolator, pa PVC prozori imaju veliku prednost toplotne izolacije u odnosu na druge materijale. Termo izolacija PVC profila zavisi od debljine profila i broja komora termoizolacija mora biti i potvrđena ispitivanjem na nekom od instituta.


OSOBINE MATERIJALA ZA PVC srolariju

trocal pvc stolarija

Glavni material sastava PVC prozora i vrata je polimer polivinil hlorid. Ovaj materijal prema sastavu ima velike prednosti. Sam materijal polivinil hlorit je moguće reciklirati da on ne gubi tehnička svojstva. Ovo je značajan podatak jer se posebno vodi računa o očuvanju životne sredine. U Evropskoj uniji su propisani uslovi po kojima je obavezna reciklaža i to sama unija finansira uz određene subvencije. Profil od koga mi proizvodimo prozore je Profine-TROCAL koji ima serifikat GREEN LINE oznaku koja Vam garantuje propisane uslove kvaliteta i očuvanja prirode. Profile TROCAL proizvodi firma Profine iz Nemačke iz čijh pogona izlaze i profili KBE i KOMMERLING. Svi ovi profili imaju oznaku GREEN LINE. Profili sadrže procenat reciklirane plastike koja je u unutrašnjosti profila. Proces izrade profila od reciklirane plastike je skuplji ali država daje subvencije zbog očuvanja prirode. Oznaka GREEN LINE garantuje da su profili iz Evropske unije i da su proverenog kvaliteta. Materijal PVC zbog svojih osobina ima dosta primena i u ostalim granama industrije automobilska medicinska prehrambena… Odlikuje ga cvrstoca i zilavost trpi spoljnu temperaturu i samogasiv je.


poziv

KONTAKTIRAJTE NAS

 

Tell :(011) 35 12 075

Mob : (064) 8750 097

 

Email

format.alde@gmail.com

Format Alde

Adresa: Borska 1b
11000 Beograd, Srbija