Najjeftiniji PVC prozori nisu uvek najbolje rešenje. Evo i zašto.

29.10.2018  |  Komentari: 0
Kvalitet opravdava cenu – činjenica je koju potvrđuju iskustva ljudi širom sveta kada je u pitanju izbor između jeftinijih i skupljih proizvoda. Tako, kada birate koja vrsta prozora daje najbolje funkcionalnosti za umerenu cenu, sigurno će u izboru najznačajniju ulogu imati raspoloživi kvalitet koji dobijate. Pored kvaliteta, važna je i trajnost, jednostavnost ugradnje i korišćenja, kao i lakoća održavanja. 
 

Najjeftiniji PVC prozori daju niži nivo kvaliteta

 
Iako često niska cena privuče osobe da ugrade upravo najjeftinije PVC prozore i na taj način uštede više novca, to najčešće nije slučaj. Razlog tome je što troškovi koji se javljaju prilikom ugradnje, ili kasnije tokom vremena, mogu biti toliko veliki da nadmaše cenu skuplje PVC stolarije, sa kojom bi sigurno imali manje, ili gotovo nikakve potrebe za reklamacijama, zamenom ili popravkama prozora.
 
Sigurno je da je niska cena PVC stolarije po m2 nekih proizvođača ili uvoznika PVC prozora i druge stolarije, rezultat mnogih ušteda prilikom njihove izrade, oblikovanja ili ugradnje. Uštede je moguće napraviti na različite načine, ali u najvećoj meri to se manifestuje na teret kvaliteta PVC prozora ili estetskog izgleda. Na taj način, vremenom se manifestuje nezadovoljstvo kvalitetom, dok kod skuplje, ali znatno kvalitetnije PVC stolarije zadovoljstvo korisnika je na znatno višem nivou.
 

Najjeftiniji PVC prozori komplikovaniji su za ugradnju

 
Jedan od razloga niske cene jeste neproizvodnja u svim dimenzijama i oblicima. Tačnije, neki prozvođači prodaju samo nekoliko modela, računajući na što veći obim prodaje uz nisku cenu, uz malo posvećivanje pažnje dizajnu i dimenzijama. Pa tako, da biste imali najjeftinije PVC prozore, morate da menjate prostor za ugradnju, dograđujete ili proširujete okvir. Posledično, to zahteva angažovanje majstora ili molera da napravi oblik okvira da bi se tačno definisan oblik prozora ugradio, što iziskuje dodatne troškove. To nije slučaj sa kvalitetnijim PVC prozorima, jer se proizvode u velikom broju dimenzija, oblika i boja, što omogućava višestruke izbore, ali i sigurnost da se dobija odličan kvalitet, u spoju sa sjajnom estetitom i funkcionalnošću.
 

Najjeftiniji PVC prozori zahtevaju češće popravke

 
PVC prozori koji su veoma jeftini zahtevaju češće zamene delova, popravke i reklamacije. Razlog je što niska cena potiče najčešće iz ušteda na polivinil materijalu tokom proizvodnje, zatim se ugrađuju manje kvalitetne ručke, šrafovi, staklo i drugi delovi. To rezultira lošijim dihtovanjem, težim zatvaranjem, zatim kondenzovanjem vode i vodene pare, otpadanjem ručki, lakim grebanjem i pucanjem stakla, kao i nizom drugih problema sa jeftinom PVC stolarijom, što će prouzrokovati dodatne troškove. To podrazumeva da se plaćaju majstori i novi delovi.
 
Čak i da postoji garancija određeni vremenski period, sigurno će se javiti troškovi koji ili nisu obuhvaćeni garantnim uslovima, ili se dešavaju nakon isteka tog perioda. Ukoliko se saberu svi ti neplanirani novčani izdaci, jasno će biti da kvalitetnija PVC stolarija sa višom cenom daje niz prednosti, bez čestih popravki, stresa i isključivo sa odličnim funkcijama.
 

Najjeftiniji PVC prozori manje su trajni

 
Trajnost jeftinih PVC prozora pod znakom pitanja je, upravo zbog slabijeg funkcionisanja, bržeg kvarenja i promena tokom vremena. Nekvalitetna proizvodnja prozora od polivinil materijala podložnija je krivljenju i gubljenju oblika pod dejstvom različitih temperatura. Trajnost je manja i zbog jeftinijih delova koji se ugrađuju, čestih potreba za popravkama i zamenama šarki, gumica i drugih delova. Kvalitetna PVC stolarija zahteva više inicijalne izdatke, ali daje kvalitet i dugotrajnost, kao i sigurnost da je napravljen pravi izbog i da ne postoji potreba za čestim promenama delova, ili čak celih prozora. 
 
Najjeftiniji PVC prozori daju kratkotrajne koristi, što u dužem vremenskom periodu rezultira velikim troškovima, ali i angažovanjima stručnih lica za zamene delova i popravke. Kupovinom nešto skupljih PVC prozora, tačno je da se plaća veća cena, ali kvalitet, upotrebna svojstva, dugotrajnost i sveukupna funkcionalnost koju daju nemerljiva je u poređenju sa bilo kojom karakterisitkom PVC prozora u nižem cenovnom rangu. 
 
Nakon svega izloženog sigurno vam je jasno zašto ne treba uvek kupovati najjeftiniju PVC stolariju. Često kvalitetnije stvari budu i skuplje. U Format Alde možete kupit ne nejjeftimije ali zato PVC stolariju po pristupačnim cenama i najvišim kvalitetom.
 
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv