Renoviranje u planu? PVC stolarija kao prvi korak

04.05.2016  |  Komentari: 0

Ako ste rešili da renovirate stan, kuću ili poslovni prostor, pored ostalih malih i velikih radova na Vašem spisku trebalo bi najpre da se nađe PVC stolarija. Poznata kao najbolji izolator, PVC stolarija će Vam ujedno i uštedeti novac na duže staze, dok će pritom svi ostali radovi dobiti svoju svrhu u izolovanom prostoru. Ako se nekim slučajem i dalje dvoumite oko ove vrste ulaganja, mi smo tu da Vam predočimo sve prednosti ovakve odluke.

pvc prozori sa roletnama
Zašto bi trebalo da prvo birate PVC stolariju

 

Za početak, kao što smo već pomenuli, PVC stolarija je najbolji izolator prostora. Ne samo što će čuvati Vaš enterijer od svih spoljašnjih vremenskih promena, kao što je oscilacija temperature vazduha i padavine, nego će Vaše zidove sačuvati i od vlage. Naravno, to bi trebalo da bude najvažniji prvi korak pri renoviranju, kako bi i krečenje zidova ili bilo koji rad na njima imali svrhu, te je važno razmotriti opciju da se PVC stolarija nađe prva na Vašem spisku.


Sem svega navedenog, PVC stolarija čuva Vaš prostor i od buke. Iako retko obraćamo pažnju na to, buka može biti veoma neponovoljna po naše zdravlje. Ona lako stvara uznemirenost i nesanicu, što se dalje može odraziti na na naš organizam na veoma negativan način. PVC stolarija sprečiće ovakve probleme, a njenu ugradnju trebalo bi najpre da razmotre oni koji žive blizu prometnih saobraćajnica ili u nekom bučnijem delu grada.


Šta Vam donosi ovakva odluka


Pomenuli smo u uvodu da PVC stolarija, jednom postavljena, na duže staze štedi Vaš novac. Kao odličan izolator, ona u rekordnom roku isplaćuje samu sebe kroz račune za grejanje i struju, što je ne tako mala stavka u današnje vreme. Sem toga, PVC stolarija ne zahteva obnavljanje, odnosno godišnje održavanje, koje itekako zna da košta. Tako se ova vrsta stolarije pokazuje kao veoma isplativa na duži rok, što za posledicu ima i štednju novca koji možete potrošiti na druge radove u toku adaptacije svog prostora, bio on poslovni ili životni.


Novac, naravno, nije najbitniji, pa se tako PVC stolarija može smatrati i svojevrsnim čuvarem zdravlja. Ne samo što sprečava razvoj vlage i prodiranje buke, već štedi Vaš prostor i od upliva loših bakterija i grinja, kao i smoga, koji znatno može uništiti balans vazduha u enterijeru. Na kraju krajeva, ona će Vas sačuvati i od prašine spolja.


Kako da se PVC stolarija uklopi u enterijer


Ne tako mali broj korisnika kojima je PVC stolarija izolovala enterijer priznali su da su se na početku dvoumili oko njenog postavljanja zbog standardne bele boje u kojoj dolazi, a koja bi im značajno poremetila dekoraciju. Dobra vest je da se u današnje vreme PVC stolarija može prekriti folijama u boji i teksturi drveta, folijama koje su takođe otporne na spoljašnje promene, i koje se veoma lako mogu uklopiti u svaki prostor prema Vašim standardima. Na taj način, PVC stolarija se veoma lako može prilagoditi boji nameštaja i uopšte boji drveta u nekom prostoru, što značajno može uštedeti i na nabavci novih elemenata ovog tipa.

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv