Zašto je izolacija najvažnija: PVC stolarija i njene prednosti

21.04.2016  |  Komentari: 0

Ako Vam je u planu renoviranje ili adaptacija stana, poslovnog prostora ili kuće, ne sumnjamo da već uveliko razmatrate uvođenje PVC stolarije u svoj prostor. Veoma važna za izolaciju, ova vrsta stolarije pokazala se kao najbolja po svim tačkama na koje obraćamo pažnju kako pri izolaciji prostora, tako i pri pravljenju konstrukcije troškova za ovakav poduhvat, ali i estetskoj uklopivosti. Kako najbolje odgovara na ovakve vrste izazova, PVC stolarija je postala najtraženiji proizvod u okviru malih i velikih kućnih radova, što nije za čuđenje ako se imaju na umu njene nesumnjive prednosti u odnosu na sve druge vrste stolarije.

pvc prozori
PVC stolarija kao čuvar zdravlja


Na samom početku, svima nam je najbitnije da sačuvamo sopstveno zdravlje. Stoga se ulaganje koje zahteva PVC stolarija zapravo smatra ulaganjem u sopstveno i zdravlje ukućana ili zaposlenih. Kako čuva prostor od spoljašnjeg hladnog, odnosno toplog vazduha, i kako je najbolji izolator, PVC stolarija je veoma povoljna po celokupno stanje organizma. Ne samo što štedi enterijer temperaturnih promena, već ga spasava i od svih padavina, te nema bojazni za razvoj vlage po zidovima, vlage koja može biti prilično opasna po respitarone organe, zbog sjajne podloge za razvoj štetnih bakterija.


Pritom, treba obratiti pažnju i na činjenicu da PVC stolarija izoluje prostor i od buke, što se pokazuje kao veoma značajno za sve objekte koji se nalaze u prometnijim delovima grada ili kraj prometnijih saobraćajnica. Iako na nju često ne obraćamo pažnju, buka može ugroziti naše zdravlje, negativno utičući na mir i san, što posledično može stvoriti mnogo veće probleme. Zbog svega ovoga, PVC stolarija se pokazuje najpre kao isplativa za zdravlje, mada se njenim ugrađivanjem značajno može uštedeti i novac.


Ušteda novca i vremena


Svi kojima je PVC stolarija izolovala dom ili poslovni prostor veoma su zadovoljni njenim performansama, i možda najviše činjenicom da je, na duže staze, zapravo samu sebe isplatila. Velika ušteda na grejanju i struji, odnosno računima za ove usluge, na kraju godine se pokazuje kao isti iznos onome koji ste dali za ovu vrstu stolarije, pogotovo u onim slučajevima kada se grejete na struju.


Pored ovakve vrste uštede novca, PVC stolarija nije zahtevna ni za održavanje, te je ovo još jedan način uštede para i vremena koju pruža ugrađivanje ove vrste stolarije. Dok drvena stolarija neretko zahteva farbanje i uopšte makar godišnje održavanje, dotele je PVC stolarija veoma brzo kao nova, i to samo uz pomoć vlažne krpe. Stoga je ovo još jedan razlog, iako možda na prvi pogled mali, zbog kog bi trebalo doneti ovu odluku.


PVC stolarija zahvalna i u okviru estetske komponente prostora


Na samom kraju, ostavili smo estetiku kao još jednu stavku koju će veoma lako ispuniti PVC stolarija. Kako su u današnje vreme dostupne folije kojima je moguće prekriti PVC stolariju tako da ona imitira drvo, to se ona više ne mora birati u standardnoj beloj boji ukoliko želite da utoplite svoj enterijer i ostavite ga sa isatim izgledom prethodne drvene stolarije. Samim tim, PVC stolarija nakon ugradnje ne zahteva ni dodatno dekorisanje ili promenu prostora, već se i po ovom pitanju veoma jednostavno prilagođava Vama.

 

Za sva pitanja i nedoumice o PVC stolariji možete da nam se obratite putem strane Kontakt. Pratite i našu Fejsbuk stranu.

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv