ALU stolarija – odlično rešenje za izloge i veće staklene površine

05.08.2015  |  Komentari: 0

Zbog svoje diskretnosti i prefinjenosti, ALU stolarija se češće koristi na većim staklenim površinama od svih drugih vrsta stolarija, jer omogućava veću vidljivost zbog svoje slabe upečatljivosti. Njena namena prvenstveno se odnosi na izradu izloga i većih staklenih zidova firmi, preduzeća i manjih lokala, kojima se na ovaj način celokupni poslovni prostor i reklamira. Međutim, ALU stolarija može biti korišćena i u domovima onih koji vole velike staklene površine, bilo kao velika vrata od terase ili dvorišta, ili pogled na bazen ili pak neku drugu, gradsku ili prirodnu, panoramu.

 

alu stolarija

 

ALU stolarija garantuje transparentnost

 

Kako je odličan stabilizator, ALU stolarija je najbolja za velika stakla jer ih čini u potpunosti statičkim, dok je opet dovoljno diskretna da omogući ono što i jeste cilj – transparentnost, bilo da je u pitanju pogled ka spoljašnjosti ili unutrašnjosti zdanja. Zbog toga se ALU stolarija najviše koristi na velikim poslovnim zgradama koje se u celosti izgrađuju od stakla, što je posebno moderno u savremenim poslovnim kvartovima u svim većim gradovima. Takođe, i manje firme koje se nalaze u zgradama sada mogu imati čitav ulaz ili pak čitave zidove u staklu, jer ALU stolarija postaje sve dominantnija u ponudi na našem tržištu. ona se dodatno obrađuje i puni plastikom kako bi bila bolji izolator nego kada bi se radila isključivo od alimunijuma, te danas možemo računati i na odličnu izolaciju u svim poslovnim prostorima bez obzira na njihovu kvadraturu.

 

Odličan izbor za velika terasna vrata

 

Za sve one koji žele velika terasna vrata za izlazak na malo veće terase, u baštu ili dvorište, koja bi pokrivala veličinu jednog zida, ALU stolarija najbolje je rešenje. Ona će staklo držati stabilnim, dok se vrata uz njenu upoterbu mogu namestiti da se otvaraju ka spolja ili unutra, ili se pak mogu ugraditi klizna vrata koja će zauzimati veoma malo mesta pri svakodnevnom korišćenju. ALU stolarija je tako podjednako dobra kako za kuće, tako i teretane, frizerske i kozmetičke salone, i druge firme koje žele transperentnost, ili pak za nova arhitektonska zdanja u kojima dominiraju beton, staklo i čelik, koja teže modernom, urbanom izgledu.

 

alu terasna vrata

 

ALU stolarija najbolja za poslovne prostore

 

Već smo pomenuli da je ALU stolarija odlična za sve firme koje teže modernijem izgledu izloga i staklenih zidova, bez obzira da li se već nalaze u određenim zgradama ili su pak na ulici. ALU stolarija posebno je pogodna za sve kafiće koji imaju letnje bašte, jer se uz njenu pomoć velike površine od stakla mogu lako pomerati, te se sasvim može koristiti i unutrašnji prostor u toplim danima. Odličan izbor za sve restorane koji gledaju na reku ili pružaju neki drugi panoramski pogled, ALU stolarija omogućava da se od svakog prostora napravi romantičan ili veoma moderan lokal koji će sigurno mamiti goste na uživanje u pogledu. Sa druge strane, mala i srednja preduzeća mogu izložiti pogledima spolja čekaonicu, pult za prijavljivanje ili čak čitave zidove među kancelarijama prekriti staklom. ALU stolarija je, upravo zbog ovakvih dekoraterskih težnji, stoga veoma popularna u zapadnim zemljama.

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv