Zašto izabrati sigurnosna ulazna vrata?

01.07.2015  |  Komentari: 0

Pri izgradnji kuće ili useljavanju u novi stan, sigurno je da je jedna od prvih naših pomisli sigurnost od mogućih krađa i provala. Statistike pokazuju da je najveći broj krađa stanova izvršen upravo kroz ulazna vrata, te jedna od primarnih nabavki za svaki novi prostor treba da nam bude kupovina sigurnosnih vrata. Sigurnosna vrata ne moraju predstavljati veliki izdatak ukoliko se otplaćuju na rate, te razmislite da li Vam se više isplati rizik ili blagovremeno ulaganje u ovakav garant sigurnosti, koji ne možete dobiti ni na jednom drugom mestu. Pored bezbednosti, sigurnosna ulazna vrata imaju i određene dodatne prednosti. ulazna sigurnosna vrata

 

Savremen dizajn

 

Na prvom mestu, sigurnosna ulazna vrata mogu, bez obzira na material od kog su napravljena, ujedno biti i odličan detalj svakog enterijera, odnosno eksterijera stambene jedinice. Različite reljefne ili pak samo površinske šare mogu umnogome promeniti kako prostor predsoblja, tako i fasadu na Vašoj kući. Možda će zvučati neuverljivo, ali istraživanja pokazuju da već sama sigurnosna ulazna vrata bogato dekorisana odbijaju provalnike jer se pokazuju kao sigurnija i “bogatija” u odnosu na ona rađena bez detalja. Sem toga, tako uređena sigurnosna vrata mogu se dobro uklopiti u jednostavne fasade ili minimalstički uređena predsoblja, kao posebno upečatljiv element celokupnog ambijenta.


Zaštita od provalnika

 

Svakako da pored estetske, sigurnosna vrata moraju najpre ispunjavati svoju praktičnu ulogu. To se postiže izborom materijala od kogu su izrađena, sa dodatnim sigurnosnim elementima poput okova i posebnih brava, čime se i sama bezbednost izdiže na viši i pouzdaniji nivo. Sigurnosna vrata tako višestruko i na razne načine sprečavaju ulazak lopova, koji se dodatno odbijaju već samom masivnošću ovog kućnog elementa. Uz sigurnosna ulazna vrata možete postaviti i alarm, koji će dodatno obezbedititi Vaše ukućane i dragocenosti koje čuvate, kako biste bili apsolutno sigurni u mir svog doma. Ugradnja ovih vrata predstavlja i najbolje rešenje za sve vrste poslovnih prostora, koji sada ne moraju biti dodatno osiguravani čuvarima ili obezbeđenjem. Na taj način, kupovina ovih vrata zapravo umnogome štedi budžet firme ili kompanije.


Odlična izolacija


Pored bezbednosne, sigurnosna vrata su ujedno i odličan izolator od buke i temperaturnih promena. Ovo predstavlja posebnu pogodnost za one koji žive u kućama, jer sama vrata nisu podložna uticaju vremenskih uslova zbog zaštitne folije koju poseduju. Sada se od zvuka, ali i toplote i hladnoće, možete zaštititi i vratima, koja bi i inače trebalo da obavljaju ovu ulogu. Skloni smo da sigurnosna ulazna vrata ne posmatramo sa ovim dodatnim pogodnostima koje nam nude, a koja su od neizrecive važnosti za svaki enterijer životnog prostora. Štiteći nas od spoljašnjih uticaja, sigurnosna vrata štite nas i od stvaranja vlage koja može predstavljati veliki problem za sve koji imaju probleme sa respiratornim organima, ali i za one koje odlikuje dobro zdravlje. I najmanja propuštanja koja se dešavaju običnim vratima od šper – ploče mogu biti sasvim dovoljna za stvaranje buđi i drugih nepovoljnih mikroorganizama u našoj kući, dok sigurnosna ulazna vrata, gotovo hermetički zatvarajući prostor, sprečavaju upravo ovakve probleme. Zato bi trebalo razmotriti sve pogodnosti koje sigurnosna vrata pružaju, kako bismo za uloženo dobili niz sigurnosnih prednosti. 

 

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv