Zastakljivanje terase PVC stolarijom za bolju izolaciju vašeg doma

20.11.2018  |  Komentari: 0
Izolacija doma bitan je faktor zadržavanja toplote u prostorijama, sprečavanja prodiranja hladnog vazduha, sunčanih zrakova, drugih klimatskih pojava i buke. Jedan od načina da se spoji moderan dizajn enterijera, sa velikom zaštitom od spoljašnjih uticaja jeste zastakljivanje terase PVC stolarijom.
 
PVC stolariju čine PVC prozori, vrata i roletne. Predstavljaju savremeno rešenje koje daje odlične karakteristike uz vrlo pristupačne cene. Pružaju snažna izolaciona svojstva, koja u kombinaciji sa adekvatnim fasadama, podovima i drugim materijalima čine izolaciju doma potpunom. Ugradnjom PVC stolarije, domovi dobijaju i moderan izgled.
 

Zastakljivanje terase PVC stolarijom smanjuje prodor hladnoće

 
Ukoliko imate terasu u vašem domu, bilo u kući ili stambenoj zgradi, jedan od načina izolovanja prostora jeste zastakljivanje
terase. Na taj način se smanjuje prodor hladnoće, jer se ugrađuju prozori svuda okolo u potrebnoj visini, što se zatvara plafonom. Za ulaz se ostavlja prostor i stavljaju se PVC balkonska  vrata. Polivinil materijal odličan je za izradu stolarije, posebno što ima dobra izolaciona svojstva, u pogledu klimatskih promena i efekata, za koje je zaslužno kvalitetno staklo adekvatne debljine.
 
Debljina stakla bitna je karakteristika za izolaciju doma, posebno kada je u pitanju zastakljivanje, jer se prozori nižu jedan za drugim na većim površinama, nekada i od poda do plafona. Dihtovanje kao takođe krajnje kvalitetno svojstvo koje imaju PVC vrata i prozori, štiti prodiranje hladnoće i vetrova u unutrašnjost prostorija. Savremena rešenja kvaka i ručki, omogućavaju jednostavno i brzo otvaranje i zatvaranje, za što efikasniju manipulaciju vratima i prozorima.
 

Zastakljene terase PVC stolarijom sprečavaju prodor buke sa ulica i svetlosti

 
Zastakljivanje terase PVC stolarijom pored toga što sprečava prodiranje hladnoće i vetrova, takođe i uspešno izoluje buku, graju i sve zvukove sa ulica. Ovo je vrlo važno ukoliko živite u gradu, prometnim ulicama i izuzetno naseljenim mestima. Da bi vaš dom bio pravo mesto za odmor, postavljanjem PVC prozora, vrata i roletni uz zastakljene terase odlično je rešenje tog problema. Staklo pruža izolaciju zvukova, uz PVC vrata i prozore koji mogu da se otvaraju prema potrebi, dok roletne daju domu privatnost, štite od prodiranja sunčevih zrakova, elementarnih nepogoda ili drugih efekata iz prirode.
 
Takođe, kombinacija svojstava koja daju PVC roletne  i prozori razvijena su maksimalno, pa tako stakla imaju mogućnost prelamanja svetlosti i sprečavanja prodiranja velikih zrakova, dok roletne u potpunosti, prema potrebi, izoluju zrake sunca i daju domu privatnost. Roletne mogu samostalno se ugrađuju, ili u sklopu stakla za terasu ili prozora. Takođe, mogu da se podižu na različite načine, uz pomoć ručkica, podizača i drugih mehanizama, što je veliko unapređenje u pogledu postavljanja i rukovanja PVC roletnama, sve u svrhu što većeg zadovoljstva korisnika PVC stolarije.
 

Zastakljivanje terase daje domu privatnost i novi prostor

 
Zastakljene terase sve su češća pojava u našoj zemlji. Terasa je prostor koji može biti manjih ili većih dimezija, i uglavnom različitih namena. Pa tako, one su prostor za odmor, ispijanje kafe, ljuljanje, odlaganje stvari, sušenje veša i slično. Uglavnom imaju standardnu namenu, s obzirom da su otvorene i neprilagođene klimatskim faktorima. Međutim, savremeno rešenje zastakljivanja terase PVC stolarijom dalo je mnogo više funkcija ovom prostoru u domu.
 
Na taj način, pored svih navedenih funkcionalnosti, zastakljena terasa pruža osećaj višeg nivoa privatnosti i intime, ali i izolacije spoljnih efekata. Pored toga, zatvorene terase uz PVC prozore i roletne, pružaju mogućnost da terasa bude kuhinja u malom, ostava ili neki drugi prostor gde bezbedno možete odlagati stvari, a bez bojazni da će biti ugroženi padavinama, vetrom ili drugim prirodnim uticajima. Dobijate potpuno novu prostoriju, koju možete menjati prema potrebnoj nameni: spuštati ili podizati roletne, otvarati velike, kvalitetne prozore, ili ih držati potpuno zatvorenim, bez obzira da li je terasa na spratu ili u prizemlju. Izbor je na vama. 
 
PVC stolarija predstavlja sjajno rešenje izolacije doma ugradnjom PVC prozora, vrata, roletni i stakla uopšteno. Zastakljivanje terase PVC stolarijom savremeno je rešenje koje daje niz prednosti: od izolacije padavina, hladnoće, toplote, vetrova, zvukova i drugih prirodnih efekata, do pojačavanja estetike i dizajna u prostoru, dobijanje novog prostora različitih namena i ostvarivanje većeg stepena privatnosti u domovima.
 
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv