PVC stolarija i sve njene prednosti

13.05.2015  |  Komentari: 0

alu stolarija

PVC stolarija postala je jedan od najtraženijih proizvoda na našem građevinskom tržištu, i to sa razlogom. Svima nam je dosadila briga oko istrošene i propale stolarije, promaje koja u kući ili stanu nastaje sa malo jačim vetrom, iako su prozori zatvoreni, lošeg dihtovanja... PVC stolarija izrađuje se od polimer polivinil hlorida, čiji su posebni profili rađeni od recikliranog materijala, ekološkog i potpunog zdravog. Stoga je ova stolarija, pored niže navedenih prednosti, ujedno i neuporedivo bolja kako za okolinu, tako i za ukućane, od ostalih stolarijskih tipova.


Odlična izolacija

PVC stolarija predstavlja odlično rešenje za sve koji žive u bučnim delovima gradova ili imaju stan ili kuću okrenutu ka ulici jer, kao odličan izolator, neutrališe čak do 90% spoljašnjih zvukova. To, naravno, ujedno znači i da ovi prozori stvaraju odličnu izolaciju od vremenskih uslova, te velike razlike u temperaturi uskoro ne moraju predstavljati problem i za Vaš dom. Od velikog minusa zimi do ogromnog plusa leti, PVC stolarija štiti od svih negativnih uticaja godišnjih doba dobrom izolacijom, te više nećete morati da brinete duva li vetar kroz prozore koji ne dihtuju, da li će Vam vrata od terase popustiti ili će oko prozorskog okvira početi da se vlaži zid. PVC stolariju treba birati pre svega zbog zdravlja Vas i Vaših ukućana, jer respiratorni problemi lako nastaju ukoliko dolazi do navedenih poteškoća sa izolacijom. folije za pvc stolariju

Pvc folije


Lako održavanje 

I dok obična stolarija neretko zadaje muke pri čišćenju i uopšte održavanju, PVC stolarija Vam oko istog neće praviti problem – dovoljno je samo prebrisati je vlažnom krpom. Do sada je svako – ili makar svako drugo – leto moralo biti rezervisano za farbanje stolarije, na šta se po ugradnji nove stolarije može u potpunosti zaboraviti. PVC stolarija otporna je na sve vremenske prilike, te nema bojazni da će vremenom propadati. Ovaj materijal je, takođe, otporan na vatru, pa obezbeđuje i visok nivo sigurnosti. Bela boja PVC stolarije prefinjena je i ostavlja utisak čistoće, ali ukoliko biste radije želeli drugačiji dizajn moguće je prekriti je folijama različitih boja, pa čak i onih sa teksturom drveta, kako bi se uklopile u Vaš enterijer. Ove folije su, takođe, otporne na vremenske (ne)prilike i ne gube boju.


PVC stolarija znači uštedu novca i energije

Odlična izolacija, naravno, znači i ogromnu uštedu energije, jer više nećete morati da se dodatno grejete zimi ili hladite leti, pošto ćete biti maksimalno zaštićeni od spoljašnjih prilika. PVC stolarija značajna je, samim tim, i za uštedu novca, jer samo pomislite koliko na godišnjem nivou iznose i do upola manji računi za struju i grejanje! Nije, međutim, baš sve u novcu – iako je smanjeni trošak itekako značajna stavka. Mnogo je važnije Vaše i zdravlje Vaših ukućana, jer će PVC stolarija izuzetnom izolacijom sprečiti prehlade, grip i sve zdravstvene probleme koji se zimi javljaju, u velikoj meri zbog lošeg dihtovanja prozora, kao i sve respiratorne poteškoće, koje se pojačavaju stvaranjem vlage u kući ili stanu, takođe posledicama loše ili slabe izolacije. Zato je važno da mislite na vreme – i zbog novca i zbog zdravlja, te sebi priuštite sigurnost i komfor još danas. 

 

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv